Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mystiske funn i mat! (igjen) (bt.no)

#1

Mandarin sa for siden:

Det vil jo ingen ende ta :
www.bt.no/lokalt/bergen/article341825.ece

Nå er det funnet mystiske ting i kjøttdeig, var det ikke nettopp rotteklør i ei pølse?

Nå er det rett før jeg blir skikkelig " Mimete" (Madam Mim) her og bare kjøper rene kjøtt/fiske/fugl-produkter. :nemlig:



#3

Dixie Diner sa for siden:

Rett før jeg blir veggis igjen. :eek:



#5

Agurke sa for siden:

:eek:

Noen som driver sabotasje innad i Gilde?:knegg:


#6

linka-mor sa for siden:

Å fyttigrisen! Er glad i kjøtt og sliket men begynner å bli veldig skeptisk til slike produkter etterhvert....
Er bare å ta robåten fatt og dra sin egen fangst snart...


#7

Tinka sa for siden:

Synd med slike ting, men rart at det hele tiden er Gilde som sånt blir oppdaget i produktene til.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Man skal være skeptisk til hva man kjøper og hva man putter i munnen. Det er rart at folk er mer nøye med hva slags bil/sko/hagemøbler man velger, enn hva man vil spise.

Rent kjøtt er tryggere på alle vis, og dersom man kjøper oppmalt kjøtt bør man handle hos en slakter man kjenner og stoler på.


#9

mammami sa for siden:

Det hadde jo vært festlig :himle:


#10

Harriet Vane sa for siden:

Folk er virkelig rare, da. Det har faktisk ikke skadet Gilde det minste, alle disse kjøttskandalene. Det er veldig snedig. Og viser nok en gang at nordmenn er komplett imbesile når det gjelder mattrygghet og holdning til mat og landbruk. Bare se hvordan nordmenn klynger seg til ideen om "godt norsk", og tror at konvensjonelt landbruk er fullt av lykkelige griser, frittgående høner, muntre kyr og fornøyde sauer.

Sånn er det:
Eller kanskje sånn:

Og slik tror naive forbrukere alle grisene har det:

(Nederst: glad økogris, øverste: to ulykkelige konvensjonelle griser)


#11

Tinka sa for siden:

Godt at de bøndene jeg kjenner ikke har grisene slik de to første bildene dine viser Madam Mim.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Godt innlegg, Mim! Nå spiser jeg såpass lite at økokjøtt ikke vil utgjøre noen stor forskjell i matbudsjettet vårt uansett. Dessuten er det verdt det.

Jeg har vært med i Noah i mange år så jeg vet godt hvordan norske slaktedyr har det, desverre. Det var derfor jeg var vegetarianer i seks år også. Nei, jeg skal absolutt gå over til vilt og økokjøtt!


#13

Mandarin sa for siden:

Ja jeg synes også det er grunn til å tenke litt over dette med kjøtt.
Det ser jo ut som at ikke Gilde f.eks lider (jeg bla. kjøper jo fortsatt Gilde selv) av at det gang på gang blir avdekket ekle ting som dette. Det viser at Gilde har gode merkevarebyggere / reklamefolk i bakhånd.


#14

Elin sa for siden:

Er det ikke på tide med boikott av Gilde???

Jeg bare spør ettersom det er så i tiden å boikotte varer/tjenester til bedrifter/selskaper som driver uggen business?


#15

Tinka sa for siden:

Gjør ikke de fleste her inne det allerede da?

Det trodde jeg faktisk.


#16

Elin sa for siden:

Nei, det nekter jeg å tro.


#17

Tinka sa for siden:

Men de ivrer jo etter økologisk og veggis så da trodde jeg ikke de spiste mat fra Gilde.


#18

Myggstukket sa for siden:

Jeg er så menstruell, at grisene (de to første) fikk meg til å grine litt.
Kan ikke si at jeg er så glad i svinekjøtt, så akkurat de grisene er ganske reddet fra min side. Verre er det med hønene. Her vi bor er det ganske umulig å få tak i økologiske varer, så fremt en ikke dyrker og forer dem selv. Så hvis vi skulle boikotte feks. Gilde, måtte vi spise fisk en god stund framover.


#19

safran sa for siden:

Sånn apropos boikott, så kan jeg jo skyte inn at jeg kjøper alt annet enn Gilde dersom det finnes et alternativ. Eller - ikke SPIS, da. Det smaker jo høgg.


