Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Uansvarlig kattehold

#1

tinkadott sa for siden:

Jeg sitter her med tårer i øynene og vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre. Nabohuset på andre siden av veien leies ut til festglade jenter i 20 årene. Jeg tror det bor 4 stykk der men vet ikke helt og det byttes jevnlig ut. Husker dere tråden jeg skrev for ett år siden om katten som flyttet inn til oss og som vi ikke fant eierene til? Etter tre-fire uker fant vi ut at den hørte til i det huset. Etter det har de skaffet seg to voksne katter til , en som er kanskje 6-7 mnd og to små på 7-8 uker. Og en hund. Jeg hører de som har andre halvdelen er råfortvilt fordi dyrene går overalt. Veien ved huset er bra traffikert med stor blokk lenger oppe i veien, bussruter og mye bil. Ikke dyrevennlig.
Naboen klager over at kattene er avmagret og går inn til dem for å spise. En annen har begynt å lempe kattebæsj over i Hagen deres så de får ryddet opp etter seg. I sted stod vi og tok farvel med gjester og stod med ryggen til veien. Når vi snur oss ser vi at en katter spretter og hopper og vi trodde først at det var leik. Raskt ser vi blodet og skjønner det er kramper og at den er påkjørt. Denne var kanskje 6 mnd gammel. Sambo klikket, tok katta og leverte den etter halen. De passer bare ikke på, to 7-8 uker gamle kattunger gikk rett ved! Ingen "voksne" å se. Jentene gråt så klart og ene ordet tok det andre, naboer kom til og jentene fikk klar beskjed om å holde kattene inne til de er 6 mnd gamle og få plukket opp avføring rundt huset.
Nå, en liten time etter ser jeg de går skrikende rundt med hunden. Jeg kjenner jeg får dårlig samvittighet rundt det hele, men hva i all verden skal man gjøre da?

:sukk:


#2

him sa for siden:

Jeg synes jo det er veldig greit det dere gjorde. Hvis jentene er 20 år og ikke vant med dyr, så synes jeg ikke det er så rart at de passer dårlig på dem (noe vett burde de da ha, men ...). Og det er flott at dere sa ifra!

#3

tinkadott sa for siden:

Om de bare lærer!! Hva i all verden vil skje emd de to kattungene som går her? Er vel bare dager før de ikke er mer de heller. Det sammen med de to som er avmagret.
Trist, rett og slett!

Vi har jo en katt selv, på 4 mnd, som fortsatt ikke får ut pga omgivelsene og fordi den rett og slett er for liten enda. De ble litt paffe når vi sa det...


#4

Albertine sa for siden:

Ring dyrevernsnemda. Om ikke annet for å ha følelsen av at du har gjort noe.


#5

Eni sa for siden:

Huff... det er altfor lett å skaffe seg katt (og andre dyr), men å ta vare på dem er en annen sak...
Tror kanskje jeg hadde kontakta dyrebeskyttelsen, og hørt om det var noe de kunne gjøre i denne saken. Hvis dyr lider, så må noe gjøres! Og det er vel derfor vi har dyrebeskyttelsen, er det ikke?

Syns dere gjorde det helt rette ved å si ifra! Bare så trist at det skulle få så store konsekvenser for pusen som ble påkjørt. :leppe:


#6

SpetakkelRandi sa for siden:

ring dyrebeskyttelsen/politiet og annmeld.


#7

Ibidelma sa for siden:

Dette er jo bare trist. Har dere klaget på dyreholdet tidligere?
Jeg hadde umiddelbart anmeldt situasjonen... Lemper bæsj over til andres hage ?? :eek: Frekke folk altså!


#8

tinkadott sa for siden:

Ja, så saken er ikke for liten til å si fra til dyrevernsnemda?
Jeg er ikke SÅ kattekjenner, men nabomannen har rasekatter (innekatter) selv og deler hus med dem (vertikaldelt) og er råfortvilt da kattene mjauer rundt døra hans og vil inn, og han sier to av dem er avmagret.
at de små kattungene går ute ser jo vi og. Og i dag gikk de ute sammen med to av de større, og de er virkelig små. Skremte, og umulige å få tak i for oss.
Og ingen av de "voksne" jentene var ute sammen med dem.


#9

tinkadott sa for siden:

Dårlig forklart. Det er naboer som er lei av kattebæsj etter kattene til disse jentene som nå lemper den over gjerdet igjen.
Det bor en 5-6 katter der, og de gjør jo fra seg litt her og der...


#10

Klosetta sa for siden:

Uff jeg får helt vondt av sånt! Er enig med de andre her, ring dyrebeskyttelsen og spør de om råd.


#11

Eni sa for siden:

Hvis ETT dyr lider, så er ikke saken "for liten"...
Uansett, ta en telefon og forhør deg med dyrevernsnemnda/dyrebeskyttelsen evt politiet. Så får du råd, og da har du i alle fall "gjort noe". Det verste vi kan gjøre er å ikke si ifra...


#12

Left sa for siden:

Jeg hadde skrevet et brev og lagt i postkassa, om at de fikk omplassere dyrene til noen som kan ta vare på dem, eller så melder du dem til Dyrebeskyttelsen.
Stakkars dyr - jeg hadde klikket i vinkel tror jeg.


#13

Albertine sa for siden:

Bare til opplysning så skal ikke slike saker meldes til Dyrebeskyttelsen. Det er Dyrevernsnemda som har myndighet til å gripe inn når det er snakk om dyrehold, Dyrebeskyttelsen tar vare på hjemløse katter. De kan likevel ta inn katter fra slike saker, men først etter at dyrevernet har tatt en avgjørelse. Politiet vil også videreformidle slike henvendelser til Dyrevernsnemda.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.