Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Å fyttigrisen! Er glad i kjøtt og sliket men begynner å bli veldig skeptisk til slike produkter etterhvert....
Er bare å ta robåten fatt og dra sin egen fangst snart...
Man skal være skeptisk til hva man kjøper og hva man putter i munnen. Det er rart at folk er mer nøye med hva slags bil/sko/hagemøbler man velger, enn hva man vil spise.
Rent kjøtt er tryggere på alle vis, og dersom man kjøper oppmalt kjøtt bør man handle hos en slakter man kjenner og stoler på.
Folk er virkelig rare, da. Det har faktisk ikke skadet Gilde det minste, alle disse kjøttskandalene. Det er veldig snedig. Og viser nok en gang at nordmenn er komplett imbesile når det gjelder mattrygghet og holdning til mat og landbruk. Bare se hvordan nordmenn klynger seg til ideen om "godt norsk", og tror at konvensjonelt landbruk er fullt av lykkelige griser, frittgående høner, muntre kyr og fornøyde sauer.
Sånn er det:
Eller kanskje sånn:
Og slik tror naive forbrukere alle grisene har det:
(Nederst: glad økogris, øverste: to ulykkelige konvensjonelle griser)
Godt innlegg, Mim! Nå spiser jeg såpass lite at økokjøtt ikke vil utgjøre noen stor forskjell i matbudsjettet vårt uansett. Dessuten er det verdt det.
Jeg har vært med i Noah i mange år så jeg vet godt hvordan norske slaktedyr har det, desverre. Det var derfor jeg var vegetarianer i seks år også. Nei, jeg skal absolutt gå over til vilt og økokjøtt!
Ja jeg synes også det er grunn til å tenke litt over dette med kjøtt.
Det ser jo ut som at ikke Gilde f.eks lider (jeg bla. kjøper jo fortsatt Gilde selv) av at det gang på gang blir avdekket ekle ting som dette. Det viser at Gilde har gode merkevarebyggere / reklamefolk i bakhånd.
Jeg er så menstruell, at grisene (de to første) fikk meg til å grine litt.
Kan ikke si at jeg er så glad i svinekjøtt, så akkurat de grisene er ganske reddet fra min side. Verre er det med hønene. Her vi bor er det ganske umulig å få tak i økologiske varer, så fremt en ikke dyrker og forer dem selv. Så hvis vi skulle boikotte feks. Gilde, måtte vi spise fisk en god stund framover.
Sånn apropos boikott, så kan jeg jo skyte inn at jeg kjøper alt annet enn Gilde dersom det finnes et alternativ. Eller - ikke SPIS, da. Det smaker jo høgg.
Hvilke andre alternativer finnes da? Synes de få alternativene jeg har sett/prøvd smaker høgg jeg. Gilde har jo nærmest monopoldrift på det norske kjøttmarkedet.:skuffet:
Kjøtt kjøper jeg stort sett fra butikk med ferskvaredisk. Den kjøttdeigen Gilde stapper oppi pakkene sine er jo tørt og hardt og stripete, duger ikke. Vi bruker veldig mye kylling, og når det gjelder pølser velges det gjerne Prior, Finsbråten eller Skjeggerød.
Forhåpentligvis er det ingen som driver sånn her i landet Mim. Det er nemlig ikke lov lenger, mange år siden det ble forbudt.
Jeg syntes det er veldig rart at dette skjer med Gilde hele tiden. Hvorfor har det ikke skjedd før. Det siste året eller to har det plutselig eksplodert av tilfeller. Noe skurrer for meg, ville tro de var enda mer påpasselige etter bare første tilfelle.
Hva ble forbudt? Å ikke ha dyrene på beite? Jeg tror det ikke før jeg leser det svart på hvitt. MANGE dyr lider i Norge. Slakterier er grotesk, og jeg gremmes over å støtte dem.
Jeg er glad jeg spiste laks til middag i dag jeg. :knegg:
Prøver også å velge bort mye fra gilde. Er ikke flink nok med det økologiske. Blir desverre for dyrt når man allerede har et matbudsjett som spiser opp lønningen min fra før av.
Jeg tenkte akkurat det samme som deg, kisha, når jeg leste det tilfellet om hun som hatte satt tennene i en klump med dyrehår i taco'en....ville hun liksom ikke merket noe av alt det gugget mens hun stekte det?
Jeg var sikker på at jeg hadde funnet små bein i rosinbollen min for noen dager siden, men det viste seg å "bare" være kvister. Kvistene ble levert inn hos produsenten, og jeg skulle få et gavekort på noe godt i posten.
Gå til slakterne, de få som er igjen. I Oslo og de store og mellomstore byene finnes det slaktere, de har en HELT annen kvalitet på kjøttet. Det smaker og lukter kjøtt, ikke plast/emment.
Jeg bruker Kokken og Slakteren på Adamstuen, og er kjempefornøyd med både pris og kvalitet.
Ja, det er ikke samme regler, men der jeg er kjent går f.eks. purkene løse sammen i en stor binge. Ikke i små båser som det er bilder av der. De aller minste båsene på de bildene du hadde limt inn er ikke lovlig i Norge lenger.
Forresten veldig interessante artikler der. De skal jeg "ta med meg videre.
De små båsene/svineburene er fremdeles lovlige i det meste av Europa, og inntil nylig i Norge. De er ikke akkurat romslige de som fremdeles er lovlige, og disse kan ikke brukes dersom man skal få debio-godkjent svineholdet sitt. (økodrift, altså)
Kjøttdeig fra ferskvaredisk har jo vært mye mer utsatt for bakterier og gammelt kjøtt enn Gilde, da. Men det varierer selvsagt fra butikk til butikk.
Av "storprodusentene" så er det Gilde som har produktene med renest kjøtt, minst fett, minst tilsatt smaksforsterker, minst sukker i skinka, etc. Jeg tror det er uflaks og et rent produkt av størrelse at de har fått en stor andel av matskandalene.
Selv om produkter fra slakteren eller økokjøtt selvsagt oftest er bedre.
Hvordan kan du påstå det? Jeg kjøper aldri Gilde kjøttdeig fra pakke dersom jeg har noe annet å velge, det går jo ikke an å steke den uten at den blir hard.
Bra innlegg, Madam Mim! Jeg quoter det, så flere får se bildene igjen. De fleste tar på seg skylapper og nekte å ta slike bilder/historier innover seg, eller skynder seg og glemmer. Jeg gjør dessverre også det i blant.
Og griser, de er jo smartere enn de fleste tror. Uhyggelig trist.
Da var det faktisk mye bedre at man slaktet den artige kjælegrisen man hadde på gården før (a'la Emils gris...) Den har iallefall levd et godt liv!
Gris og høner/kylling fra de store produsentene har jeg problemer med å kjøpe.
Sau og vilt, og kjøtt fra økologisk dyrehold - noe å satse på for alle!
Flere av kjedene med ferskvaredisker ble jo tatt på fersken i å tine opp gammelt kjøtt og kverne det til kjøttdeig. Yak! Det var jo en minst like stor skandale som den med Gilde, men så kom Gilde-saken og druknet den.
Jeg kjøper fersk flott karbonadedeig hos slakteren, og den ligger ikke i slike industrielle striper, men den har vært gjennom en kvern, så man kan ane en slags stripefasong. Men mindre, ettersom den bare består av kjøtt, og ikke vann, salt og hva_har_du.