Her kommer oppskrift på New York Raspberry Swirl Cheesecake. Vil man ha den enda mer lavkarbo dropper man bare bringebæra. Vi skal feire bursdager, derfor unner jeg meg med raspberry swirls. :nemlig:
Bunn:
Ca. 125 g pecannøtter
Ca. 75 g macadamianøtter
4 ss smør
4 ss Splenda Litt honning (0,5 - 1 ss)
Litt kanel
Swirls:
Sukkerfritt bringebærsyltetøy, jeg brukte Lerum's Bringebær og Eple.
Sett ovnen på 200 grader.
Hakk nøttene, og smelt smøret. Bland sammen nøtter, smør, Splenda, kanel og pittelitt honning. Spre utover bakepapirkledd springform (min er 24 cm), og sett kaldt.
Pisk Philadelphia'en til den er fluffy. Ha i de andre ingrediensene, og pass på å skrape ned av kanten ofte, og blande ingrediensene ordentlig godt.
Ha ostemassen over nøttebunnen. Legg forsiktig klatter med syltetøy i ostemassen, og lag "swirls" med en kniv.
Sett kaken inn i ovnen, og skru ned varmen til 100 grader. Bak i 60 - 90 minutter. Sjekk ofte etter 60 minutter. Den skal bli fast, men litt myk i midten.
Avkjøl.
Hele kaken inneholder i underkant av 35 karber (Litt under 25 uten swirls).
Philadelphia kommer i to størrelser. Hvilken mener du?
Må prøve denne, men må bare spørre om en ting: Hva skjer hvis du spiser vanlig kake en sjelden gang, f.eks i bursdager?
Og enda en ting: Jeg ser at jeg har samtlige ingredienser i hus i dag, bortsett fra nøttene. Men jeg har mandler. Går det? Og så har jeg lettrømme, ikke seterrømme. Ikke nok ost heller, når jeg tenker meg om... :sparke:
Bringebær har jeg i frysen. Kan vel bare mose det litt og bruke det?
Akkurat tatt min ut av ovnen. Gosh, jeg gleder meg! Den lukter helt himmelsk! Den er fremdeles litt "wobbly", men den er fast nok til at jeg kan ta oppå toppen uten at det sitter igjen masse på fingeren. Tror den er perfekt!
Sorry, Hyacinth, jeg dro bort på besøk! Hvordan ble den? Jeg er ikke helt sikker på hvor lenge min stod, men den kunne stått litt lenger. Neste gang tror jeg at jeg skal prøve varmluft!
Litt bløt i midten, perfekt rundt kanten, og HIMLA god!! Alle skrøt, selv ikkelavkarber. :knegg:
Den ble god, men jeg greide ikke så mye mer enn ett stykke. :kvalm:
Den stekte nok litt lenge, og den ble ikke kald før vi skulle spise. Alle likte den, men jeg bunnen (med mandlene) ble ikke fast, liksom. Sikkert pga at den ikke var kald.
Sa du at det var splenda i den? Mange spiser ikke kunstige søtstoffer, så jeg følte jeg måtte si fra hva den inneholdt i forhold til det.
Åh, den ligner på den fantastiske de selger på Deli de Luca. Det er den BESTE ostekaken jeg vet om, den er ubeskrivelig. Bunnen er jo helt særegen da, mørdeig eller noe sånt. Jeg må på Deli neste helg tror jeg. :sikle:
Hau, for en herlig kake!! :nam: Denne blir garantert laget igjen. Men jeg syns jo ikke akkurat den virker som noen slankekake da, uansett om man lager den med kunstig søtning. Jeg brukte litt brunt sukker i bunnen, litt vanlig sukker i selve røra (mindre enn angitt mengde søtningsmiddel), og friske bringebær. De hadde ikke macadamianøtter i butikken, så jeg brukte pecan + litt mandler. Skikkelig god ostekake.
Det er jo ikke akkurat noen slankekake for andre enn de som spiser lite karbo da. Eller slankekake og slankekake, det ordet hørtes litt feil ut. :knegg: Det er kaker som denne jeg baker til mannen min når han har lyst på noe.
Hvis man har et kosthold preget av mye raske karbohydrater, så er ikke denne kaka spesielt slankende, nei. :hehehe: Tvert imot.
Jeg liker ikke å bruke kunstig søtstoff, så det blir nok bare evt i kaker jeg kommer til å bruke det. Men jeg spiser så lite kake at jeg nok kan bruke vanlig sukker også. Det er jo best.
Jeg fikk ikke bunnen til å henge sammen. Hva gjør jeg galt? Brukte grovhakkede mandler.
Jeg bruker nesten aldri kunstig søtning, verken i kaker eller ellers (bortsett fra lettbrus i ny og ne). Bruker Sukrin. Men jeg får jo ikke denne kalde følelsen av det heller, som mange sier de får.
Jeg har ikke et kosthold preget av mye raske karbohydrater forsåvidt. Men den er jo stapp full av feit ost og feite nøtter, så den må jo nødvendigvis inneholde endel kalorier. Vel, nå lagde jeg den jo for at den skulle være god, ikke for at den skulle være så sunn.
Mannen min propper seg jo med fett og raser ned i vekt, så det er ikke tull at man går ned i vekt om man spiser lite karbo og MYE fett/kalorier altså. Jeg har gjort det selv også. Bare for å ha sagt det, liksom, ikke for å fremme lavkarbo eller noe. :)
Ja og så er slike kaker uansett veeldig mektige, så man spiser ikke ei halv kake heller. Vet ikke hvor mange kcal det er i et vanlig stykke av denne, men kalorier er uansett helt uten betydning for mannen min (og meg).
Jeg anser Sukrin for å være kunstig, jeg da, når jeg snakket om det. Splenda brukte jeg for første gang i denne kaka. Sukrin har jeg alltid i skapet. Vet at det ikke er kunstig, men det smaker dritt.
Stemmer som Iset sier, man kan få god helse og normal vekt av å proppe seg med kalorier og fett. :) Jeg har aldri trodd helt på det, men jeg ser jo at det stemmer. Ikke bare vektmessig, men det har enorm effekt på blodsukkersvingninger, blodtrykk, midjefett, betennelsestilstander i kroppen etc etc.
At sukker gjør folk syke, er allment kjent. Men det er sukker/stivelse i mye folk anser som sunt, f.eks. frukt, melk, brød, rotgrønnsaker etc. Du vet sikkert dette, jeg bare nevner det. :knegg:
Ja, mannfolket mitt er jo kvitt ryggplager, snorking, endel flassproblemer/tørr hud, muskelsmerter og dårlig energi, han har fått utrolig bra helse av dette kostholdet, rett og slett. Så det er jo ikke bare vekta det spiller inn på, heldigvis. :)
Ved å se på de utrolig gode resultatene han har fått, har flere kompiser og kolleger av ham hevet seg på samme opplegget og opplever fantastiske resultater. Kult.
Nå kupper vi jo hele tråden, men jeg vil bare ha sagt at jeg ikke synes jeg gasser meg i animalsk fett, akkurat. Men kalorimengden min er nok temmelig høy. Har ikke sjekket. Jeg spiser mye fisk (fet og hvit), kjøtt, grønnsaker, frø, nøtter, noe linser og bønner, cottage cheese, men også en del mer kremfløte og fete oster enn før. Smør, men ikke i vanvittige mender, som mange på Atkins. Egg.
Jeg spiser lite frukt, noe bær, ingenting korn. Er svært forsiktig med mager melk. Ikke juice. Og ikke noe med sukker i, med ett unntak: Makrell i tomat.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.