Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg dine beste oppskrifter på squash

#1

Nelly sa for siden:

Overskriften sier vel sitt. Jeg har fått tilgang på en del squash, men det er en grønnsak jeg ikke er så vant til. Noen som vil gi meg noen tips?


#2

Zip sa for siden:

Ratatouille. :)
Søk på matprat eller lignende. :)


#3

Irma sa for siden:

Potet- og squashpanne. :nam: (Ligger i Irmas kokebok her på FP. :lat: )


#4

banana sa for siden:

Som tilbehør, tynt strimlet squash kokt et par minutter, servert med smør. Fint i lavkarbomåltider i stedet for pasta og slikt, eller bare som tilbehør til hva som helst.


#5

Nelly sa for siden:

Strimler du det på rivjern? Lever litt lavkarboaktig så passer bra :)


#6

Nelly sa for siden:

Ingen som har en knakende god velprøvd en de vil dele?? :vilha:


#7

AprilRyan sa for siden:

Gresk squashpai med mynte og filodeig. Ligger sikkert oppskrifter ute på nett.
Squash er også godt i tynne skiver på tynn italiensk pizza med grillet paprika, cherrytomat, mozarella og ricotta. Vi laget den pizzaen i helgen. Blir saftig og god.


#8

Zip sa for siden:

Eg brukar den på matprat.no :)


#9

Magica sa for siden:

Jeg syns det er godt å grille, som tilbehør til grillmat. Enten i terninger på grillspyd, eller som skiver rett på grillen. Salt og pepper, grillsaus eller forskjellig krydder på.



#11

banana sa for siden:

Jeg har rett og slett strimlet med ostehøvel. Det finnes strimledingser som strimler spaghetti-strenger også, jeg ønsker meg en sånn en.



#13

Lhi-My sa for siden:

Det er kjempegodt i kjøttsaus til pasta o.l også.


#14

Left sa for siden:

:nam: Anbefales. Bruker ostehøvel jeg, for å få tynne, fine strimler. Ellers synes jeg den er god stekt i terninger sammen med gryterett etc.



#16

Che sa for siden:

For lavkarbofolk, så er vel det noen som høvler den tynt og bruker den som plater i lasagne? Eller?


#17

Nelly sa for siden:

Takk for tips!!
Meny fremover er satt opp og vil innholde;
Moussaka, grillmat med grillet squash til, laks i rosmarin med squash"pasta", Lasagne med squash "plater", kylling med ratatouille til og om det er mer igjen da så får fredagspizzaen tynne strimler med squash oppå.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Squashkaker til middagstilbehør i stedet for poteter og sånn.

Raspe en squash og la renne av/klem ut vannet. Bland sammen med et par piskede egg, noen skjeer hvetemel, salt, pepper, hakket løk (evt mykstekt, så det ikke smaker sterkt for barn), raspet ost og kanskje litt raspet gulrot. Stek i en blanding av smør og olje og la renne av på kjøkkenpapir.


#19

Irma sa for siden:

Jeg kom på en rett som vi har laget mange ganger, men som jeg ikke har oppskriften på her og nå. Knallgod. Man steker tynne skiver med squash godt i panna så de blir myke. (Hos oss går det gjerne 2 hele squash til en lasagneform.) Surrer squashskivene rundt mozarella eller fetaost og legger i lasagneformen - og heller en god hjemmelaget tomatsaus over - gjerne med litt ost drysset oppå. Og lar stå i stekeovenen en stund og godgjøre seg. Veldig godt ved siden av kjøtt av ulike slag.


#20

Harriet Vane sa for siden:

Irma: Er dette en variant av Nigellas Involtini, der hun bruker aubergine?


#21

Nelly sa for siden:

Takk Mim og Irma; høres spennende ut. Skal prøves.
I dag ble det grillet squash-skiver (som jeg hadde vendt i olivenolje, salt, pepper og paprikapulver) som tilbehør. Falt veldig i smak hos meg og mann, ungene var ikke like begeistret.


#22

Irma sa for siden:

Nei, det er det ikke. Jeg lurer på om det er en kokebok fra svenske Ulrika Davidsson. Skal prøve å få sjekket det ut til helga.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.