Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rocky Road Fudge

#1

Shane sa for siden:

Denne laget jeg igår, og himmel så god! Veldig, veldig mektig - bør spises i konfektbitstørrelse!

Dette blir ca 50 biter i konfektstørrelse

200 g mørk sjokolade
200 g melkesjokolade
25 g smør
397 g (ja 397 g :knegg:) søtet, kondensert melk
2 ts vanillesukker
2,5 dl minimarshmallows
2,5 dl peanøtter

  1. Kle en liten form, ca 20x25 med aluminumsfolie
  2. Bryt sjokoladen i små biter. Ha en i en bolle sammen med smør og melk. Smelt over vannbad.
  3. Rør av og til, til alt har smeltet til en jevn røre. Ta bollen av kjelen, la stå et par minutter før du har i vanillinsukker.
  4. Ha til sist i peanøtter og minimarshmallows - ikke rør for mye for da smelter marshmallowsen.
  5. Ha røren i formen, og sett inn i kjøleskapet i minimum 4 timer.
  6. Skjær i biter, og forvar kaldt.

Tips: Ha gjerne mer minimarshmallows og peanøtter enn det som står i oppskriften, det skal jeg neste gang. Og neste gang blir snaaaart...

Søtet, kondensert melk får man kjøpt på typ Ultra, men også i invandrerbutikker.


#2

Sokk sa for siden:

:dåne:

:lalala:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Åh herregud ... Dette blir julekonfekten, i hvert fall. Er jo snart jul. :glis:


#4

Mjau sa for siden:

:dåne:
Denne MÅ jeg prøve å overse. :sukk:


#5

Shane sa for siden:

Jeg har gått og småspist kald fudge i hele dag - himmel og hav så godt! :D




#8

Bayone sa for siden:

Denne skal definitivt lages til jul :nam:


#9

Stikka sa for siden:

Akkurat det som er bekymringen min hvis jeg prøver meg på denne. :knegg: Men den må vel prøves. Kan man fryse bitene?


#10

jolie sa for siden:

Hvor får man kjøpt søtet kondensert melk?


#11

jolie sa for siden:

Og minimarshmallows?


#12

Morella sa for siden:

Himmel det så godt ut! Men jeg lurer også på hvor man får kjøpt kondensert melk.


#13

Morella sa for siden:

Ah, det er det samme som Vikingmelk.


#14

tink sa for siden:

:nam:
Den så herlig syndig ut.


#15

Kula sa for siden:

:fiskedask:


#16

Shane sa for siden:

Viking har visstnok gått ut av produksjon, sa de på Spar når jeg var der. Men på Ultra har de både minimarshmallows og søtet, kondensert melk! Og hvis man ikke har Ultra i nærheten, så finnes det på innvandrersjapper.


#17

Shane sa for siden:

Det vet jeg ikke, men det burde vel la seg gjøre tror jeg :)


#18

jolie sa for siden:

Ultra her i byen har blitt Meny :snurt:


#19

Daisy sa for siden:

Innvandrerbutikk Jolie.

Jeg har laget noe lignende med oreokjeks, det blir helt himmelsk.
Dette ser deilig ut også!!


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, det er det ikke! Viking melk er kondensert melk, dette skal være søtet, kondensert melk. Man får det på innvandrerbutikker og muligens noen ultra og meny-butikker. Den er tjukk som honning og likner ikke vikingmelk i det hele tatt. Det vanligste merket i norge er dette:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å skrive det. Mange tror Vikingmelk er det samme som søt kondensert melk, men det er helt feil. :nemlig:

Minimarshmallows selges jo overalt nå.


#22

jolie sa for siden:

Jeg prøver å holde meg unna snophyllene, så er ikke helt oppdatert på marshmallowsutvalget :knegg:


#23

Joika sa for siden:

Tror du det blir helt feil med 398 gram kondensert melk eller? :knegg:

Det så forresten veldig godt ut!


#24

rine sa for siden:

Det så godt ut, men når begynte melk å bli angitt i gram? :undrer:


#25

Morella sa for siden:

:rolleyes: Åkei, åkei. Jeg bare googla, beklager.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ei jente på seks år som mener marshmallows helst burde inngå i alle måltider. :knegg:

Konditorer bruker alltid gram for å få resultatet likt hver gang, jeg synes det er best når ALT står i gram. Hater dl-mål som pesten.


#27

jolie sa for siden:

Jeg må jo ha meg ny vekt før jeg kan lage dette, skjønner jeg. i den analoge tidsalder enda


#28

rine sa for siden:

Hva gjør du da? Tømmer melken oppå vekten? Eller regne ut hvor mye 398g er i desiliter, kanskje? :gruble:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg baker med gram-mål, setter jeg bakebollen oppå vekten og tømmer oppi det som skal oppi, nullstiller for hver ingrediens. Genialt. Jeg skriver ofte kakeoppskrifter om til gram-mål for å slippe å bruke de helvetes desilitermålene igjen neste gang jeg baker kaka.


