Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fullkornpasta - mye sunnere enn hvit pasta?

#1

maribo sa for siden:

Vi bruker kun fullkornpasta både hjemme og i barnehagen, men hvor mye sunnere er fullkornpastaen i forhold til den hvite?
Den metter jo mere, det merker vi, men hvor stor er forskjellen ellers?

Vil gjerne ha noen argumenter å komme med, da jeg skal i kostholdsutvalg i barnehagen...


#2

Skilpadda sa for siden:

Fullkornspasta inneholder vel både mer fiber og vesentlig mer jern enn fin pasta - jeg har ikke noen tall, men du kan jo google. Jern er jo en ting en del tenker på i forhold til småbarn, og når det gjelder fiber, så hadde i alle fall vår Pode som liten veldig lett for å få skikkelig magetrøbbel av å spise mye fin pasta eller hvitt brød.


#3

Left sa for siden:

På samme måten som grovbrød er bedre enn loff, er fullkornspasta bedre enn vanlig pasta. Man bruker som navnet sier hele kornet (ikke bare en del som i vanlig pasta) når man lager fullkornspasta. Det er to ting som er sunnere med dette. For det første får man i seg flere næringsstoffer og for det andre får man i seg mer fiber.
OG ikke minst - det smaker bedre :)


#4

Hondacrv sa for siden:

Min bror har diabetes, og han sier at forskjellen på fullkormpasta og vanlig pasta er svært stor når det gjelder hvor høyt blodsukkeret blir etter at man har spist det. Vanlig pasta er det verste som finnes når det gjelder vanskelgheter med å få ned blodsukkeret til normalt nivå igjen.


#5

Bluen sa for siden:

Akkurat det kan jeg dessverre ikke si meg enig i. (Vi bruker nesten bare fullkornspasta, vi, altså, men jeg synes mange sorter vanlig pasta smaker bedre.)


#6

Polyanna sa for siden:

Dette var interresant. Jeg trodde forskjellen var marginal og at det var mest en gimmick.


#7

Bokormen sa for siden:

Ett eller annet sted leste jeg at forskjellen ikke var så stor. Det var vel rundt den tiden som fullkornspastaen "tok av".


#8

ingling sa for siden:

Har fullkornspasta lavere GI, kanskje? Jeg har også merket forskjell på blodsukkeret mellom fullkorns- og vanlig da jeg fortsatt spiste vanlig pasta. Og ja, grovere er sunnere enn fint. Her i huset har mannen byttet til fullkorn og sverger til det nå, og jeg bruker fullkorns glutenfri eller speltpasta. Er det noen foreldre som er mot at barna skal få fullkornpasta, da?


#9

Bille sa for siden:

Ja, den har definitivt lavere GI, det er vel selve "poenget" med den?


#10

Milfrid sa for siden:

Det spørs vel hvor mye fiber det er i pastaen, vil jeg tro. Hvis det er 1-2 gram mot omtrent null, så er det jo mer gimmic enn noe annet. Men de er jo det samme med brød. At brød er brunt gjør det jo ikke sunt i seg selv (særlig her i USA hvor brunfargen som regel er sukkerkullør :dåne: ). Men jo mer fiber, jo bedre er det iom at fiberrike karbohydrater ganske riktig ikke påvirker blodsukkeret like negativt, metter bedre og gir bedre fordøyelse.


#11

Bluen sa for siden:

Sjekket innholdsfortegnelsen på ei pakke fullkornsskruer fra AXA her nå, og den har 6 % fiber. Selv om det ikke er skyhøyt sammenliknet med de beste frokostblandingene og sånt, vil jeg tro det er betraktelig høyere enn vanlig pasta.


#12

Milfrid sa for siden:

Det er det, og da er den selvfølgelig også et bedre alternativ enn vanlig pasta. :nemlig:


#13

Tante Sofie sa for siden:

Interessant! Vi har også gått over til fullkorn, sjølv om samtlege synes det smakar høgg. Godt der i det minste er ein liten helsegevinst då.


#14

Bluen sa for siden:

Ikke sant! Og det samme med naturris. Blæ. Begge deler er også sunne i den forstand at man spiser mindre av det fordi det er mindre godt. :p


#15

him sa for siden:

Får håpe det kommer noe lignende på fullkornpasta som på brød at grovhetsgraden er sortert, jeg er veldig glad i den brødskalaen, synes den er veldig grei når man er på butikken. :)

#16

Tante Sofie sa for siden:

Det er nok der den største gevinsten ligg ja. Mindre inntak! :knegg:


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

:what:
vanlig ris og pasta smaker jo absolutt ingenting, det er direkte ekkelt i munnen, konsistens uten smak. urk. Jeg elsker fullkornspasta, spesielt en skikkelig grov, mørkebrun en de har på den lokale innvandrersjappa. Men jeg spiser pasta med mel i veldig sjelden, da.


