Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatte honning med hva?

#1

Chanett sa for siden:

Jeg skal bake horn og det er honning i oppskrifta. Vi har ikke honning i hus. Skal jeg ta litt mer yogurt naturell, kanskje?


#2

Filifjonka sa for siden:

Honning gir vel først og fremst søtsmak, så kanskje litt sukker? Ellers går det vel bra å bare kutte den ut.


#3

Chanett sa for siden:

Jeg skal lage pizzasnurrer av deigen, så da er det kanskje like greit å ikke ha dem for søte.


#4

Mandarin sa for siden:

Da trenger du den sikkert ikke.
Så flink du er!:jupp:


#5

Filifjonka sa for siden:

Da hadde jeg bare droppet det. Hørtes rart ut med honning i pizzasnurrer!


#6

DM sa for siden:

Jeg har alltid en ts honning i gjærdeigen, for det får den til å heve ekstra godt, og så holder den seg lengre saftig før den blir tørr.

Du trenger ikke erstatte honningen i pizzasnurrene med noe. :) Kansje noen sukkerkorn for gjæren sin del, men det er ikke nødvendig.


#7

Chanett sa for siden:

Jeg har ferie, Mandarin. Da er jeg full av overskudd. Jeg maler, baker, syr og strikker over en lav sko.

Også tar jeg bilder i bøtter og spann. Vi er bare nødt til å ha verdens vakreste barnehagevei.


#8

Chanett sa for siden:

Oppskrifta er egentlig til horn, men den hørtes så kjekk ut siden den skulle kaldheves. Jeg får sette den når jeg har spadd tiåringen i seng. Hun har nemlig bakt kanellsnurrer og vaniljesnurrer i kveld.


#9

daffy sa for siden:

Honning kan erstattes av sirup. Begge ingrediensene gjør at bakverket holder seg saftig lengre. Skrev ihvertfall Mim i et annet innlegg ...


#10

Chanett sa for siden:

Sirup har jeg kanskje.


#11

Mandarin sa for siden:

Kan du dele litt oppskrifter ? :sparke:
Sånne horn er kanskje kjekke å ha med seg på fjellet ?
Evt. bake der oppe?


#12

Mandarin sa for siden:

Milde måne ja . Så koselig.

Lillemor og pappaen hadde også vært å sett på svanene i dag. De var syke (ikke svanene altså) i dag, men orket en liten tur for å se på gakk gakk-ene.


#13

Chanett sa for siden:

5 dl kaldt vann
2 dl yogurt naturell
10 g gjær
1/2 ts salt
1 ss honning
1 ss olivenolje
1 kg hvetemel (jeg tenkte å bruke 500 g hvetemel og 500 g sammalt spelt fin)
1 egg til pensling.

Bland som ved vanlig gjærbakst og sett deigen i kjøleskapet over natten.

Elt og bak og alt det der. 200 grader i ca 15 min.


#14

Gaia sa for siden:

Nå er det kanskje litt sent, men jeg tror poenget med honningen er at deigen skal (kald)heve bedre, ja. Sukkeret i honningen fungerer som "mat" for gjæret.


#15

Chanett sa for siden:

Du er ikke sein, nei. Tiåringen føyk nettopp i seng og her sitter jeg.

Ei ss sukker da, altså? Eller sirup om jeg har?


#16

Gaia sa for siden:

Nå er jeg i alle fall for sent ute... Håper du fikk bakt i går! Jeg er ikke sikker på om sukker gjør samme nytten, men jeg hadde nok forsøkt sirup hvis du har. Ble det horn på deg?


#17

Chanett sa for siden:

Deigen har blitt til pizzaboller som står i ovnen, brukte sirup og deigen var god å jobbe med.

Er spent på smaken, fordi jeg har aldri laget pizzaboller før og har tilgode å spise noen som smaker godt.


#18

Gaia sa for siden:

Da antar jeg at sirupen gjorde samme nytte. :) Du får melde tilbake om pizzabollene var verdt strevet. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.