Jeg skal ha noen venninder på besøk hvor jeg tenkte å servere middag.
I anledning bursdag.
Jeg har lyst å lage en tre-retter. Men jeg har ikke peiling. :sparke:
De siste årene har det gått i spaghetti og kjøttdeig og annen barnevennlig mat.
Har noen noe forslag til hva jeg kan servere? (eller link til en annen tråd med meny-forslag), om det finnes?
Det er lørdag om en uke, og jeg vil ha tid til å kunne lage mat, dvs mann og barn drar vekk. Jeg er ikke så velidg flink, men klarer å følge oppskrifter/veiledninger.
Hva jeg liker/eller tenker på - lurer på om jeg tenke meg noe med kylling til hovedrett - eller taco er jo også godt. Eller noe annet som er greit.
Denne oppskriften på kylling er helt nydelig. Kjøp gjerne hel, god kylling. (jeg liker best gourmetkyllingen til Prior, Stangekylling eller Liveche kylling, de har faktisk bedre smak) Kylling med appelsin,basilikumsaus & dampet asparges
Vanskelighetsgrad: enkelt Tilberedningstid: ca. 1 time Antall porsjoner: 4 porsjoner Dette trenger du
2 stk kyllinglår (av typen store, eller en hel kylling, stor.)
En håndfull basilikum blader
200 g smør
6 dl appelsinjuice
12 stk cherrytomater
4 stk persillerot
16 stk små sopp
8 fedd hvitløk
16 stk grønne asparges
Slik gjør du:
Bland basilikum og romtemperert smør i en blender eller bruk en stavmikser. Ha appelsinjuicen i en kjele og kok til det er ca. 1 dl igjen. Ta kjelen av komfyren. Rør basilikumsmøret litt og litt inn i den varme appelsinjuicen og smak til med litt salt. Ved servering varmes sausen forsiktig uten å koke. Brun kyllingbrystet godt i en panne med salt og pepper. Stek det ferdig i ovn på 180 grader i ca. 20-25 min. Bak tomatene sammen med kyllingen de siste 5 minuttene. La brystet hvile i 10 minutter før servering. Persilleroten kuttes i staver og stekes sammen med sopp og hvitløk i smør til de er møre. Smak til med salt og pepper. Aspargesen kokes i saltet vann i ca. 4 minutter.
Tips:
Rull kyllingen i ristede sesamfrø etter steking.
Denne har jeg laget nettopp, og den ble veldig god. Delte kyllingfiletene i biter, laget grillspyd og hadde dem på grillspyd på grillen, og det ble veldig godt. Ellers hadde jeg også aioli som tilbehør, og det passet veldig bra.
Mozarella-salat til forrett er superenkelt å lage, og passar dersom du du velger ein litt italiensk vri på resten. Den kan også serverast som tilbehør til hovedretten. NB: Det er snakk om sånn mozarellaost som du kjøper i ein liten pose - ligg i lake.
Hadde sikkert valgt kylling til hovedrett ja - ein god ein frå Stange f.eks. Heilsteikt og med grønsker i samme form. Gjerne steikt i steikepose, så blir det veldig saftig og godt. Gjerne berre salat som tilbehør ( i tillegg til mozarella-salaten som er nevnt over).
Og eg hadde kanskje gjort det enkelt og tatt is til dessert, men laga ein god bringebærsaus til :)
Min favoritt-dessert er sjokoladefondant, men det er jo veldig mektig da. Farlige greier! Ganske lettvint å lage, men man må passe på steketiden, gjerne prøvesteke en før man steker resten. Røren kan stå i kjøleskapet over natten om ønskelig. Til forrett ville jeg tatt noe enkelt, asparges med melon eller noe sånn :)