Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på vegetarisk mat?

#1

Michelle sa for siden:

Får besøk av ei venninne av min eldstedatter som er vegaterianer.
Selvsagt kan jeg lage vegetar pizza eller suppe men ønsker litt inspirasjon.


#2

Bequita sa for siden:

Her lages det utelukkende vegetariske middager, så spør i vei. Hva har du i kjøleskapet?


#3

Michelle sa for siden:

Akkurat nå lite. Denne jenta kommer ikke før i høstferien. Har du noen gode oppskrifter som passer en tenåring så blir jeg glad og skal skaffe det som trengs.

Vi i familien spiser allt også mye grønnt bønner og kikkerter b.la.


#4

Bequita sa for siden:

En favoritt her i huset som er en sikker vinner også blant de små: Makaroni- og tofugrateng (regner med at hun spiser egg) :

Marinert tofu (fås i hvite plastpakker med gjennomsiktig plastlokk på helsekosten) 100 g per person
Kokt makaroni, 100 g (tørr) per person
1 egg per pers
Revet gulost
melk, løk, hvitløk og soltørket tomat hakket i biter (noen ss per pers)

Stek tofuen i olje sammen med løken og hvitløken og krydre etter smak med f eks chili, pepper, bukkehornsfrø eller annet.
Bland sammen med den kokte makaronien, eggene, en dæsj melk og litt salt, soltørket tomat i biter, halvparten av den revne osten. Ha alt oppi en form og dytt nedi de soltørkede tomatene så de ikke blir svidd. Strø resten av osten på toppen og stek til den blir gyldenbrun og fin ved ca 180 grader (ca 20-30 min).

Serveres med salat bestående av for eksempel rukkola, bladsalat, oliven og tomat med balsamicodressing. :sulten:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg levde på vegetariske frossenvarer fra helsekosten de årene jeg var vegetarianer (6 år). Kanskje ikke det sunneste, og jeg la faktisk på meg 35 kg i løpet av de seks årene, men det er jo greit å bruke slikt innimellom.

Har du vært og kikket? De selger jo alt mulig som smaker og ser ut som kjøtt! Kjøttdeig, pølser, burgere, kjøttboller, snitsler, nuggets ...

Jeg løper og lager en tråd om det nå, for dette er jo nytting info for mange.


#6

cilen sa for siden:

Hva med en Gresk salat? Med litt stekt fersk champignons, pinnekjerne-nøtter og avokado. Det er kjempegodt og enkelt.. Og litt godt grovt brød og tzatziki ved siden av..


#7

Bequita sa for siden:

Ellers så kan du prøve min spesial:
feta- og spinatpai

Den har jeg servert med hell i såvel smabarnsbursdager som voksenfester.

Løk, chili, hvitløk, olje til steking. Krydder. Stekes og blandes med:
frossen spinat (ferdig vasket og hakket i poser), fetaost, cottagecheese, egg, gulost, pesto, oliven, soltørket tomat, krydderurter (timian, oregano, persille f eks), salt og pepper. Ha oppi en ferdig utkjevlet paideig i form. Ha fyllet oppi og gulost på toppen. Ved hjelp av pepperkakeformer kan du lage noen stjerner av paideigrestene til å pynte på toppen. Stekes til den er gyldenbrun på toppen ved ca 200 grader. Det tar 40 minutter til en time avhengig av bl. a. tykkelse på paien. Sjekk at den ikke "disser".

Serveres med salat.


#8

Michelle sa for siden:

Denne så god ut.


#9

Stikka sa for siden:

Burritos med Vegetarian Taco Mix fra Santa Maria. Godt med guacamole, rømme, salat og ris ved siden av :)


#10

Michelle sa for siden:

Dette må prøves:)


#11

Bequita sa for siden:

Ja, en annen måte å lage vegetarisk tex-mex på, er å rett og slett bytte ut kjøttdeigen med S&W's tex-mex beans eller chili beans. Veldig gode! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.