Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nå bør vi i Norge begynne å spise insekter!


#2

Fløyel sa for siden:

:skremt: Aldri i verden!


#3

Fadese sa for siden:

Jeg drøyer gjerne maten med noen maur, 4-5 biller og et par edderkopper. Det er billig og sunt, det beste proteintilskuddet man kan ha. Og jeg har ikke fått klager fra venner og bekjente ennå. Husker ikke om Albertine, Teofelia, Ming, Mim, Ru og Him har påpekt det når de har spist hos meg, men de har ikke sagt at de ikke likte det de fikk, jaffal.


#4

Brutus_ sa for siden:

Så et program om Mexico for noen år siden. Sier seg vel litt selv at man har utviklet en matkultur med mer fokus på dette i områder med stort tilfang av slike dyr. Enormt utvalg av diverse innsekter av ulike slag på markedene. Frityr, rått, ristede. Nå er vel denne artikkelen nok et utslag av det store lavkarbo :grøss: hysteriet som herjer landet. Men det er nok ikke mye tvil om at det er organisk materie som ikke er industrielt fremstilt og dermed bra bonus helsemessig. Og at det er langt nede på næringskjeden er vel heller ingen ulempe med tanke på det globale miljø/matforsyningsaspektet. Aversjoner bunner til syvende og sist i kultur, og i visse deler av verden, religion....


#5

jolie sa for siden:

Uæh. Aldri i verden!


#6

Inagh sa for siden:

Takk, men ellers takk. :skremt:


#7

Mei sa for siden:

Freia har allerede begynt å tilpasse seg de nye kostholdsrådene.


#8

Retz sa for siden:

Jeg hadde gjerne prøvd sprøsteikte insekter. Eller insekter tilberedt på andre måter. Så lenge det smaker godt, er dødt og ikke utrydningstruet, har jeg ingen sperrer på dette området.


#9

Note sa for siden:

Det Retz sa.


#10

Kanina sa for siden:

:humre: Så søtt! Det så nesten ut som et insekt i rav, eller et fossil! :D


#11

Esme sa for siden:

Det er jo bare fordi vi ikke er vant til tanken at vi synes insekter høres heslig ut å spise. Tross alt, vi spiser reker og krabber og de ser jo ikke noe søtere ut egentlig.


#12

ming sa for siden:

Ah! Så det er den hemmelige ingrediensen i kyllingryta di!


#13

Teflona sa for siden:

Jeg har spist opptil flere fluer og annet flyvende rask når jeg har syklet, det gikk helt fint.


#14

Tangina sa for siden:

Min sønn spiser maur med stor glede - det smaker en blanding av sitron og rosin, hevder han. Selv har jeg spist steinovnsbakt børstemarkpudding, og det var slett ikke verst. Men det er vel strengt tatt ikke insekter. Hvis insektene hadde blitt tørket og malt så man ikke kunne se at det hadde vært insekter, tror jeg godt jeg kunne klart å spise det. Men en hel gresshoppe tror jeg ikke hadde gått for min del.



#16

Garbella sa for siden:

Jeg husker at i Ski så hadde de sjokoladetrukne maur i en invandrerbutikk for 25 år siden :digger:


#17

Fruktflua sa for siden:

Jeg (!!??) smakte på gresshoppe med salt og edikk her om dagen. Det smakte faktisk helt ok, og når jeg tenker meg om, så er det søren ikke noe verre å spise insekter enn det er å spise kjøtt av dyr som er drept. Sistnevnte er egentlig ganske makabert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.