#18

Mams sa for siden:

Jes synes fullkornpasta smaker best, man er jo også mett lenger av å spise det.


#19

Bomull sa for siden:

Fullkornspasta er veldig godt synes jeg, bruker mye det på samme måte som jeg lager pizzabunn- og boller med grovere mel nå. Hva gjelder ris så er jo middagsrisen med villris også knallgod, heller en hurtig- og jasminris. :jupp:


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg liker også fullkornspasta best. Det hender jeg kjøper en skikkelig grov en på helsekosten, og den er ikke så veldig god. Den smaker papp, men går greit å blande med vanlig fullkornspasta.


#21

silje sa for siden:

Vår fullkornpasta er merket med nøkkelhull og lavere GI merke. Det er vel hovedsakelig fiberinnhold og GI som gjør den sunnere. Fullkornnudlene vi bruker til Wok har 10% fiber.


#22

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har vent meg på fullkornpasta, og synes nå at vanlig pasta smaker ingenting.


#23

maribo sa for siden:

Ingen foreldre som har noe å utsette på kostholdet vårt i barnehagen, men vi vil likevel se på om vi fortsatt kan forbedre oss - og på hva.

Pasta kom tilfeldigvis opp som tema, det samme gjorde potet. Synes det er greit å stille forberedt når sånt skal taes opp - ikke bare komme med "jeg mener/tror/synes".


#24

ingling sa for siden:

Det høres lurt ut det, altså. :) Jeg bare syntes det hørtes rart ut hvis noen ville endre praksisen med fullkornspasta og gå tilbake til vanlig. Absolutt lurt å forberede seg skikkelig!


#25

maribo sa for siden:

Å gå tilbake til vanlig er uaktuelt. Men enkelte ansatte mener det ikke er noe forskjell på de to variantene, og synes det er for usunt å ha i barnehage. Det er bla snakk om hvor mye raske karbohydrater, hvor mye fiber osv.


#26

Macky sa for siden:

Vi bruker også bare fullkornspasta, og vi synes alle at det smaker godt, det samme med fullkornris.


#27

Tallulah sa for siden:

Jeg er en av dem som mener at fullkornspasta ikke er så innmari sunt, selv om det er noe sunnere enn hvit pasta. Så jeg syns godt barnehager og skoler godt kan begrense mengden av det også.


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

Helt enig. Samtidig har barn generelt et høyt aktivitetsnivå, og takler et høyere inntak av raske karbohydrater. Dermed syns jeg fullkornspasta er brukandes til barn likevel. Men variasjon er jo bra, det har lett for å bli mye pasta.


#29

Malama sa for siden:

Sunnere. Dog neppe sunt.

Vi spiser bare fullkornspasta, men like god er den ikke, den KREVER en saus av et slag, det er tørrere. Men burde antakelig variere mer enn vi gjør. Men hva da? Pasta er fy, ris er fy, poteter er fy... jeg synes vi må ha NOE slikt til middagen...


#30

Polyanna sa for siden:

Jeg syns godt barn kan spise en del karber, jeg da. Siden de er så aktive. De holder jo et tempo som få idrettsutøvere klarer å holde følge med. Og karber er ganske sentrale for de fleste idrettsfolk, i hvert fall...


#31

annemede sa for siden:

Hvorfor glutenfri eller spelt?


#32

Tallulah sa for siden:

Joda, men jeg syns godt man kan gi dem litt OK karber. Jeg vil tro at fullkornspasta er omtrent som kneipp, og mange barn spiser MYE pasta.


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

Hvorfor? Kok en broccoli!


#34

Polyanna sa for siden:

Absolutt ja til fullkorn, altså, men jeg tenkte på det der med at fullkorn OGSÅ kunne være fy. Alt med måte, selvsagt, men jeg syns ikke unger skal leve lavkarbo og uten poteter, brød, ris og pasta.


