Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suppeoppskrifter

#1

Pelen sa for siden:

Kan du dele dine beste suppeoppskrifter her?


#2

Karamell sa for siden:

Jeg har egentlig ingen oppskrifter oppskrevet lenger siden google er en fin venn av meg, men dette er supper jeg har prøvd eller ihvertfall ligner på det jeg har prøvd:

Akkurat denne har jeg laget flere ganger og den er god. Bruker den i syforening o.l. Hot kyllingsuppe, som ikke er hot, bare god.

www.tine.no/7974.cms

Ellers elsker jeg løksuppe omtrent som dette, men jeg har også en liten skvett matfløte til.

www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.4835176

Og jeg er veldig glad i thaisupper som ligner på dette:

dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk


#3

Nina sa for siden:

Dette er en av de soppsuppene jeg liker aller best:
1-2 liter traktkantarell, stekes i smør til passende konsistens
1 liter hønsekraft eller hønsebuljong
2 dl fløte
1-2 spiseskjeer creme fraiche
Blåskimmelost (norzola, gorgonzola eller lignende) etter smak. Jeg liker den sterk og tar mye, men med et par spiseskjeer så blir den ikke så sterk.
Salt og pepper.
Hvetemel, et par spiseskjeer tror jeg at jeg bruker.

Stek soppen i smør, pudre over melet og rør inn kraften. Gi et oppkok og tilsett fløte og creme fraiche, la suppa småkoke i 10-15 minutter og visp inn blåmuggost i små biter mot slutten. Salt og pepper etter behov.


#4

Interference sa for siden:

Jeg prøvde nylig en blomkål og spinatsuppe som var kremet med fløte og avocado, den var knallgod. :nam:


#5

Lille meg sa for siden:

Denne suppen her har blitt hele familiens favoritt:

4 porsjoner:
400 g poteter
200 g persillerøtter (jeg har også brukt andre røtter - blant annet pastinakk)
400 g gulrøtter
1 sjalottløk, hakket
Smør til steking
2 hvitløkfedd, hakket (har brukt mye mer - hvitløk er digg :knegg:)
1 liter grønnsakbuljong
1 beger lett crème fraîche
Salt og pepper
400 g pølser i biter
Timian til pynt
4 ss rømme

Slik gjør du:

  1. Skrell poteter, gulrot og persillerot og skjær opp i biter. Surr løken i smør til den er myk og tilsett hvitløk, poteter og rotgrønnsaker. Hell over buljongen og kok under lokk i 20 min eller til alt er mørt.
  2. Tilsett crème fraîche og kjør til en jevn suppe med håndmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Stek pølsebitene med litt smør. Servér suppen i dype tallerkener med pølsebitene i. Pynt med timian og ringle over litt rømme, servér.

Serveringstips:
Servér med grovt brød og en god ost til. (Vi har brukt å ha halvstekte grove rundstykker fra First Price med hjemmelaget hvitløkssmør til suppen. Kjempegodt!)

Denne suppen er så god at jeg ofte lager dobbel porsjon for å kunne fryse ned og ha til senere. ;)


#6

Mamari sa for siden:

Hjemmelaget tomatsuppe i en fei er godt, enklere blir det nesten ikke m/gode rundstykker til:

1 boks hakkede tomater m/hvitløk
1 liter kjøttkraft.

Kokes et par minutter og det er greit å jevne bitte litt m/maizenna samt ha makaroni i/ved siden av.


#7

Tjorven sa for siden:

Denne suppa går ned på høykant også hos ungene mine som ikke spiser grønnsaker.

1 løk
2 fedd hvitløk
Litt smør
1 blomkålhode
1 brokkoli
1 l vann
1 buljongterning
1 dl matfløte
salt
pepper
bacon
rundstykker

Sett ovnen på 220 grader. Stek bacon i ovnen i ca 10 minutter.
Kutt opp løk, hvitløk, blomkål og brokkoli. Fres løk og hvitløk i smør. Tilsett vann og buljong og kok opp. Tilsett blomkål og brokkoli. La det koke i 10 minutter.

Bruk stavmikser og mos alt som er i kjelen til en suppe. Kok opp igjen og tilsett matfløte (eventuelt rømme). Smak til med salt og pepper. Skjær bacon i biter og ha det oppi suppa.

Serveres med varme rundstykker til.


#8

isola sa for siden:

Hehe.. Jeg koker et blomkålhode eller to i passe mengde buljong+vann (ca 1 liter da, varierer litt i forhold til mengde og/eller størrelse på blomkålen) ... Når blomkålen er ferdigkokt tar jeg oppi en skvett fløte eller litt kremost (gjerne med hvitløk eller urter) og moser med stavmixer. Om man ønsker å ha noen hele buketter i suppa tar man bare ut en passe mengde før man moser.



#10

Left sa for siden:

Blomkålsuppe

ca 1l grønnsaksbuljong,
1 stort blomkålhode i buketter
Kokes møre i buljongen.
På slutten av koketiden har jeg oppi 2 dl fløte, og en god klatt med meierismør.

