Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overgang PC til Mac - noen som har angret?

#1

liefje sa for siden:

Vi vurderer kjöp av ny laptop og i den forbindelse lurer vi paa om vi skal kjöpe en Mac i stedet for en PC. Mac-en koster dobbelt saa mye, og det er jo litt nytt aa sette seg inn i. Alle skryter og sier vi maa gjöre det, men er det noen som angrer eller ikke synes at det er saa utrolig mye bedre? Innspill mottas!


#2

Wix sa for siden:

Jeg angrer ikke! Kjøpte meg macbook pro for en måneds tid siden og elsker den.


#3

cilen sa for siden:

I :hjerter: 



#5

Molo sa for siden:

Niks. Vi har hatt mac i flere år nå. Jeg har hatt en PC etpar år gjennom jobben som jeg skal levere tilbake straks nå og går umiddelbart tilbake til mac igjen.


#6

Picayune sa for siden:

Har aldri angret, og er nå på min andre Mac. Går aldri tilbake til pc igjen frivillig.


#7

shute sa for siden:

Ja. Både jeg og kona solgte Mac-ene etter 3-4 måneders utprøving. Det ble for irriterende at alt var annerledes enn PC, som vi begge kan rimelig godt, og jeg syntes aldeles ikke det var særlig intuitivt.

:kjerringa mot strømmen:


#8

mrc sa for siden:

Jeg har begge deler. Har en MBP 15", men foretrekker nok heller pc-er i samme prissegment og føler at jeg da får en langt bedre maskin.

Har med noen avbrudd vært Mac-bruker siden 94 og da på ganske så avansert nivå.

Kjenner systemet meget godt, men i praksis synes jeg Windows blir mer effektivt til mine bruksområder. Og jeg får større valgfrihet ved å velge en pc som er tilpasset mine behov.

Jeg føler at en del synes deres Macbook Pro kan være bedre enn det de har hatt av pc-er, men så har de også benyttet langt mer penger på selve maskinen enn de rimeligere pc-ene de har hatt. Men ja - det finnes dårlige pc-er, og det finnes pc-er som er kjøpt som hadde fokus på andre behov.


#9

Blånn sa for siden:

Jeg har Mac til hjemmebruk og "vanlig" laptop på jobb. Sjonglerer greit mellom dem og foretrekker Macen. Mulig det hadde vært annerledes om jeg ikke jobbet i skolen og hadde pc på budsjett... Jeg angrer ikke på at jeg kjøpte Macbook pro i fjor. :D


#10

Mississippi sa for siden:

:nemlig:

Mye nytt å lære, men bare moro!!


#11

Sonja Sockersöt sa for siden:

Overhodet ikke! :hehehe:
Det jeg har angret på er at jeg ikke byttet lenge før og sparte meg for ekstremt mye frustrasjon og forbannelse.
Bill. mrk: Tidligere Vistabruker. :gaah:


#12

Joika sa for siden:

Jeg ble litt forbauset i sta da jeg så at macen her hadde Word, 2 nettlesere, msn og 2 terminaler samt PS, oppe... og den verken suste eller "svettet" nevneverdig. Det skal mac ha!


#13

Stompa sa for siden:

Denne hang jeg meg litt opp i. Dere som sammenligner Mac med tidligere PC-er som dere mener var dårligere, har dere da hatt like dyre PC-er som Mac-en? Nå vet jeg ikke hva en Mac koster, men jeg tenker at det er litt urimelig å sammenligne en PC til 5000 med en Mac til 10000, f.eks.

Jeg har aldri prøvd en Mac, da, bare synser litt. :knegg:


#14

mrc sa for siden:

Å ha programmer åpne belaster ikke systemet nevneverdig. For at prosessoren skal belastes må det være oppgaver som utføres i programmene. Å få en maskin til å "slite" med Word og terminalvinduer er ganske vanskelig. Photoshop kan utføre tunge oppgaver, men da skal man jobbe raskt eller kjøre komplekse operasjoner mot store bilder.

Macbook Pro blir glodheit av HD-videoavspilling i en haug formater. For min må jeg vel ha pc-en stående på noe som isolerer, f.eks. madrass e.l., for at jeg skal komme i nærheten av å få en like varm maskin.

vi bruker IR-temperaturmålere på jobb under evaluering av pc-er, og Mac-ene har over flere generasjoner vært av dem som har blitt mest varm. Tidligere hadde Fujitsu en del modeller som var dårlig på dette områder, men de har forbedret seg. Lenovo Thinkpad-serien er gjerne det som er best på dette området - både for varme og støy, og det selv om konfigurasjonen omså kan være kraftigere.

For å si det slik - Macbook Pro støyer langt mer og blir langt varmere enn de fleste pc-er i samme segment. Macbook blir blir også lant varmere og støyer mer enn mange av pc-ene man gjerne vil sammenligne med.