#35

Tallulah sa for siden:

Jeg mente at fullkornspasta var omtrent som kneipp, og dermed ikke spesielt sunt, selv om det er sunnere enn hvit pasta. Jeg syns heller ikke barn skal leve på lavkarbo, og vi spiser endel pasta vi altså, men jeg tror ikke fullkornsversjonen er himla mye bedre.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Lavkarbo er jo så mangt da. Jeg synes ikke et Lindberg-ish kosthold er negativt for barn overhodet, men her inngår jo faktisk litt pasta, ris osv. Ikke at jeg tror de matvarene er sunne overhodet, men det er jo noe med å leve på "diett" og det å lære at det og det er fyfy også, det vil jeg jo ikke at ungene mine skal oppleve. Men i hverdagen spiser vi faktisk særdeles lite poteter, pasta og ris fordi vi heller velger mer grønnsaker, ungene foretrekker egg fremfor brød med pålegg til frokost osv, og det er jo ikke akkurat dumt.


#37

ingling sa for siden:

Fordi jeg ikke tåler hvete særlig godt. Beside the point her, i grunnen.


#38

Røverdatter sa for siden:

Jeg må bare si meg så inderlig enig i dette. Normale, aktive barn trenger karbohydrater. :nemlig:

Og for mye fiber kan forresten være veldig hardt for magen hos barn som er litt ømfindtlige i tarmene.

Vi bruker også fullkorn, men absolutt ikke lavkarbo til barna forøvrig her i huset.


#39

Bluen sa for siden:

Ikke sant - jeg tenker at en generelt bør være litt forsiktig med å overføre alle ens egne kostholdsprinsipper direkte til barna.


#40

Malama sa for siden:

Vi lever ikke lavkarbo, og har ikke noe ønske om det. Vi har grønnsaker OGSÅ, men jeg synes, for min egen del, at jeg synes en middag "skal" inneholde kjøtt/fisk, grønnsaker, og potet/pasta/ris/whatever. Så da blir det ånn, og nok mer pasta enn mange synes er greit. Dog, for guttungens del trenger han jo en del slikt, vokser og løper som han gjør. Og vi voksne, vel som sagt, lavkarbo er ikke vår greie.


#41

Ole Brumm sa for siden:

Jeg synes heller ikke fullkornvariantene smaker spesielt godt (unntak finnes). Jeg synes dog at sopps spaghetti med fiber er god, den innholder mer fiber (og mindre karbohydrater).

Jeg googlet og fant denne "artikkelen".


#42

Lorien sa for siden:

Jeg foretrekker fullkornspasta og naturris, faktisk. Syns de smaker bedre og metter lenger.


#43

Heilo sa for siden:

Pasta, ris og poteter som del av et sammensatt og balansert kosthold er da ikke usunt? Kroppen trenger karbohydrater, særlig når man er i vekst og når man er aktiv. Såklart skal man ikke leve bare på pasta, men jeg tror ikke det funker å leve bare på broccoli heller.


#44

Røverdatter sa for siden:

Poteter har da reddet mangen gammel bondefamilie fra å sulte i hjel i hine hårde tider. Det er litt misforstått (for ikke å si historieløst) å si at poteter ikke er sunt overhodet. :hehehe:


#45

Heilo sa for siden:

:nemlig:


#46

Fruktflua sa for siden:

Sopps er ikke det merket jeg forbinder med best kvalitet hva pasta angår, men i undersøkelsen du linket til, så kom Sopps desidert ut med lavest antall karbohydrater pr. 100 gram.

Jeg velger uansett fullkornspasta når vi har pasta til middag.


#47

Bluen sa for siden:

Men gjaldt ikke det tallet kokt pasta? Det stod en merknad om det helt til slutt.


#48

Fruktflua sa for siden:

Det kan hende, men allikevel kommer Sopps ut med minst karbohydrater pr. 100 gram, for jeg antar at testen er utført på samme måte for alle merker/slag som er med? :vetikke:


#49

Bluen sa for siden:

Nei, det er akkurat det den ikke er - fordi Sopps oppgir verdiene for kokt pasta. Nå kjenner jeg ikke de eksakte tallene, men ut fra de oppgitte kaloriverdiene ser det ut til at 100 gram kokt pasta svarer til ca. 45-50 gram ukokt. Følgelig kan man ikke sammenlikne verken kaloriinnhold eller karbohydrater direkte slik tallene er satt opp. Tallene er ikke bare enkle å lese, men jeg har vondt for å tro at Sopps-produktene inneholder under halvparten så mange kalorier og karbohydrater som alle de andre merkene.


