Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor er enkelte egg så vanskelige å skrelle?

#1

Left sa for siden:

Ja, det lurer jeg på i dag - etter å ha brukt evigheter på å få av skallet på 2 egg :gaah:
Noen ganger er det så enkelt å få av, andre ganger nesten umulig.


#2

Bluen sa for siden:

Du har passet på å kjøle dem ned ordentlig først?


#3

Blondie sa for siden:

Det har jeg aldri opplevd? :gruble:


#4

Left sa for siden:

Hm - kanskje det er det som er greia? Jeg er ikke like nøye på det alltid nei - de ligger noen minutter i kaldt vann, men jeg får prøve å la de ligge litt lenger?


#5

Blondie sa for siden:

Jeg skyller alltid eggene i kaldt vann, ganske lenge. Det kan jo ha en sammenheng.


#6

Left sa for siden:

Når eggene er vonde å skrelle, så får man liksom ikke tak i den hinna skallet er festet i, og må plukke av bit for bit, og så plukke av den hinna etterpå.


#7

Siritk sa for siden:

Mamma påstår at det skjer kun når eggene er for ferske.


#8

Bluen sa for siden:

Ja, det tror jeg også jeg har hørt. I tillegg er det veldig viktig at de er skikkelig kalde, altså.


#9

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har også hørt at det har noe med hvor ferske/gamle egg er. Jeg har opplevd det flere ganger, uavhengig av hvor nedkjølte de er.


#10

Snuppa sa for siden:

Helt ferske egg er vanskelige å skrelle. Egg som har lagt litt er lette å skrelle uansett hvilke temperatur de måtte holde.


#11

Left sa for siden:

Akkurat - ferskheten er også medvirkende altså.
Jeg spiser jo usannsynlige mengder med egg hver uke, så det kan være litt irriterende, for å si det mildt, men da skal jeg vel bare være glad til, siden eggene er ferske :fnise:


#12

Eia sa for siden:

Mine kokkevenner sier også når de er for ferske.

Det var i alle fall svaret jeg fikk da jeg bannet og sto i over de hersens eggene (80!) som skulle vært ferdigskrellet for lenge siden. :jobbet på storkjøkken:


#13

Anda sa for siden:

Ferske, altså. :noterer:

Jeg har til og med isbiter i vannet for rask nedkjøling, og har egentlig ikke opplevd at eggene er så vanskelige å skrelle.


#14

Bluen sa for siden:

Men for ferske? Kan noe være for ferskt? Er det ikke sunt, da, eller?


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Viss egga er ferske så kan det vera vanskelig å skrella dei ja. Me som går ut i hønsehuset og plukkar inn egg til maten, pleier å ha salt i vatnet når me koker dei. Det hjelper.


#16

Polyanna sa for siden:

Og løk! :gaah:

Hvorfor er enkelte løker umulige å skrelle!!


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

Altså, for ferske til å være lette å skrelle, ikke for ferske til å spise.


#18

Fakse sa for siden:

Kan ikke tenke meg at det på noen måte er usunt, bare litt problematisk om man skal skrelle eggene.


#19

Elisabet sa for siden:

Stikk en skarp kniv i løket og putt den litt under glovarmt vann i krana. Aldri problemer med å skrelle løk. :D

Noen egg er håpløse. Jeg har også hørt at det har med at de er ferske.


#20

Millen sa for siden:

Også lært det at eggene er ferske da. :nemlig:


#21

-ea- sa for siden:

Mora di har rett!
Hilsen dattra til hønsebonden.


#22

veobra sa for siden:

Vi har samme problemet. Jeg som trodde det kom av at de billige eggene fra FirstPrice sikkert ikke var så ferske. Jeg har nesten vurdert å kjøpe andre. Men så er det omvendt, de er ferske! :fnise:


#23

Mauser sa for siden:

De er ikke modne.


#24

Tuneland sa for siden:

Eggkart.:humre:


#25

Tallulah sa for siden:

Ferske ja. :nemlig: Det hjelper å holde dem under vann når man skreller, da blir de glattere.


#26

Picayune sa for siden:

Har hørt at hvis eggene er romtemperert før en koker de er de lettere å skrelle.


#27

Kirsebær sa for siden:

Vet ikke om det er nevnt, men om de er veldig ferske er de vanskelige å skrelle. :nemlig:



#29

Balanse sa for siden:

:fnise:

Men grunnen til det hele er vel at når eggene er ferske er det mindre luft inni, og hinna sitter derfor tettere inntil skallet.

Det som er atskillig merkeligere er at jeg svarer i denne tråden i stedet for å benytte et sjeldent friøyeblikk til å gå i banken eller lete etter en bortkommen Nintendo? :gruble:



#31

banana sa for siden:

Hold dem under vann mens du skreller. Eller gi dem et kakk når de ligger til avkjøling i kaldt vann, så vannet kryper inn under skallet. Det slår aldri feil.


#32

Kanina sa for siden:

Jeg har lest et sted (i denne tråden?? :gruble: ) at det er fordi de er ferske.


#33

Mirasol sa for siden:

Jeg mener at min heimkunnskapslærer (God bless her soul) sa at de blir vanskelig å skrelle når de er helt ferske, men helt sikker kan jeg jo ikke være. :hmm:


#34

007 sa for siden:

Kanskje de er for ferske? Da kan de være litt vanskelig å skrelle, har jeg hørt.


#35

Esme sa for siden:

Krajst. Det er fordi høna som har lagt eggene er stressa kan dere skjønne.

Om man hadde latt dem redusere egglegginga så hadde det hjulpet godt. Eller fått hanen til å rydde litt i hønsehuset da. Eller leid inn en høne fra Polen til å legge noen av eggene.


#36

Hulda sa for siden:

Høna er for stram rett og slett, skallet sitter som støpt!


#37

Esme sa for siden:

Hønehøna. Hønehøna. Det er et nytt ord for meg.


#38

Eni sa for siden:

:rofl:
Dere er ikke tamme altså!!

Men ferske altså??
Note to self: Alltid salt i vannet når man koker egg, så slipper man stramme egg...


#39

Balanse sa for siden:

Polske høner legger ikke ferske egg? Er det fordi de drøyer med å verpe ut ferdige egg på grunn av depresjon og lengting etter kyllinger de har reist fra i Polen?


#40

Eia sa for siden:

De kniper fra Polen og opp, for de får bedre priser her. : obvious:


#41

Balanse sa for siden:

Eia sa det; :duh:


#42

Nessie sa for siden:

Stramme egg? :blånn:


#43

Mauser sa for siden:

Derav følger: Aldri salt i høna ...


#44

Blondie sa for siden:

:grineler: Ai låv ju gais.


#45

Kahlan sa for siden:

Jeg bruker en teskje på dem, kakker og sniker den inn under hinna så kan jeg vippe skallet av mye lettere banner ikke så mye lenger

:humre:


#46

Polyanna sa for siden:

Esme! :grineler:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.