Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget eplemos

#1

Eia sa for siden:

Det er populært her hjemme. Jeg lager det ikke ofte, men nå fikk jeg et parti med økoepler som allerede begynte å bli rynkete i skallet, så da var det til pers igjen;

  • skrell 5-6 epler og skjær i grove biter
  • kok opp sammen med vann som akkurat dekker eplene
  • ha i ca 3 gode teskjeer sukker, evt. syltesukker (en moden pære i biter erstatter sukkeret - det brukte jeg til spedbarnsmosen)
  • kok til de akkurat er møre - altså litt motstand midt i, ca 5-10 min
  • ta eplene over i en bolle sammen med ca. 1/4 av kokevannet
  • mos med stavmikser og smak til med kanelThat's it and that's that. Friskt og godt.

#2

Gaia sa for siden:

:noterer:


#3

DM sa for siden:

Blir dette dessert med krem til, eller syltetøy?


#4

Eia sa for siden:

Syltetøy, først og fremst, men passer også perfekt i tilslørte bondepiker, vil jeg tro.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Tilslørte bondepiker ... :nam:

Eplemos er også perfekt i muffins og eplekake, og faktisk i bløtkake også. Kan også blandes i yoghurt naturell, kjempegodt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.