#50

allium sa for siden:

Jeg tror ikke de har testet noe ut over å sammenligne varedeklarasjoner.


#51

Fruktflua sa for siden:

Ah, da skjønner jeg. Begynte egentlig å lure på hvordan Sopps har klart å misnke karbohydratene så mye i forhold til de andre merkene, men samtidig greid å beholde så mye protein.


#52

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ah, da misforsto jeg deg. Jeg forsto det som du syns det var ille å spise ris og pasta, men samtidig følte at måltidet måtte inneholde det for å være et måltid. For det må det jo faktisk ikke.

Det syns jeg er et så fjollete argument, altså. Du kan overhodet ikke sammenlikne behovene til en hardt arbeidende bondefamilie i hine hårde dager med behovet til en gjennomsnittlig stillesittende familie i dag.


#53

Heilo sa for siden:

Ja, men da blir jo spørsmålet om det er stillesittinga eller potetene som er usunne...:rolleyes:


#54

Ole Brumm sa for siden:

Så Sopps jukser altså... (jeg las ikke alt gitt)


#55

Røverdatter sa for siden:

Det har jeg da ikke gjort heller. Poteten sørget for å øke gjennomsnittsalderen betraktelig da den ble introdusert i norsk landbruk pga. sitt høye næringsinnhold og energiinnhold. Å si at den er usunn er fjollete.

www.frukt.no/artikkel.aspx?mnu1id=8050&mnu2id=8057&artid=15577


#56

Mrs. Longbottom sa for siden:

Selvfølgelig er det usunt å bli stillesittende, men i dagens samfunn, selv om man trener og er aktiv, vil man ikke komme i nærheten av aktiviteten til en hardt arbeidende bondefamilie for lenge siden, uten hjelp av gårdsmaskiner eller noen ting. Dermed må man i tillegg justere næringsinntaket. Poteter inneholder unødvendig mye energi i forhold til andre grønnsaker, så jeg ser ikke noe poeng i å nøde spising av poteter med bakgrunn i at det reddet livet til folk i gamle dager med helt andre behov enn meg. At det kan finnes andre grunner for å spise poteter skal jeg ikke nødvendigvis krangle på, men jeg foretrekker andre grønnsaker, og mener det er sunnere.


#57

Polyanna sa for siden:

At å erstatte potet med andre grønnsaker er sunt trenger man jo bare å lese næringsinnholdet for å skjønne.

Å erstatte den med bacon og biff, derimot - not so much. :p


#58

Polyanna sa for siden:

Og tilbake til barn: De er jo nettopp ekstremt aktive. Å frarøve unger en lett tilgjengelig næringskilde som det halvraske karber er, kan umulig være sunt. Hjertet må jobbe mye hardere for å nyttiggjøre seg protein og fett.

Generelt i befolkningen er det jo en utfordring at man spiser netto kalorioverskudd, og raske karber er lite mettende, men ganske kaloririke. Og vi voksne springer ikke timesvis hver dag...


#59

Dixie Diner sa for siden:

Der er vi veldig uenige, men det får bare være, vi blir aldri enige om akkurat det uansett, og det gjør ingen verdens ting. :knegg:

Det er jo veeeldig delte meninger om dette da. Endel leger mener jo at hjertet jobber bedre/foretrekker fett, feks. Men vi får se om noen år, hva de evt. kommer frem til.


#60

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, det var igrunn det jeg prøvde å si også, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal spise den av respekt for dens historiske betydning.


#61

Eia sa for siden:

Poeng!

Til overskriften: Jeg spiser fullkornspasta fordi jeg synes den smaker bedre, men begynte med den pga. kostholdsendring.

Når det gjelder hva som er sunnest totalt sett, etter min mening, må det være et fysisk aktivt liv.


#62

Honda sa for siden:

Turbo spiser ikke potet, ikke røde grønnsaker og pasta bør han spise hvitt, bør og spise loff egentlig.(men han spise ok groft brød grover en eks kneip som man kjøper)
Pga foruktosemalabstroksjon. Og han har aldri sett så fin ut som etter at han sluttet å spise sukker og fruktose.
Han spiser kanskje en halv frukt om dagen på skolen. mere blir han dårlig av.oppblåst blir han, hvit og grå i fjeset:/

Så jeg er ikke enig i at man må spise verken det ene eller det andre.

Jeg synnes ikke fullkornspasta smaker noe godt.
Griet med coop engemark?!? sin spagetti som er litt "grov" men resten smaker møkk. Samme med vanlig spagetti og pasta og egentlig.

