Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meny-forslag?

#1

bønna sa for siden:

Jeg skal ha noen venninder på besøk hvor jeg tenkte å servere middag.
I anledning bursdag.
Jeg har lyst å lage en tre-retter. Men jeg har ikke peiling. :sparke:
De siste årene har det gått i spaghetti og kjøttdeig og annen barnevennlig mat.
Har noen noe forslag til hva jeg kan servere? (eller link til en annen tråd med meny-forslag), om det finnes?


#2

Palmen sa for siden:

Når er dette? Hva slags mat liker du? Er det noen allergibegrensninger?


#3

bønna sa for siden:

Det er lørdag om en uke, og jeg vil ha tid til å kunne lage mat, dvs mann og barn drar vekk. Jeg er ikke så velidg flink, men klarer å følge oppskrifter/veiledninger.
Hva jeg liker/eller tenker på - lurer på om jeg tenke meg noe med kylling til hovedrett - eller taco er jo også godt. Eller noe annet som er greit.


#4

Palmen sa for siden:

Denne oppskriften på kylling er helt nydelig. Kjøp gjerne hel, god kylling. (jeg liker best gourmetkyllingen til Prior, Stangekylling eller Liveche kylling, de har faktisk bedre smak) Kylling med appelsin,basilikumsaus & dampet asparges

Vanskelighetsgrad: enkelt
Tilberedningstid: ca. 1 time
Antall porsjoner: 4 porsjoner
Dette trenger du

2 stk kyllinglår (av typen store, eller en hel kylling, stor.)
En håndfull basilikum blader
200 g smør
6 dl appelsinjuice
12 stk cherrytomater
4 stk persillerot
16 stk små sopp
8 fedd hvitløk
16 stk grønne asparges

Slik gjør du:

Bland basilikum og romtemperert smør i en blender eller bruk en stavmikser. Ha appelsinjuicen i en kjele og kok til det er ca. 1 dl igjen. Ta kjelen av komfyren. Rør basilikumsmøret litt og litt inn i den varme appelsinjuicen og smak til med litt salt. Ved servering varmes sausen forsiktig uten å koke. Brun kyllingbrystet godt i en panne med salt og pepper. Stek det ferdig i ovn på 180 grader i ca. 20-25 min. Bak tomatene sammen med kyllingen de siste 5 minuttene. La brystet hvile i 10 minutter før servering. Persilleroten kuttes i staver og stekes sammen med sopp og hvitløk i smør til de er møre. Smak til med salt og pepper. Aspargesen kokes i saltet vann i ca. 4 minutter.

Tips:
Rull kyllingen i ristede sesamfrø etter steking.

Server med ris eller nypoteter og en god salat.


#5

Fakse sa for siden:

Denne har jeg laget nettopp, og den ble veldig god. Delte kyllingfiletene i biter, laget grillspyd og hadde dem på grillspyd på grillen, og det ble veldig godt. Ellers hadde jeg også aioli som tilbehør, og det passet veldig bra.


#6

bønna sa for siden:

:nam:
Tusen takk
Det så jamen nydelig ut.
Da trenger jeg kanskje ikke forrett, men kan ha en litt god (og kanskje mektig dessert)



#8

mkj sa for siden:

Ta en titt på Trines mektige matblogg, hun har mange fine, delikate, men allikevel relativt enkle retter.Og masse deilige desserter.


#9

bønna sa for siden:

Panna cotta er godt, ja. Også sjokolade mousse som det stod linket til fra siden med panna cotta. :nam: Blir vanskelig å velge mellom dem :)

Og så fint å kunna lage det på dagen , eller kvelden før. det var lurt!

Jeg liker ikke reker.. men bruschetta kanskje, om det går an å servere bare det.


#10

Syrin sa for siden:

Mozarella-salat til forrett er superenkelt å lage, og passar dersom du du velger ein litt italiensk vri på resten. Den kan også serverast som tilbehør til hovedretten. NB: Det er snakk om sånn mozarellaost som du kjøper i ein liten pose - ligg i lake.

Hadde sikkert valgt kylling til hovedrett ja - ein god ein frå Stange f.eks. Heilsteikt og med grønsker i samme form. Gjerne steikt i steikepose, så blir det veldig saftig og godt. Gjerne berre salat som tilbehør ( i tillegg til mozarella-salaten som er nevnt over).

Og eg hadde kanskje gjort det enkelt og tatt is til dessert, men laga ein god bringebærsaus til :)


#11

Fakse sa for siden:

Min favoritt-dessert er sjokoladefondant, men det er jo veldig mektig da. Farlige greier! Ganske lettvint å lage, men man må passe på steketiden, gjerne prøvesteke en før man steker resten. Røren kan stå i kjøleskapet over natten om ønskelig. Til forrett ville jeg tatt noe enkelt, asparges med melon eller noe sånn :)


#12

Slettet bruker sa for siden:

Glitters parmesankylling med potetstappe og en god salat til er en fantastisk hovedrett, og superkjapp å lage.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.