Jevnes med stavmixer.

Sprøstekt bacon oppi gjør den enda bedre :nam:


#11

Nina sa for siden:

Høsten er suppetid for oss, og jeg har fått meg ny stavmikser, så nå blir det deilige varme supper framover. Denne varianten av tomatsuppe lagde vi i går:

1 boks med tomater
ca. 7-8 dl vann
1 rød spisspaprika
1 halv gul løk
1 stor gulrot
1 fedd hvitløk
2-3 spiseskjeer tomatpure
1 terning kyllingbuljong
oregano
basilikum
pepper
fløte eller melk hvis man vil ha litt mildere smak
1 ts brunt sukker

Kjør løk, paprika, hvitløk og gulrot i stavmikser eller blender til det er en grøt. Oppi gryta sammen med tomater og tomatpure. Hell på vann, kyllingbuljong, krydder og sukker. Varm opp og kjør med mikser til passende konsistens. Smak til med fløte hvis ønskelig.
Vi serverte denne med makaroni, ost og egg, og både poden og jeg syns den var veldig god.


#12

mkj sa for siden:

Denne tror jeg at vi skal prøve i dag. Har litt rester av kokt kylling som jeg freser meg baconet.

Spørsmålet er - skal jeg spandere kyllingkraften fra helga? Ja jeg tror jeg gjør det, om vi skal ha en 'finere' suppe så kan jeg koke ny kraft for da trenger jeg uansett mer kjøtt.


#13

Nina sa for siden:

Poden har bestilt jordskokksuppe i morgen, det er det beste han vet sier han. Sånn lager vi den:

10-12 jordskokker
1-2 sjalottløk
fløte ( 1dl ca tror jeg)
1 liter kyllingkraft, evt buljong
En skvett hvitvin (ca. 1 dl tror jeg) hvis man vil ha en litt mer eksklusiv suppe (blir godt uten også)
Pepper
Bladpersille
Parmesan
Bacon

Skrell jordskokkene , del dem opp og stek/sauter dem et par minutter sammen med oppdelt løk. (Jeg pleier å ta til side et par skokker, steke i skiver og ha oppi suppa til slutt) Hell på hvitvin, fløte og vann til det dekker grønnsakene,og kok i ca. 20 min til alt er mørt. Tilsett resten av kraften og kjør suppen glatt i blender eller med stavmikser. Smak til med pepper.
Serveres med sprøstekt bacon (spekeskinke er også godt), et dryss med parmesan og litt bladpersille på toppen.


#14

mkj sa for siden:

iiiiik - mannen har glemt å kjøpe brokkoli. KAN det bli godt med gulrot og blomkål eller blir det helt feil??


#15

mkj sa for siden:

Det blir suppe - 2 gulrøtter, to små poteter, 1 blomkålhode, en løk, en kinesisk hvitløk og 2 vårløk. Står og putrer nå - lages etter Tjorvens metode lenger oppe. Det er jo gode ting oppi, men jeg er litt småskeptisk - håper ungene liker det.


#16

Curly sa for siden:

Laga Indisk kyllingsuppe i går, med Nanbrød til. Himmel det var godt!! Og så fort gjort at den kan lages etter jobb.

1/2 løk
1 SS revet ingefær
Ca 1/2 chilli
1 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 eple
ca 2 ts karri
1 liter kyllingfond (evt kyllingbuljong)
2 - 3 kyllingfileter
1,5 dl matfløte
Fersk koriander

Hakk opp alt så det er klart. Rasp gulrot og epler.
Fres løk, hvitløk, ingefær og chilli raskt i panna. Ha i karri, epler og gulrøtter og la det frese ca 1 minutt. Tilsett kyllingfond/buljong og la det koke ca 15 minutter.
Mens dette koker stekes kyllingen. Del den opp i biter og fres på en stekepanne med litt salt og hvit pepper.
Ha kyllingbitene i suppa sammen med matfløten. Gi det et lite oppkok. ha i mer salt og evt hvit pepper etter behov.
Strø over fersk, hakket koriander rett før servering.
Serveres med Nan brød til.


#17

Syrinx sa for siden:

Indisk hønsesuppe. Jeg tar utgangspunkt i denne oppskriften, men bruker mer krydder enn det som står.

2 bryststykker av kokt høns eller kylling
2 løk
1 fedd hvitløk
1 ts karri
½ ts gurkemeie
½ ts malt koriander
1/8 ts kajennepepper
2 ss hvetemel
1 l hønsekraft
saft av ½ sitron
¾ dl ris

Skjær det kokte kjøttet i strimler. Løk og hvitløk hakkes fint. Disse tre ingrediensene, sammen med karri, surres i smør til løken er blank.
Tilsett de andre krydderne og la steke et minutt før du strør på hvetemel som du rører godt inn og lar surre ett minutt.
Spe med hønsekraften og la suppen koke ca. 10 minutter.
Smak til med sitronsaft og ha i kokt ris like før servering.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.