Ris så smaker fullkorns risen ingen ting.. Men det gjør nå egentlig ikke den vanlige risen heller. så står litt fast i hva vi skal kjøpe av ris.
Noe tilbehør må vi jo ha til mat


#63

Mrs. Longbottom sa for siden:

Kan jeg igjen slå et slag for en brokkoli?
evnt bønner og linser?


#64

Polyanna sa for siden:

Misforstår jeg nå, eller spiser han brød og pasta? For da får han jo i seg karber?

(Eller så er det selvsagt best for barn å ikke spise ting de ikke tåler - det kommer foran det meste av andre hensyn, egentlig)


#65

Tallulah sa for siden:

Jupp. Poteter er f. eks en grei c-vitaminkilde, og har mange næringstoffer verken pasta eller ris har.

Det blir jo helt meningsløst å sammenlikne et normalt kosthold med kostholdet til noen dom har en sykdom som gjør at det finnes ting de ikke kan spise. De kan like fullt være sunne for andre.


#66

Mrs. Longbottom sa for siden:

Mens den tidligere nevnte broccolien har 5-6 ggr så mye c-vitamin. Men jeg er helt enig, potet er mye bedre enn vanlig hvit ris og pasta. Det er bare så mye som er bedre enn otet igjen, at jeg likevel ikke syns det er nødvendig å spise så mye av det.


#67

Tallulah sa for siden:

Jeg sammenlikner ikke poteter med grønnsaker som nevnte brokkoli fordi for de aller fleste er det et tilbehør på lik linje som pasta og ris, ikke broccoli. Det blir som å si at broccoli er sunnere enn sjokolade. Sant, men ikke spesielt relevant.


#68

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men det er det jeg syns er så rart. Hvorfor må man ha det "tilbehøret"? En potet er en grønnsak, og andre grønnsaker er sunnere :enkel:


#69

Tallulah sa for siden:

Seffern må man ikke ha det tilbehøret, men fakta er at mange har det. Og da er ikke poteten grønnsakdelen av retten, men mer næringsrik enn pasta og ris, som mange nordmenn har byttet ut potet med.

For egen del har vi tilbehøret som variasjon, og fordi det ofte er en forventet del av en rett. Det hadde blitt fryktelig kjedelig km vi hele tiden skulle velge det aller, aller sunneste, og ikke tillate oss plain ol' "sunt".


#70

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo en vane også. Noen føler de "må" ha poteter, pasta eller ris til hvert middagsmåltid, men prøver man uten en stund blir man fort vant til det. Om man vil da, selvsagt. Jeg spiser glatt både poteter, pasta og ris om jeg vil ha det, men vi spiser det sjelden her, og jeg er blitt så vant med det at jeg overhodet ikke ser på det som noe "must have" til middagene. En kompis ble helt satt ut da han fant ut at jeg ofte spiser speilegg eller eggerøre uten brød til, det går da ikke an? :knegg:


#71

Heilo sa for siden:

Jeg tror at en av grunnene til at det regnes som "normalt" med potet til middagen og brød til eggerøra er at dette er billige kilder til næring i motsetning til egg og kjøtt som er dyrt, og som tradisjonelt har vært alt for dyrt til å basere kostholdet sitt på. Og selv om mat nå er historisk sett veldig billig i Norge så er det fortsatt ikke alle som har råd til å leve på bare kjøtt, egg og fisk samt grønnsaker. Det er en av mange grunner til at kostholdsråd basert på lavkarbo blir problematisk.


#72

Polyanna sa for siden:

I tillegg til at MANGE faktisk mener at et måltid er godt balansert om det inneholder en god blanding av karbohydrater, proteiner og fett. Og da er både fullkornspasta og grovbrød finfine karbohydratkilder. Men man har hatt en tendes til å ha så MYE av det.

(Jeg blir ikke mett om ikke måltidet inneholder litt av alt. Det skal ikke så mye til av hverken fett eller karber, men littegrann må det være)


#73

Mrs. Longbottom sa for siden:

Selvsagt. Men andre grønnsaker enn poteter inneholder jo også karbohydrater.