#30

Bayone sa for siden:

Setter en beholder på vekta, nuller ut og veier opp ;)


#31

rine sa for siden:

Wow! Noe sier meg at du baker litt oftere enn det jeg gjør. :knegg: Siden du helt sikkert kommer til å lage denne før meg, foreslår jeg at du skriver her inne hvor mange dl. det er snakk om. :jupp:


#32

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror jeg baker litt oftere enn de fleste på FP tilsammen. :knegg:
Det kan hende jeg venter til jul med denne, men jeg skal si fra om det skjer tidligere.

Men du bør bruke vekt, altså, det er MYE bedre enn desilitermål. Sistnevnte er jo bare tungvint og dumt, vekt er best! Jeg blir like småirritert hver gang en kake er angitt i dl-mål altså.


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

:fnis: Jeg ville bare raskt avverge at noen brukte vikingmelk i denne, for det hadde virkelig blitt feil. :o

Den kondenserte melken er innmari tjukk, så den kan ikke helles i et dl-mål som vanlig melk, det blir som å måle opp en dl sirup, du må vente lenge på at det skal bli "flatt" i dl-målet. Derfor er det enklere å veie opp akkurat denne.


#34

Morella sa for siden:

:knegg: Hadde du ikke sagt ifra så hadde jeg vel sett bort i fra "søtet" og brukt Vikingmelk. Så takk for opplysningen. Men jeg følte at jeg banna i kirka og fikk smekk på lanken. :humre:


#35

Kallisti sa for siden:

Dette får jeg til jul hvert år av min moder :anglofamilie:


#36

Fruktflua sa for siden:

Nei, det er det ikke. Kondensert melk er mye tykkere en Vikingmelk og fungerer ikke som ertatning for kondensert melk.

Rocky Road Fudge er nydelig.

Ah! Ser at noen allerede har fortalt om forskjellen på kondensert melk og Vikingmelk. :knegg:


#37

Mrs. Longbottom sa for siden:

:rødme:
Sorry, altså, det var ikke meningen. Jeg ble bare så bekymret for at noens fudge skulle bli mislykket :veldigopptattavgodis: :o


#38

Mrs. Longbottom sa for siden:

ja, med litt overdreven entusiasme også :o


#39

Morella sa for siden:

Det er godt du passer på. :nemlig: Man tuller jo ikke med godis.


#40

Mrs. Longbottom sa for siden:

:niks:


#41

Heilo sa for siden:

Jeg har heldigvis melkeintoleranse... :knegg:


#42

Miromurr sa for siden:

Kanskje du kan lage med kokosmelk? Du kan lage og så sende rundt smaksprøver for bedømming. :jupp:


#43

Señora sa for siden:

Saltede peanøtter, eller usaltede peanøtter?

Hvor mange gram er det i en boks søtet kondensert melk (som jeg bruker til å lage banoffi pai)


#44

Dixie Diner sa for siden:

Er Banoffie-pie godt? Jeg har lenge tenkt på å lage det, men det har aldri blitt noe.


#45

Ema sa for siden:

:nam:
Må definitivt testes.


#46

Pamina sa for siden:

Banoffi pie er kjempegodt :nikker entusiastisk:


#47

Shane sa for siden:

Jeg brukte saltede.

Og heldigvis :knegg: så er det akkurat 397 g søtet, kondensert melk i en boks!


#48

tinkadott sa for siden:

Den er knallgod! Enkel å lage, garrantert suksè.
Jeg hadde med en halv slik på jobb i natt, jeg tok en smal stripe, mens de tre andre spiste resten. :knegg:


#49

Señora sa for siden:

:dåne: Har ikke du smakt banoffi pai!

Det er herlig!


#50

rine sa for siden:

Hva er oppskriften da? :hyper:


#51

Dixie Diner sa for siden:

Nei, det er i grunnen ganske utrolig, for jeg elsker jo å bake nye ting. Kom over oppskriften på detsøteliv for noen måneder siden og har hatt lyst å prøve lenge, men det har liksom aldri blitt.



#53

Kims sa for siden:

Jeg visste at jeg ikke burde lese denne tråden. Og så på en mandag... :duh:

Oppskriften skal definitivt testes ut, men ikke før det nærmer seg jul. :nam:


#54

Señora sa for siden:

Jeg bruker bare digestive kjeks, sammen med smør og lager "ostekakebunn",

Koker kondensert søtet melk i 3 timer (obs! må ha dekket vann hele tiden, ellers kan boksen eksplodere)

dekker bunnen med bananer i skiver, legger på et lag med toffeen som du har kokt i boks, pisker fløte med litt vaniljesukker eller instant kaffe, eller Oboy/Nesquick, pynte på toppen med flytende sjokolade/peanøtter eller lignende og server.


