Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage av fem dl solbær?

#1

Divine sa for siden:

Jeg har vært ute i hagen og plukket solbær, men resultatet var heller labert. Men jeg har nå 5 dl stående, som jeg tenkte å lage noe av. I motsetning til foregående år hvor bærene har blitt stående på benken til de har råtnet. :sparke:

Så hva kan jeg lage? Jeg trenger OPPSKRIFTER. "Du kan jo lage syltetøy eller gelé" holder dessverre ikke. :ikke-husmor:


#2

Neket sa for siden:

Saft? Vin?

Har dog ikke oppskrifter, driver ikke med sånt.



#4

Acsa sa for siden:

Jeg heier også på solbærsorbet! :jupp:


#5

apan sa for siden:

Jeg abonnerer på denne. Noen som har prøvd smuldrepai med solbær, eller solbærmuffins?


#6

Che sa for siden:

Solbærlikør?
Finn et luftett glass (typ norgesglass) i riktig størrelse slik at det er helt fylt opp av bær - fyll så etter med sukker slik at det også er fylt med sukker (hører rart ut, men sukkeret faller naturlig nok mellom bærene) fyll så på med sprit helt fullt.

Så setter du på lokket og lar det stå. Viktig å snu på glasset i blandt. Husker ikke hvor lenge jeg - men det er noen uker.

Ellers så kan solbærsorbet være supergodt da!


#7

Sokk sa for siden:

Hm, jeg har en oppskrift på solbærostekake et sted, tror jeg. :hmm: Skal jeg lete etter den?


#8

Divine sa for siden:

Ja, det synes jeg virkelig du skal gjøre, Sokk! :jupp:


#9

Sokk sa for siden:

Ostekake med solbær

Bunn:
150 g havrekjeks, knuste
100 g valnøtter, malte
4 ss sukker
75 g smør, smeltet

Bland alt, trykk ut i en rund form, 24 cm i diameter. Stek bunnen på 200 grader i 5 minutter.

Ostefromasj:
5 plater gelatin
2 egg
4 ss sukker
1 beger cottage cheese
150 g solbærsyltetøy
1/2 dl kokende vann
2 1/2 dl kremfløte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Mos osten og bland den med eggedosis og syltetøyet. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn kokende vann. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i ostekremen. Visp fløten til luftig krem og bland i ostekremen. Hell ostekremen over kjeksbunnen og la fromasjen stivne i kjøleskapet. Pyntes med friske solbær før servering.

Det står altså solbærsyltetøy i oppskriften, men jeg er nesten sikker på at jeg brukte friske solbær (og litt ekstra sukker i eggedosisen) sist jeg lagde denne.

Oppskriften er hentet fra "Søte gleder", utgitt av Tine kjøkken.


#10

Nelly Nickers sa for siden:

Mmm, den ostekaken høres god ut!
Ellers kan jeg anbefale å fryse de ned og ta en neve frosne solbær i hver smoothie som du lager utover høsten. Friskt og sunt i smoothie!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.