Jeg tror det springende punktet er hva man legger i begrepet "sunt". For en som sliter med vekt vil sunt være ting som ikke lett fører til vektøkning, for en undervektig person vil energitett mat oppleves som sunt, og for helt normalvektige vil igjen andre ting være basisen. Jeg syns det blir feil å skulle objektivt vurdere en del matvarer som sunne/usunne, man må se på konteksten.

men jeg syns det er rart når noen sier at de helst ikke vil spise så mye stivelse, men likevel ha ris, pasta eller potet til måltidet. For det er en vane, altså.

Og, som jeg har sagt, argumentet om at poteten var viktig for å unngå sultetdød i gamle dager syns jeg er kontekstuelt uinteressant som enkeltstående argument. Historisk interessant, ja, men jeg spiser ikke poteter bare på grunn av det, altså.


#74

Blondie sa for siden:

Dette med å redusere ris/pasta/potet er helt klart en vanesak. Det er ikke mer enn et år siden det ville vært utenkelig for meg, nå lever jeg moderat lavkarbo og savner det overhodet ikke. Som LilleBulla sier finnes det veldig mange andre gode varianter.

Jeg mener mye om barn og lavkarbo, kjenner jeg, og jeg synes det er overraskende mange som ikke helt tenker på langtidseffekten. For det første er jo lavkarbo fremdeles et såpass annet kosthold enn det flesteparten spiser, at det vil oppleves annerledes for barn. Dessuten har jeg liten tro på at å innføre nei-varer for barn er noe heldig i det hele tatt. Jeg har ingen skrupler med å servere ris eller fullkornspasta til barna, tvert imot tenker jeg at de trenger de karbene. Likevel er det jo mulig å tenke balansert kosthold med helt tradisjonelt kosthold, vi tilbyr mest av grønnsaker og er nøye på å lage f.eks kjøttsaus selv.


#75

Polyanna sa for siden:

Veldig sant, Lillebulla. "Sunt" er et mangfoldig begrep. Det er for eksempel stor forskjell på hva som er "sunt" for en toppidrettsutøver og en stillesitter, barn og voksne, folk som skal ned i vekt og folk som skal vedlikeholde vekt, folk som har diabetes og folk som ikke har det, folk som har høyt blodtrykk og folk som har lavt.

(Og jeg syntest det var enkelt-penkelt å redusere karbene til middagen, ved å erstatte dem med grønnsaker. Mye bedre smak også! Men må altså ha en liten skje ris eller dæsj pasta, for å bli mett, og særlig når jeg skal trene kort tid etterpå)


#76

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har heller ingen skrupler med å servere fullkornspasta til barn (vanlig, hvit ris er jeg dog litt skeptisk til, det syns jeg har lite næringsverdi utover energien, og spes for min ekstremt småspiste snups er det litt viktig at det er andre næringsstoffer i maten enn bare bensin. Naturris er ok)
Men jeg har heller ingen skrupler med å servere måltider som ikke inneholder noen av disse stivelseskildene, for jeg syns det er greit å vise at det ikke er en obligatorisk del av måltidet. Variasjon der også, tenker jeg.


#77

Polyanna sa for siden:

En artig video om at forskjellige ting kan være sunt: .
ur.se/play/157952

(En ultraløper som ELSKER mat. Smørgåsar! Sild! Roastbiff! Han kaller seg "kalorist" :knegg: )


#78

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ikke sant. Egentlig er sunt et ganske ubrukelig begrep om man ikke på forhånd definerer utgangspunktet. :lyspære:


#79

Røverdatter sa for siden:

Men, hellandussen har du hengt deg opp eller? Jeg har da flere ganger poengtert at det var en respons på hvorvidt poteten var sunn og ikke et lovforslag om at alle må spise minst to poteter om dagen. :rolleyes:

Spis hva du vil, men ikke si at en grønnsak med så mange positive egenskaper som poteten er usunn. Det høres jo helt hysterisk ut.


#80

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vel, det er greit for meg at du syns jeg høres hysterisk ut. For mange vil imidlertid potet være et mindre sunt valg enn annet, fordi det inneholder mye stivelse, fører til økt blodsukkerstigning og dermed gjør det lettere å legge på seg. For noen er vekt uinteressant i sunnhetslikningen, for andre er det helt essensielt. Som jeg har poengtert flere ganger.


#81

Røverdatter sa for siden:

Jeg har selv slitt med vekten og ved to anledninger gått ned vesentlig mange kg. med potet som en del av kostholdet. Det er ikke slik at lavkarbo er hele sannheten om veien til et sunt og balansert kosthold. Heldigvis.


#82

Mrs. Longbottom sa for siden:

Absolutt. Det har jeg heller ikke påstått.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.