Hondacrv sa for siden:
hvordan gjør man det? Det er snakk om allergi på det meste, egg og melk og gluten tror jeg, men jeg lurer på om jeg kan ta mer vanlig mel i, og bare bruke vann og f eks en halv pakke gjær?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hondacrv sa for siden:
hvordan gjør man det? Det er snakk om allergi på det meste, egg og melk og gluten tror jeg, men jeg lurer på om jeg kan ta mer vanlig mel i, og bare bruke vann og f eks en halv pakke gjær?
Lhi-My sa for siden:
Jeg tror ikke jeg skjønner helt hva du mener, så det er mulig jeg misforstår nå. Men du kan jo ikke bruke vanlig mel til en som ikke tåler gluten?
Hondacrv sa for siden:
Nei, det er jo sant. Jeg HAR virkelig ikke peiling. Men kan jeg lage boller av en slik pakke uten å tilsette noe?
Chanett sa for siden:
Å lage boller av glutenfritt mel er ikke enkelt. erfart Jeg hadde gått for ei egg- og melkefri kake bakt med glutenfritt mel.
m^2 sa for siden:
Du kan ikke tilsette noenting med gluten hvis du skal bruke glutenfri blanding nei. Og glutenfri gjærbakst er en egen kunst, deigen oppfører seg slett ikke som du er vant til og resultatet blir, vel..., underlig med mindre du har lang erfaring vil jeg påstå.
Hva er settingen, så kunne du fått forslag til noe annet? ;)
Du kan heller ikke bruke utstyr som ikke er helt rent.
Tenk sånn at et eneste lite "støvkorn" med vanlig mel forurenser såpass at en cøliakiker kan bli dårlig av det. Dvs at om du baker vanlig gjærdeig der det står glutenfritt vedsiden av f.eks, risikerer du å få "melstøv" på det og forurense det.
Hondacrv sa for siden:
JEg skal ikke bake noe annet. JEg kan godt bake kake, men har bare en halv pose med sånn blanding.
ingling sa for siden:
Det er kanskje for seint nå, men altså: glutenfrie boller er vanskelig ,særlig hvis du aldri har gjort det før. Hvis du bare har en halv pakke igjen er det nok for lite til kake. Det kan godt hende det er like lett å servere noe helt annet - sjekk med de som skal spise det hvilke allergier det gjelder og tilpass etter det. De har sikkert noen gode tips også. :)
Kanina sa for siden:
Det lar seg nok gjøre å lage boller, om du har noen alternativer til melk og smør. Jeg har veldig lite peiling på melkefri baking, men har hørt at man kan bruke eplejuice i stedet for melk? Og gjerne melkefritt margarin. Vanligvis bruker jeg fiberhusk blandet ut med væsken for å få til en sammenhengende deig som kan eltes og rulles (og helst bli til kanelboller), men man kan også lage bolledeigen som en løs deig og ha den i muffinsformer. Det blir jo ikke helt det samme som vanlige boller, da. Det største problemet tror jeg er å få til noe som smaker godt utav det lille du har for hånden. Boller skal jo helst ha en litt fyldig smak, og det er ikke lett uten gluten, melk og egg. (Jeg tåler egg og melk, derfor har jeg i massevis av tunge melkeprodukter og gjerne litt egg for å få mest mulig piff i bolledeigen min).
Kanina sa for siden:
Hvis du har melkefritt margarin, kunne det være en mulighet å lage en smuldrepai av det glutenfrie melet? Med epler eller bær. Evt en pai-deig av mel og olje?
ingling sa for siden:
Det høres veldig lurt ut! Og godt. :nam:
kamp sa for siden:
Her er en oppskrift jeg syns fungere bra.
Har prøvd den med Semper grønn naturlig glutenfri lys melmiks og med Schar mix B.
Boller med god deig
3 dl rismelk
100g smør
80 gram melis
2 ss pofiber
½ pk gjær (fersk)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
5-6 dl mel
Varm opp rismelk, smør og melis slik at smøret smelter. Avkjøl til 37 grader og bland ut gjæren.
Bland med melet og krydderet.
Trilles ut til boller MED EN GANG og heves i ca 45 minutt.
Stekes på 225g i ca 12 minutter (avhenig av ovnen, følg litt med dem ;))
Det aller viktigste er å ikke bruke for varm væske når man rører ut gjæren, jeg bruker et termometer for å være sikker ;) Og da fungere det veldig bra hver gang.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.