#55

allium sa for siden:

Sukk... denne var fantastisk. Det blir vanskelig å unngå å bli svært mett i kveld.


#56

Shane sa for siden:

Dytter litt på denne, i disse juletider! Jeg skal lage et par satser og putte i fine glass og bokser, pynte litt og gi bort til div bekjente :)


#57

ItsOnlyMe sa for siden:

Det tenkte jeg også å gjøre.

Men kan jeg erstatte denne "melken" med noe annet? Finner ikke på butikken...


#58

Shane sa for siden:

Ikke som jeg vet, jeg tror at det må være akkurat den. Hvis du går på innvandrerbutikker så finner du det der!


#59

Stikka sa for siden:

Har form i kjøleskapet


#60

Shane sa for siden:

Dytter litt på denne, siden det nærmer seg jul :nikker: Jeg har tenkt å lage den, putte i fine glass med fine snører og pen etikkette. Ja, og så gi bort i julegave da :p


#61

Tjorven sa for siden:

Takk for at du dro frem denne. Den blir nok julegodteri hos oss i år.


#62

gnuri sa for siden:

Denne tror jeg vi må prøve til jul, ja


#63

Tuppen sa for siden:

:nam: Denne må jeg prøve i år.


#64

Luvi sa for siden:

Selv jeg som sjeldent baker fikk sannelig lyst til å prøve å lage dette. :nam: Noen som kan fortelle sånn ca hvor mange dl søtet, kondensert melk det blir?


#65

Tuppen sa for siden:

Det står lenger opp her at det tilsvarer en boks. :)


#66

Acsa sa for siden:

Det hjelper ikke, jeg har tre merker søtet kondensert melk på nærmeste butikk og de har forskjellig størrelse. Liquid ounces meg i opp i... :lei amerikanske mål:

Forresten, hvis noen har kjøpt for mye søtet kondensert melk så har jeg en oppskrift på verdens besteste sjokoladecookies hvor dette er en avgjørende ingrediens.


#67

Kirsebær sa for siden:

Dette hørtes snaskens ut. :nam:
Kan noen legge inn bilde?


#68

Tuppen sa for siden:

Trodde det bare var en slags boks, jeg. :blond:

Sjokoladecookiesoppskrift? :hyper: :vilha:


#69

Røverdatter sa for siden:

De hadde sånn melk på Menyen min, men du milde for en pris! 54 kr. for 379 g. melk. :dåne:

De fudgy sakene bør være farlig gode.


#70

Marit K sa for siden:

Nå står en form med fudge til avkjøling i kjøleskapet her. Jeg fant ikke minimarshmallows i noen av butikkene jeg var i, så jeg brukte store, flerfargede, som jeg klippet opp i små biter. Det så helt himmelsk ut, så jeg gleder meg veldig til det er klart for prøvesmaking.


#71

Karamell sa for siden:

Mmmm!

Men hvor er det egentlig blitt av Dixie Diner?


#72

emm sa for siden:

Fordelen med å lage godis selv hjemme er at man innser hvor mye usunnt som faktisk er i hver bit. :knegg:
Men så himmelsk godt da! :nam:


#73

Palmen sa for siden:

Ja hvor har det blitt av Dixie DIner, og hvorfor poster ikke Shane flere oppskrifter? :nam:


#74

Guttemammis sa for siden:

Hadde alt klart og begynte å lage, men så leser jeg her at den kondenserte melken skal være søtet og det var ikke den jeg brukte :(
Bare å kaste hele greia!
Like greit å slippe de kaloriene lizzom :himle:


#75

Salt sa for siden:

Holy crap, disse var gode! Laget med peanøtter, rosiner og marshmellows.

Også lagde jeg en hvit variant med pistasjenøtter, geletopper og mini-marshmellows. :dåne:


#76

Dixie Diner sa for siden:

Mmm jeg lager dette (i vegansk versjon, seff) hver eneste jul. Mannen bare syter og klager fordi han legger på seg, men jeg prøver å fortelle ham at ja, sånn går det når man faktisk spiser opp hele beholdningen på én dag så jeg må lage det igjen og igjen. Satans mann.

Jeg pleier å bruke gelatinfrie marshmallows (som er på vei fra iHerb nå, kommer de aldri?!), Odense eller Coop-kokesjokkis, litt agavesirup eller lignende, vaniljeekstrakt, masse hakkede salte peanøtter, dadler i biter (smaker og kjennes ut som fudge!) og rosiner. Og annet digg om jeg har, her kan man jo bare slenge oppi det man haver og liker. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.