#20

Elin sa for siden:

Hvordan smaker høgg? :knegg:


#21

Agurke sa for siden:

Hvilke andre alternativer finnes da? Synes de få alternativene jeg har sett/prøvd smaker høgg jeg. Gilde har jo nærmest monopoldrift på det norske kjøttmarkedet.:skuffet:


#22

Elin sa for siden:

Det finnes da myyyyye annet enn Gilde, men Gilde er helt klart størst og mest utbredt.

Her er en liste. Mye Gilde/Nortura, men mange andre også:

www.knt.no/virksomhetsliste/liste03.htm


#23

Agurke sa for siden:

Det som finnes i butikkene her er Gilde, Spis og Nordfjord. Jeg kan jo gå i ferskvaren på Ica da.:)


#24

safran sa for siden:

Kjøtt kjøper jeg stort sett fra butikk med ferskvaredisk. Den kjøttdeigen Gilde stapper oppi pakkene sine er jo tørt og hardt og stripete, duger ikke. Vi bruker veldig mye kylling, og når det gjelder pølser velges det gjerne Prior, Finsbråten eller Skjeggerød.


#25

Elin sa for siden:

Men kjøtt i ferskvaredisk fra butikk er ofte Gilde....


#26

*HH* sa for siden:

Forhåpentligvis er det ingen som driver sånn her i landet Mim. Det er nemlig ikke lov lenger, mange år siden det ble forbudt.

Jeg syntes det er veldig rart at dette skjer med Gilde hele tiden. Hvorfor har det ikke skjedd før. Det siste året eller to har det plutselig eksplodert av tilfeller. Noe skurrer for meg, ville tro de var enda mer påpasselige etter bare første tilfelle.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Hva ble forbudt? Å ikke ha dyrene på beite? Jeg tror det ikke før jeg leser det svart på hvitt. MANGE dyr lider i Norge. Slakterier er grotesk, og jeg gremmes over å støtte dem.


#28

*HH* sa for siden:

Nei, å ha dyrene sånn på bås som på bildene der.

Skal se om jeg kan finne noe å henvise til. Mange dyr lider ja, men jeg syntes ikke man kan skylde på produsenten på for det.

Jeg vet om et tilfelle der Tine nektet å hente melk før dyrene ble behandlet ordentlig og det ble ordnet opp på det stedet. Så noe ansvar tar de jo.



#30

lil'c sa for siden:

Hver gang noe slikt kommer fram er jeg like glad jeg spiser lite kjøtt, og så og si bare øko gitt. (unntakene er når jeg får servert kjøtt da)


#31

kisha sa for siden:

Når jeg steker kjøttdeig, blir den most i småbiter. Jeg ville ha funnet eventulle hår lenge før det havnet i munnen min.


#32

Misteri sa for siden:

Jeg er glad jeg spiste laks til middag i dag jeg. :knegg:

Prøver også å velge bort mye fra gilde. Er ikke flink nok med det økologiske. Blir desverre for dyrt når man allerede har et matbudsjett som spiser opp lønningen min fra før av.


#33

Tilden sa for siden:

grøsser

Enig med dere som vurderer vegetartilværelse ja...


#34

Elin sa for siden:

Jeg tenkte akkurat det samme som deg, kisha, når jeg leste det tilfellet om hun som hatte satt tennene i en klump med dyrehår i taco'en....ville hun liksom ikke merket noe av alt det gugget mens hun stekte det?


#35

Mandarin sa for siden:

GOdt poeng.


#36

carolin sa for siden:

Jeg var sikker på at jeg hadde funnet små bein i rosinbollen min for noen dager siden, men det viste seg å "bare" være kvister. Kvistene ble levert inn hos produsenten, og jeg skulle få et gavekort på noe godt i posten.


#37

Vimsen sa for siden:

Som promp.


#38

Vimsen sa for siden:

Åja.. det var 2 sider her.


#39

Agurke sa for siden:

La meg gjette: at det var høgg som smaker som promp?

:knegg:



#41

Elin sa for siden:

Har du for vane å smake på promp, Vimsen? :knegg:



#43

Vimsen sa for siden:

Alle har smakt det, mange har likt det. :knegg:



#45

Harriet Vane sa for siden:

Som hoppetau og huggorm i en blanding.

Gå til slakterne, de få som er igjen. I Oslo og de store og mellomstore byene finnes det slaktere, de har en HELT annen kvalitet på kjøttet. Det smaker og lukter kjøtt, ikke plast/emment.

