Jeg trenger altså ikke oppskriftene, men selve grunntanken, à la 1xlaks, 1x hvit fisk, 1xkylling osv.
Er det noen som har en slags mal til meg? Nå må vi få dette i gang, for jeg bruker altfor mye tid på matlaging (som jeg egentlig liker...) og handling.
Hva kan man foreslå for sju dager slik at det blir bra variasjon, altså i basisvarer?
Jeg har tenkt så langt:
1 laksemiddag
1 annen fisk
1 middag med kylling som basis
1 vegetarmiddag
1 kjøttdeig (men det bruker vi ikke så ofte)
Vi driver med ukesmenyer. Grunntanken er 2 fiskemiddager, 1 vegatar/suppe-middag, 1 lettvint og 1 søndagsmiddag med dessert. De gjenstående to dagene er det som regel noe kjøtt fra fryseren.
Planlegger meny på søndags kveld og handler for hele uka på mandag ettermiddag. Kjøper sjeldent noe annet enn brød, melk, frukt eller grønnsaker ut i uken. Siden vi kjøpe inn alt i starten av uka, er det lett å rotere på dagene, sånn at det passer inn med uforutsette avtaler, besøk etc.
Min "mal" er minst 2 dager med fisk, og 2 dager med poteter/ grønnsaker. Ellers har eg ein suppedag i veka, helst den travleste dagen, og fredag er som regel pastadag.
Eg skal også prøva minst ei ny oppskrift i veka, gjerna fiskemiddag.
Suppe en dag, ja, gjerne i slutten av uka så du får med evt. rester. Fiskesuppe er enkelt og godt. Og en helgedag med slækkemiddag/rester/wraps/pizza etc. Da har du 7. :værsågod:
I dag har vi handlet litt fra hodet, og foreløpig har jeg følgende middager klare:
*Tomatbasert fiskegryte med torsk, paprika, squash, aubergine, naturris som tilbehør.
*Falafel med pitabrød, salat og yoghurtdressing med mynte
*Hjemmelaget hamburger
*Fiskepudding med (hjemmelaget) potetmos
*grillet laks med couscous, tomater, fetaost, urtedressing med rømme
*Hjemmelagde kjøttkaker med ertestuing (fra fryseren)
Vi får se hvor lenge det tar før det sklir ut denne gangen. Jeg føler at jeg må, nå som jeg skal jobbe fullt og vel så det, i tillegg til å ha frøkna i barnehage, og være alene med henne i 5 uker i slengen.
Jeg har gjerne en dag med lettvint (fullkorns)pasta i starten av uken (evt dagen før lønn). Lettvint som i blandet med grønnsaker, urter og/eller pesto osv.
Og så må du ikke glemme taco på fredag og pizza på lørdag! :knegg:
Dette gir meg litt mer spillerom, f.eks kan jo fingermaten gjerne være internasjonal den også, den internasjonale maten kan være fisk osv, samtidig som det er nok struktur når jeg står fast i menyplanleggingen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.