den skal plasseres på kjøkkenet og mikroen skal ut på hytta. I følge en veldig hyggelig selger/kokk fra Miele så skulle vi klare oss bra med denne og vanlig ovn, spesielt med tanke på at vi har kaffemaskin der man f.eks. kan varme vann og melk.
Det kommer vel kanskje helt an på hva du har pleid å bruke mikroen til det? Her hos oss er det alltid en av de voksne som i hverdagen spiser middag etter de andre, og da blir det til at vi varmer den i mikrobølgeovnen. I tillegg lager barna "ostesmørbrød" i den selv. Ellers må jeg innrømme at mikroen ikke blir brukt så mye, kanskje en sjelden gang varme frosne rosenkål e.l.
Overlever gjør dere nok uansett mikro eller ei:humre:.
Tror du greier deg helt fint uten microen :nikker: Eneste vi bruker vår til er å varme horn og tine brød som vi glemte å ta opp kvelden før...
Den så jo kjempekjekk ut den dampkokeren!
Vi hadde ikke klart oss uten micro. Brukes til oppvarming av mat, tining og ikke minst til varming av vann og sterilisering av flasker. Det siste er kanskje ikke så aktuelt for dere nå men.
Vi har ikke microovn (fikk en som sto på kjøkkenbenken, den står i kjelleren) jeg ville mye heller hatt en dampkoker. Noen venner av oss har akkurat satt inne en sånn en fra Miele i sitt nye kjøkken. De er veldig fornøyd, men det er selvfølgelig en vanesak.
Om du vil savne den eller ikke kommer nok litt an på bruken du har hatt til nå.
Vi bruker vår ikke veldig mye, men noen gangr hver eneste uke blir det.
Men det kommer selvsagt også litt an på hva slags type micro man har.
Vi har hatt en uten noen som helst av finesser, og den ble brukt minimalt.
Den vi har nå har litt mere funksjoner som gjør at den kan brukes til mere og ergo blir den mere brukt.
Den vi har er ganske gammel, men har mange flotte funksjoner, blant annet så bruker vi tiningsknappen mye, den tiner da til det er perfekt tinet. Den har også knapp for å få passe temperatur på varmet mat og drikke. Vi bruker den til:
tine mat/rundstykker (går å gjøre i dampkokeren, men ikke i plastbeholdere)
varme melk (går å gjøre med kaffemaskinen)
micropop
varme en del matrester, mye varmes på komfyren (går å gjøre i dampkokeren, men ikke i plastbeholdere)
smelte smør/margarin når jeg baker (dette går selvsagt å gjøre på komfyren men funksjonen i nåværende micro er så bra der)Så egentlig ser det vel ut som om vi klarer oss? Det er bare stesønnens popcorn som ikke går. Jeg innbiller meg bare at det er mye lettere å slenge inn noe i microen for å tine i noen minutt enn i dampkokeren, men kanksje det bare er en vanesak?
Vi har det, men pent plassert utenfor syne på rommet innenfor vaskerommet, det tar mye plass på et kjøkken. Vi har egentlig brukt det mest når jeg gikk over til MME etter amming, men også til popcorn. Ellers varmer jeg svært lite mat der, særlig siden jeg ikke har funnet ut av defrost-funksjonen:confused:
Men da foreldrene mine byttet ut ovnen uten mikro, savnet jeg det på besøk med baby. Var vant til å varme opp flasker kjapt og greit. Ikke hadde de tekoker til å varme opp vann fort heller. Men det er en vanesak, kan tenke meg du ikke savner det etterhvert.