Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på ostekake i små glass (porsjonsglass)

#1

Nessie sa for siden:

:vilha:

Noen?

Jeg fant ei i Hjemmet (eller noe sånt) da svigermor var her, men hun tok med seg bladet hjem. :skuffet: Mulig jeg får oppskriften ikveld da.

Men kanskje noen her har? En enkel men god oppskrift på ostekake i posjonsglass, som ikke trenger stekes? :vetikke:

:nam:


#2

nolo sa for siden:

Kan du ikke bare spre en vanlig oppskrift på flere glass? :blond:


#3

Nessie sa for siden:

Joa, man kan sikkert det. :humre:
Men det finnes vel oppskrifter "tilpasset" glass og. :vetikke:
Skal jo ikke ha gele eller steking eller noe.


#4

m^2 sa for siden:

ikke gele og ikke steking? :skeptisk:

Hva med noe sånt som fyllet til Gerds (lavkarbo hvis du velger den typen ingredienser) ostekake:
en boks seterrømme, en boks kremfløte, en sånn firkantet ost - naturell.
4 dl ren saft i passende smak, gelatinpulver så du får nok til all væsken (inkl. rømme osv)
Bland, ha i gelatin utrørt i litt oppvarmet saft (etter oppskriften på gelatinpakka)

Hiv nedi noe som passer til bunn først i de enkelte glassene, hell over moussen, la stivne, og evt ha noen bær og mynteblader på toppen.

Men det går dårlig uten gelatin da :humre:



#6

Olvina sa for siden:

Ostekake med sjokolade og bringebær:

Botn:
100 g Digestivekjek
40 g smør

Fyll:
100 g melkesjokolade
300 g kremost naturell
2 dl kremfløyte
75 g sukker
150 g bringebær (friske eller opptinte fryste)

Pynt:
Smelta sjokolade og bringebær

Smelt smør. Knus kjeks og bland i smør. Blandinga trykkast jamnt utover 6 - 8 porsjonsskåler eller ei lita form. Sett til avkjøling.

Smelt sjokolade i vannbad eller mikro. Rør saman kremost, kremfløyte og sukker i ein bolle til massen er glatt og jamn. Bruk gjerne ein handvisp. Tilsett bringebær og tilslutt smelta sjokolade i ein tynn stråle under omrøring. Fordel ostemasse i former og sett til kjøling. (Ca 2 timar med porsjonsformer, lenger ved bruk av stor form)

Pynt med smelta sjokolade som blir ringla over kaka og friske bringebær før servering.

Denne oppskrifta stod i Hjemmet i forrige veke (trur eg). Kan det vere denne du såg?


#7

Nessie sa for siden:

Ja! :lykkelig:

TUSEN TUSEN takk :D


#8

Nessie sa for siden:

Sto det noe om antall former? 6-8?


#9

Olvina sa for siden:

6 - 8 stod det, ja.



#11

Nessie sa for siden:

Yepp!
:hehehe:


#12

Inagh sa for siden:

:grineler:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.