Jeg har nå mer eller mindre frivillig fått fylt opp fryseren med frossen seifilet, sammen med en fnyst beskjed om at man ikke lager fiskegrateng av sei. Jeg ble fortalt at man stekte seibiff av den, men jeg prøver å unngå å spise så mye stekt fisk med tilsatt fett. Derfor ber jeg allernådigst om at dere bidrar med egne erfaringer om varianter av frossen sei som faktisk er spiselig og gode. :værsågod:
Ta den i en ildfast form sammen med en ørliten smørklatt, salt, pepper, litt presset sitron, noen hvitløksfedd og noen cherrytomater hvis du vil. 200 grader.
Kan helt sikkert brukes i ovn, i foliepakker med grønnsaker, evt tynne potetskiver, smørklatt og urter. Evt. kombinert med andre fisketyper. Og i fiskesupper.
Takk for tips! :)
Mine foreldre er veldig kvalitetsbevisste når det gjelder fisk, og bruker bare torsk til fiskegrateng, må vite. :himle: Egentlig bør man bare bruke fersk torsk til grateng og kaker, men frossen torsk går til nød an.
Ildfastform med sei, purre og hakkede tomater:nam:
Legg purre og (halvfrossen)sei lagvis, krydre med salt og pepper,
hell en boks hakkede tomater over og en liten kartong matfløte
og la det stå i ovenen ca 25-30 min.
Server med ris og en salat:nam:
Jeg ville gått for fiskegrateng jeg altså. Synes det er godt med både sei og torsk. Men så var jeg heller ikke enig med folkehøgskolelæreren som mente at man ikke skulle kaste vekk laurbærblad på Pale.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.