Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helge-kos mat

#1

Fløyel sa for siden:

Fredag og lørdag spiser vi middagene litt sent, gjerne rundt kl 20 og vi spiser i stua. Men jeg føler vel at fredager er forbeholdt Taco i div. varianter (Tacopai, Tortilla, Gratinert Naco osv). Lørdag er det gjerne litt mer variabelt. Tapas, div. kjøttrett o.l.

Nå er jeg inne i en litt "matlei" periode, så jeg trenger litt inspirasjon til
gode "kosemat" retter som kan fortæres på fredag og lørdag.

Hva spiser dere disse dagene? Lyst til å dele noen gode oppskrifter?


#2

Sissel sa for siden:

En løk og evnt. hvitløk hakkes og stekes myk og blank, to kyllingfilleèr, og en pk. bacon stekes i små biter. Bland i en kvart fløte og en pk. tine naturell ost eller philadelphia og la dette koke opp, og smelte. Bland i så mye karri du ønsker, smak underveis. Krydres også med salt og pepper.

Kok pasta (jeg bruker mest tagliatelle) og bland i. Det er også godt med brokkoli blandet i, men det er ikke nødvendig. Serveres med hvitløksbaguetter.


#3

Wix sa for siden:

Hva med pizza? (skikkelig originalt og spennende forslag ikke sant. :D)


#4

Fløyel sa for siden:

Vi lager endel pizza - selvkomponerte - alle pynter sine egne pizzaer. Litt lei pizza ja..


#5

turi sa for siden:

Fredag er som regle "noe med gode poteter og saus" dagen og de siste månedene har det blitt noe storfekjøtt. Minstemann elsker maiskolber, jeg elsker ovnstekt paprika, mannen salat og eldste spiser litt av hvert.

Ellers så pleier mannen og minstemann å "varme" opp med kyllingvinger og Grensevakten.


#6

Sissel sa for siden:

Denne er også veldig god (mulig en annen bruker her inne vil kjenne den igjen...)

Kyllingbryst på potetseng
2porsjoner

4-6 poteter, i tynne skiver
2dl melk
1/2dl fløte
1/2ts salt
1/2 krm pepper
1ts chilipulver
1ts karri

Legg potetene i en smurt ildfast form.
Bland melk, fløte, salt, pepper, chilipulver og karri, og hell blandingen over potetene.
Stek i ovn ved 225 grader i 30 minutter.

3 kyllingbryst, deles i to,pensle med olivenolje, saltes forsiktig og strø over litt estragon.
Kyllingbitene legges så oppå potetene, og stek videre enda 25 minutter.

Strø over revet ost på toppen når 10minutter av steketiden gjenstår.

Serveres med en frisk salat og hvitløksbaguetter

Jeg pleier å steke kyllingen litt før, og ha parmaskinke på før de settes i ovnen. Skinka blir sprø, og smaker kjempegodt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.