Denne laget jeg igår, og himmel så god! Veldig, veldig mektig - bør spises i konfektbitstørrelse!
Dette blir ca 50 biter i konfektstørrelse
200 g mørk sjokolade
200 g melkesjokolade
25 g smør
397 g (ja 397 g :knegg:) søtet, kondensert melk
2 ts vanillesukker
2,5 dl minimarshmallows
2,5 dl peanøtter
Kle en liten form, ca 20x25 med aluminumsfolie
Bryt sjokoladen i små biter. Ha en i en bolle sammen med smør og melk. Smelt over vannbad.
Rør av og til, til alt har smeltet til en jevn røre. Ta bollen av kjelen, la stå et par minutter før du har i vanillinsukker.
Ha til sist i peanøtter og minimarshmallows - ikke rør for mye for da smelter marshmallowsen.
Ha røren i formen, og sett inn i kjøleskapet i minimum 4 timer.
Skjær i biter, og forvar kaldt.
Tips: Ha gjerne mer minimarshmallows og peanøtter enn det som står i oppskriften, det skal jeg neste gang. Og neste gang blir snaaaart...
Søtet, kondensert melk får man kjøpt på typ Ultra, men også i invandrerbutikker.
Viking har visstnok gått ut av produksjon, sa de på Spar når jeg var der. Men på Ultra har de både minimarshmallows og søtet, kondensert melk! Og hvis man ikke har Ultra i nærheten, så finnes det på innvandrersjapper.
Nei, det er det ikke! Viking melk er kondensert melk, dette skal være søtet, kondensert melk. Man får det på innvandrerbutikker og muligens noen ultra og meny-butikker. Den er tjukk som honning og likner ikke vikingmelk i det hele tatt. Det vanligste merket i norge er dette:
Når jeg baker med gram-mål, setter jeg bakebollen oppå vekten og tømmer oppi det som skal oppi, nullstiller for hver ingrediens. Genialt. Jeg skriver ofte kakeoppskrifter om til gram-mål for å slippe å bruke de helvetes desilitermålene igjen neste gang jeg baker kaka.
Wow! Noe sier meg at du baker litt oftere enn det jeg gjør. :knegg: Siden du helt sikkert kommer til å lage denne før meg, foreslår jeg at du skriver her inne hvor mange dl. det er snakk om. :jupp:
Jeg tror jeg baker litt oftere enn de fleste på FP tilsammen. :knegg:
Det kan hende jeg venter til jul med denne, men jeg skal si fra om det skjer tidligere.
Men du bør bruke vekt, altså, det er MYE bedre enn desilitermål. Sistnevnte er jo bare tungvint og dumt, vekt er best! Jeg blir like småirritert hver gang en kake er angitt i dl-mål altså.
:fnis: Jeg ville bare raskt avverge at noen brukte vikingmelk i denne, for det hadde virkelig blitt feil. :o
Den kondenserte melken er innmari tjukk, så den kan ikke helles i et dl-mål som vanlig melk, det blir som å måle opp en dl sirup, du må vente lenge på at det skal bli "flatt" i dl-målet. Derfor er det enklere å veie opp akkurat denne.
:knegg: Hadde du ikke sagt ifra så hadde jeg vel sett bort i fra "søtet" og brukt Vikingmelk. Så takk for opplysningen. Men jeg følte at jeg banna i kirka og fikk smekk på lanken. :humre:
Den er knallgod! Enkel å lage, garrantert suksè.
Jeg hadde med en halv slik på jobb i natt, jeg tok en smal stripe, mens de tre andre spiste resten. :knegg:
Nei, det er i grunnen ganske utrolig, for jeg elsker jo å bake nye ting. Kom over oppskriften på detsøteliv for noen måneder siden og har hatt lyst å prøve lenge, men det har liksom aldri blitt.
Jeg bruker bare digestive kjeks, sammen med smør og lager "ostekakebunn",
Koker kondensert søtet melk i 3 timer (obs! må ha dekket vann hele tiden, ellers kan boksen eksplodere)
dekker bunnen med bananer i skiver, legger på et lag med toffeen som du har kokt i boks, pisker fløte med litt vaniljesukker eller instant kaffe, eller Oboy/Nesquick, pynte på toppen med flytende sjokolade/peanøtter eller lignende og server.
Dytter litt på denne, siden det nærmer seg jul :nikker: Jeg har tenkt å lage den, putte i fine glass med fine snører og pen etikkette. Ja, og så gi bort i julegave da :p
Selv jeg som sjeldent baker fikk sannelig lyst til å prøve å lage dette. :nam: Noen som kan fortelle sånn ca hvor mange dl søtet, kondensert melk det blir?
Det hjelper ikke, jeg har tre merker søtet kondensert melk på nærmeste butikk og de har forskjellig størrelse. Liquid ounces meg i opp i... :lei amerikanske mål:
Forresten, hvis noen har kjøpt for mye søtet kondensert melk så har jeg en oppskrift på verdens besteste sjokoladecookies hvor dette er en avgjørende ingrediens.
Nå står en form med fudge til avkjøling i kjøleskapet her. Jeg fant ikke minimarshmallows i noen av butikkene jeg var i, så jeg brukte store, flerfargede, som jeg klippet opp i små biter. Det så helt himmelsk ut, så jeg gleder meg veldig til det er klart for prøvesmaking.
Hadde alt klart og begynte å lage, men så leser jeg her at den kondenserte melken skal være søtet og det var ikke den jeg brukte :(
Bare å kaste hele greia!
Like greit å slippe de kaloriene lizzom :himle:
Mmm jeg lager dette (i vegansk versjon, seff) hver eneste jul. Mannen bare syter og klager fordi han legger på seg, men jeg prøver å fortelle ham at ja, sånn går det når man faktisk spiser opp hele beholdningen på én dag så jeg må lage det igjen og igjen. Satans mann.
Jeg pleier å bruke gelatinfrie marshmallows (som er på vei fra iHerb nå, kommer de aldri?!), Odense eller Coop-kokesjokkis, litt agavesirup eller lignende, vaniljeekstrakt, masse hakkede salte peanøtter, dadler i biter (smaker og kjennes ut som fudge!) og rosiner. Og annet digg om jeg har, her kan man jo bare slenge oppi det man haver og liker. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.