Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage av sure kirsebær?

#1

veobra sa for siden:

Jeg har ganske mye kirsebær. De er ganske sure selv om de er modne, og veldig saftige. Hva kan jeg bruke dem til? De er for sure til å spises.

Helst med oppskrifter. :vilha:

Ja, det står allerede et stort glass på kjøkkenet som skal bli likør. :D Men jeg tar gjerne tips til mer.


#2

Susse sa for siden:

Jeg lager saft av mine. Bruker dampkoker. Ellers er jo både syltetøy og gele glimrende, men det har jeg ikke tid til i år.


#3

lillemy01 sa for siden:

i skjokolade kakerog ostekake KJEMPE godt eller å ha dem som hermetikk og så bruke i sauser og kaker etter hvert


#4

veobra sa for siden:

Jeg har ikke dampkoker så jeg tror saft utgår.

Syltetøy burde jeg tenkt på. Må kanskje bruke ganske mye sukker?
Gele kan jeg ikke, man kan jo lære hvis det ikke er veldig tidkrevende.


#5

Karamell sa for siden:

Det skal være bra i cupcakes, har jeg hørt.


#6

Maverick sa for siden:

Man kan fint koke saft uten dampkoker. :min eneste husmorskill:


#7

Malus sa for siden:

Jeg skal plukke kirsebær hos en venninne i dag, og lurer også på hva mer jeg skal lage enn likør. Tenker å prøve på saft, selv om jeg ikke har saftkoker.


#8

Inagh sa for siden:

Ta et stk Norgesglass. Fyll glasset opp med kirsebær, så mange du får oppi. Hell så sukker oppi glasset - så mye du får i og rundt bærene. Til slutt heller du oppi vodka - så mye det er plass til. Skru glasset godt igjen og rist. La stå - gjerne lenge, lenge - snu på glasset i ny og ne.

Til slutt - deilig kirsebærlikør. :nam:


#9

leliane sa for siden:

Kirsebærlikør!

Fyll et glass (Norgesglass e l) med bær, etterfyll med sukker - så mye som går an - og deretter sprit. La glassene stå i noen mnd, vend dem annenhver dag til sukkeret er oppløst (viktig at de er tette, med andre ord). Til jul siler du av bærene gjennom en finmasket sil eller et rent tøystykke, og vips så har du en nydelig kirsebærlikør.

Hehe Inagh - jeg var 1 minutt for sent ute! :)

Bærene kan faktisk også brukes etterpå. Du kan ha dem på vaniljeis! Nydelig. Eller kan du legge dem på rødvin, sile av og så har du en deilig sherry. Da skal de ikke ligge mer enn et par-tre dager.


#10

Inagh sa for siden:

Tji hi - jeg slo leliane med et minutt. :dulte:


#11

Maverick sa for siden:

En stor kjele og sånne silegreier er egentlig alt som skal til for å lage saft. :jupp:


#12

veobra sa for siden:

Silegreier? Vanlig finmasket sil? Da høres det ut som jeg kan klare alikevel.;)

Eller ser jeg ut fra svarandelen at de egner seg yperlig til likør. :knegg: Jeg får altså lage mer. Det blir årets julegave til slekta. Rødvin etpar dager skal jeg også klare. Jeg liker å smake når jeg kokkelerer, så det høres ut som det kan bli en trivelig dag.

Jeg får plukke inn og se hva det rekker til. Noen nevnte visst likør. :D


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Me lagde for nokre år sidan plommelikør. Deilig plommelikør. Og bærene lagde eg syltetøy av. Innmari godt syltetøy :knegg:


#14

veobra sa for siden:

Morsomt syltetøy. :knegg:


#15

Maxine sa for siden:

Likør. Så bruker man bærene fra likøren til julesnop :D


#16

Malus sa for siden:

Nå har jeg et stort glass med likør på benken, og resten ble til saft.

Oppskrifta jeg brukte:
1 kg bær + 2 dl vann. La koke 20-30 min.
Sil safta gjennom et kjøkkenklede.
Tilsette 300g sukker. Kok opp og ta bort skummet som legger seg på toppen.


#17

Miromurr sa for siden:

Kirsebærlikør er snaskens. :nam:


#18

knøttet sa for siden:

Det er ikke en helt vanlig sil, men en slags tøy-sil. Men det er ikke vanskelig. Det at AC og jeg har klart å gjøre dette, og sammen i tillegg sier alt.. :D ikke veldig huslige


#19

Malus sa for siden:

Det går med et enkelt tøystykke også. Jeg brukte et kjøkkenhåndkle, sånn som man tørker glass o.l. med.


#20

Maverick sa for siden:

Hysj! Dette var jo mitt moment of pride!


#21

knøttet sa for siden:

:rødme:

Ingen kan lage saft som AC! hver eneste høst plukker hun litervis på litervis med bær, og vi kan kjenne hvordan "saftelukten" siver ut av alle vinduer i leiligheten i ukesvis.

:filer:


#22

Maverick sa for siden:

Nettopp. :stolt:

(Eyh, jeg lagde faktisk saft helt alene i leiligheten i fjor. :kry: )


#23

Kirsebær sa for siden:

Det er noe av sjarmen med Kirsebær, det.
De er pene og se på, men ganske ubrukelige. :nemlig:


#24

veobra sa for siden:

Kirsebær kan legges på sprit, da blir de søte og morsome. ;)


#25

knøttet sa for siden:

(faktisk jeg også :tøff:)


#26

knøttet sa for siden:

:fnis:


#27

veobra sa for siden:

Skal liksom saft vinne over likør nå? :forvirret: Kanskje vi skal ha hjemmelaget kirsebærsaft til grøten julaften i år. Det hadde vært noe det. Slurp.


#28

Myrull sa for siden:

De er fine og hermetisere. Det er heller ikke så veldig vanskelig. :nikker:

Kirsebærlikør er :niks: :skremt:


#29

Kirsebær sa for siden:

:knegg: Det stemmer til en viss grad.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.