Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, ripsgele som ikke blir stiv

#1

Bayone sa for siden:

Hei. I går skulle jeg lage rips-og solbærgele. Laget helt etter oppskriften og sånn jeg har gjort tidligere, men den ble helt flytende! Mistenker at bærene var for modne. Er det noe jeg kan gjøre nå? Kan jeg koke den opp igjen og ha i noe? Går det an å ha i gelatin? Evt hvor mye til en liter?


#2

Erica sa for siden:

For modne ripsbær gir ikke gele, men suppe - dessverre. Om det er mulig å fikse det nå aner jeg ikke, men henger her for å se om andre har svar på det.


#3

Tangina sa for siden:

Gele skal lages av bær som knapt er modne, når pektininnholdet er høyt (det er pektinen som gjør det stivt).

Her er noen tips jeg fant etter googling:

www.matoppskrift.no/sider/artikkel938.asp

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.