My sa for siden:
Here it goes, dette blir 4 pizzaer (1 pizza per person):
Bunn:
3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1/3 pk gjær
1 ts salt
450 g mel
Blandes godt og hviler i ca 1 t.
Bak ut 4 bunner til ca 2mm tykkelse. Prikk med gaffel, ellers buler de.
Klassisk tomatsaus:
3 hakkede sjalottløk
3 hakkede hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
2 ss hakket frisk oregano
salt/pepper
Fres løk/hvitløk i olivenolje til den er blank.
tilsett alt og kok ned til halvparten (ca en time -lenger for større porsjoner). Som du ser er denne hverken komplisert eller spesielt fancy, hemmeligheten ligger i gode råvarer, og å la den koke lenge nok.
Bunnene kan stekes i 3 min og så fryses. Steketid etter at de er fryst er ca 4 min på 250 grader. Det er ikke nødvendig å tine dem først. Legg på den osten og toppingen du liker best og sprinkle over litt god olivenolje.
Tips: Oppskriften kan mangedobles, tomatsausen fryses i porsjonsposer (ca 3 ss i hver pose) og med en stabel med bunner har man et kjapt og nydelig måltid når som helst. Man bare tar bunn og saus ut av fryseren, tiner sausen i mikroen (hvis du har), kliner den utover og legger på det du vil av topping. Hva du nå har i kjøleskapet. Stekes i fire minutter -ingen grandis slår den!
Vi har hatt skikkelige pizzaparty hvor hver enkelt får bestemme sitt eget fyll. På forhånd kutter vi opp og fyller i skåler f.eks spekeskinke, sopp, pepperonipølse, artisjokker, skinke, paprika, oliven, ansjos, ulike typer ost (mozarella, gorgonzola ...) m.m. Siden bunnene allerede er klare, og tomatsausen er klar til å smøres utover blir det ikke lenge å vente for hver når den bare skal steke i 4 minutter. De kommer ut på løpende bånd, ser skikkelig italiensk ut, og smaker ikke så langt unna heller. Alle blir svært imponerte. ;)
Kilde: Lars Barmen