Jeg bruker Kokken og Slakteren på Adamstuen, og er kjempefornøyd med både pris og kvalitet.

HH:

Økologisk svinehold står i motsats til konvensjonelt svinehold. Her er dyrevernsalliansens artikkel om grisehold.


#46

*HH* sa for siden:

Ja, det er ikke samme regler, men der jeg er kjent går f.eks. purkene løse sammen i en stor binge. Ikke i små båser som det er bilder av der. De aller minste båsene på de bildene du hadde limt inn er ikke lovlig i Norge lenger.

Forresten veldig interessante artikler der. De skal jeg "ta med meg videre.


#47

Harriet Vane sa for siden:

De små båsene/svineburene er fremdeles lovlige i det meste av Europa, og inntil nylig i Norge. De er ikke akkurat romslige de som fremdeles er lovlige, og disse kan ikke brukes dersom man skal få debio-godkjent svineholdet sitt. (økodrift, altså)


#48

Polyanna sa for siden:

Kjøttdeig fra ferskvaredisk har jo vært mye mer utsatt for bakterier og gammelt kjøtt enn Gilde, da. Men det varierer selvsagt fra butikk til butikk.

Av "storprodusentene" så er det Gilde som har produktene med renest kjøtt, minst fett, minst tilsatt smaksforsterker, minst sukker i skinka, etc. Jeg tror det er uflaks og et rent produkt av størrelse at de har fått en stor andel av matskandalene.

Selv om produkter fra slakteren eller økokjøtt selvsagt oftest er bedre.


#49

safran sa for siden:

Hvordan kan du påstå det? Jeg kjøper aldri Gilde kjøttdeig fra pakke dersom jeg har noe annet å velge, det går jo ikke an å steke den uten at den blir hard.


#50

Elin sa for siden:

Mack-øl!! :ja:



#52

Amelie sa for siden:

Bra innlegg, Madam Mim! Jeg quoter det, så flere får se bildene igjen. De fleste tar på seg skylapper og nekte å ta slike bilder/historier innover seg, eller skynder seg og glemmer. Jeg gjør dessverre også det i blant.

Og griser, de er jo smartere enn de fleste tror. Uhyggelig trist.
Da var det faktisk mye bedre at man slaktet den artige kjælegrisen man hadde på gården før (a'la Emils gris...) Den har iallefall levd et godt liv!
Gris og høner/kylling fra de store produsentene har jeg problemer med å kjøpe.

Sau og vilt, og kjøtt fra økologisk dyrehold - noe å satse på for alle!


#53

Polyanna sa for siden:

Flere av kjedene med ferskvaredisker ble jo tatt på fersken i å tine opp gammelt kjøtt og kverne det til kjøttdeig. Yak! Det var jo en minst like stor skandale som den med Gilde, men så kom Gilde-saken og druknet den.


#54

safran sa for siden:

Den kan være utsatt for mer smitte, men ikke alle ferskvarebutikker opererer jo slik! Jeg steker den helt igjennom uansett.


#55

Polyanna sa for siden:

Selvsagt ikke. :) Og Gilde er jo for det meste en ganske proff leverandør de også. Sikker er man vel aldri.

Jeg kjøper ikke kjøttdeig, da, og syns karbonadedeigen er ganske god.


#56

safran sa for siden:

Vi velger stort sett også karbonadedeig, men den i ferdig pakke fra Gilde er også stripete. Og det fikser jeg bare ikke. Jeg vi ha en jevn masse!


#57

Polyanna sa for siden:

Og jeg, min slumse, har aldri tenkt over det en gang. :knegg:


#58

safran sa for siden:

Jeg innrømmer gjerne at jeg kan være i overkant pirkete. :flau:


#59

kisha sa for siden:

Stripete? Da er den kvernet. Jeg synes det er mye lettere å arbeide med kvernet deig og kjøper kun det. Annen kjøttdeig kjøper du i "pølser".


#60

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kjøper fersk flott karbonadedeig hos slakteren, og den ligger ikke i slike industrielle striper, men den har vært gjennom en kvern, så man kan ane en slags stripefasong. Men mindre, ettersom den bare består av kjøtt, og ikke vann, salt og hva_har_du.


#61

safran sa for siden:

All kjøttdeig er vel kvernet? Og de frosne pølsene kjøper jeg aldri. Jeg foretrekker fersk vare.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.