Jeg skal plukke kirsebær hos en venninne i dag, og lurer også på hva mer jeg skal lage enn likør. Tenker å prøve på saft, selv om jeg ikke har saftkoker.
Ta et stk Norgesglass. Fyll glasset opp med kirsebær, så mange du får oppi. Hell så sukker oppi glasset - så mye du får i og rundt bærene. Til slutt heller du oppi vodka - så mye det er plass til. Skru glasset godt igjen og rist. La stå - gjerne lenge, lenge - snu på glasset i ny og ne.
Fyll et glass (Norgesglass e l) med bær, etterfyll med sukker - så mye som går an - og deretter sprit. La glassene stå i noen mnd, vend dem annenhver dag til sukkeret er oppløst (viktig at de er tette, med andre ord). Til jul siler du av bærene gjennom en finmasket sil eller et rent tøystykke, og vips så har du en nydelig kirsebærlikør.
Hehe Inagh - jeg var 1 minutt for sent ute! :)
Bærene kan faktisk også brukes etterpå. Du kan ha dem på vaniljeis! Nydelig. Eller kan du legge dem på rødvin, sile av og så har du en deilig sherry. Da skal de ikke ligge mer enn et par-tre dager.
Silegreier? Vanlig finmasket sil? Da høres det ut som jeg kan klare alikevel.;)
Eller ser jeg ut fra svarandelen at de egner seg yperlig til likør. :knegg: Jeg får altså lage mer. Det blir årets julegave til slekta. Rødvin etpar dager skal jeg også klare. Jeg liker å smake når jeg kokkelerer, så det høres ut som det kan bli en trivelig dag.
Jeg får plukke inn og se hva det rekker til. Noen nevnte visst likør. :D
Nå har jeg et stort glass med likør på benken, og resten ble til saft.
Oppskrifta jeg brukte:
1 kg bær + 2 dl vann. La koke 20-30 min.
Sil safta gjennom et kjøkkenklede.
Tilsette 300g sukker. Kok opp og ta bort skummet som legger seg på toppen.
Det er ikke en helt vanlig sil, men en slags tøy-sil. Men det er ikke vanskelig. Det at AC og jeg har klart å gjøre dette, og sammen i tillegg sier alt.. :D ikke veldig huslige
Ingen kan lage saft som AC! hver eneste høst plukker hun litervis på litervis med bær, og vi kan kjenne hvordan "saftelukten" siver ut av alle vinduer i leiligheten i ukesvis.