Varmemessig er strengt tatt Apple noe av det dårligste på markedet - i hvert fall sett opp i mot maskiner i samme prisklasse ellers. Men joda, man finner pc-er som blir varmere og støyer mer, men da er det gjerne også rimeligere maskiner som samtidig har dedikert grafikkprosessor for bruk i blant annet spill.


#15

mrc sa for siden:

Enig, og dette blir litt av problemet når mange sammenligner.


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes alt fra Apple er fantastisk hvis man vil det samme som dem. Det er tilsvarende frustrerende hvis man skulle driste seg til å ville noe på en annen måte.

:applist:


#17

Azi sa for siden:

Elsker min Macbook pro. <3


#18

Miss Norway sa for siden:

Han som jeg kjøpte min første, to uker gamle Mac av. :knegg: Me? Never!


#19

Joika sa for siden:

De fleste PCer vil høres ut som rakett klar for take off, når den kjører så mange prosesser. Det er mye mer støy rett og slett.

Min erfaring så langt stemmer ikke med dette.

Jeg har hatt en PC til 12 000 kr og har aldri hatt en som er billigere enn 8000 kr. Den dyreste svarte mildt sagt ikke til forventningene. Jeg har ikke hatt en eneste laptop som har vært mer stillegående enn den billigste macen vi bruker på jobb.

Nå har det riktignok vært en del andre problemer med Macene, så jeg glorifiserer ikke altså. I <3 Linux. :nemlig: Å bytte operativsystem er det smarteste jeg har gjor, for å unngå støy og varme (og til slutt kortslutning).


#20

mrc sa for siden:

Et tips fra meg vil ellers være at så lenge man f.eks. ikke trenger en pc som det skal spilles på, kan det beste være å velge en bærbar pc som egentlig er rettet mot bedriftsmarkedet i stedet for konsumentmarkedet...


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg vil tro at de aller fleste "normalbrukere" syns Apple er flotters når man har byttet. Kan man mye om PC, not so much. I studietiden var jeg nødt til å jobbe endel på min studievenninnes Mac, og jeg var nær ved å kaste den i veggen omtrent hver gang. Jeg har samme inntrykk som mrc, at man ofte bytter fra en dårlig PC til en relativt dyr Apple, og legger kvalitetsforskjellen i byttet, og tenker ikke over at man kanskje ville fått samme boostet ved å velge en annen og bedre PC.

Jeg kommer aldri til å ha noe annet enn Dell.


#22

Toffskij sa for siden:

Jeg har ofte langt mer enn det der gående uten at min MacBook alu blir varm. Men den blir varm av flash, filmvisning, heavy operasjoner i statistikkprogram og tunge nedlastninger, det gjør den.

Og vice versa, jeg startet med mac, har brukt mac i 16 år, og er en relativt avansert macbruker. Jeg har måttet bruke pc på jobb i perioder, og det blir jeg bare møkksur av. Ni måneder på Vista, f.eks. :gal:


#23

Input sa for siden:

Jeg byttet fra pc til Mac i 2004, og for meg er det operativsystemet som utgjør "det store". Det kunne jeg jo aldri fått ved å velge en dyrere pc.


#24

Sonja Sockersöt sa for siden:

For min del var det Vista som var dråpen. :knegg:
Har en ny laptop med Win7 på nå, og jeg er ikke imponert over det systemet heller.


#25

Carrie sa for siden:

Ehh... har du prøvd andre operativsystem enn windows på pc da?


#26

Input sa for siden:

Ja, har prøvd "uttallige" Linux-distroer, ingen som jeg har vært så fornøyde med som jeg er med Mac OS. ;)


#27

Honda sa for siden:

Jeg fikk min første mac som 9 åring :love: Så en ny et par år etter på. Som 16 åring kjøpte jeg meg en pc så dum som jeg var, var han som nå er min mann :fnis: som bestilte den og satte den samme... Noe så dumt har jeg aldri gjort. Så fikk jeg en laptop mac et par år etterpå. Pga manns jobb så kjøpte vi en windass maskin på sånn jobb kvoteting. Men hadde jo laptopen mac da. Men den windassen ble fort til Linux :love: Etter noen år så kjøpte vi en mac mini, og etter det har min mamma kjøpt seg mac mini,svigermor mac laptop.
Mamma betalte like mye for mac minien som en ny stasjonær pc hadde kostet henne.
Men fordelen med mac mini(forige utgave ikke den helt nye for den likte jeg ikke) er at den er liten ,SØT og fiiin :love: Den nye er litt større i omkrets men lavere men den er ikke like søt lengre :/

Jeg skal aldri mere ha windass. NEVER EVER
turbo har en windass laptop som er hannes og jeg tar ikke i den om jeg ikke må.
På jobb har vi 4 pcer med windass 7 og en med linux. jeg tar den med linux om jeg må gjøre noe annet uten om jobb programmet :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.