Jeg har noen kyllinglår jeg må spise i dag. Restene av en pakke jeg åpnet i går, og da heiv jeg de i ovnen med div. rotgrønnsaker. Hva skal jeg gjøre med de i dag? Kjedelig med samme mat to dager på rad.
Noen som har noen gode oppskrifter? Helst noe som tar mindre enn en time så vi får spist før sengetid. Kyllinglårene er rå.
Jeg lagde noe veldig godt her om dagen med kokosmelk. Jeg husker ikke oppskriften nøyaktig for stod i en bok, men kyllinglårene skulle ihvertfall stekes først, også skulle sjalottløk og chilli oppi. Kokosmelken tilslutt. La det stå og godgjøre seg. Krydring husker jeg ikke, men tror ikke det var noe mer hokus pokus enn salt og pepper. Er sikkert mye annet god man kan ha oppi også :)
Om du har en Römertopf er jo mulighetene nesten uendelige.
Sleng dem oppi, tilsett litt kokosmelk, karrikrydder, og det du har av grønnsaker i fryser, eller kjøleskap. i ovnen på 180 grader i en time, halvannen.. og klem litt lime/sitron over på slutten
Ideen til iBam er jo kjempe bra.. vil anbefale et par dråper sitron saft over helt på slutten
en annen variant ville vært å handlet litt karrikrydder fra en innvandrerbutikk og sleng oppi en spiseskje i kokosmelken.. nydelig :D
Eller du kan koke ris/pommes frittes, steke kyllingen, frese litt mais i en stekepanne, med olje og sukkererter, og tynne skiver av gulrot.. Server med sånn fransk kyllingsaus fra butikken
Kyllingsalat er jo godt..
Stek kyllingen, riv den av beina, serveres sammen med revet gulrot, sukkererter, salat og div..
Takk for fine svar. Rømertopf har jeg (selvom jeg pleier å glemme det), så den kan jeg jo bruke. Skal prøve det med kokosmelk. Karrikrydder har de vel ikke på Kiwi (rekker ikke noe innvandrerbutikk desverre). Skal gi tilbakemelding i kveld. Storesøster har med seg verdens mest kresne barn hjem i dag, jeg pleier å safe med spaghetti når hun er med, men det hadde vi på mandag, så gidder ikke ha det en gang til:)
Dette tar mer enn en time, men jeg tar det med likevel, sånn til senere bruk. :) Disse blir kjempesaftige, og det er nesten ingen jobb med dem - og Poden elsker det, så vi har det vanligvis en gang i uken. Utmerket gjestemat, til både barn og voksne, siden det er så lett å øke mengden (jeg regner to lår per person, og da er det vanligvis rester igjen til lunsj).
Jeg legger rå kyllinglår i en stor ovnsform, klatter en del smør rundt og drysser på paprikapulver, oregano og noe amerikansk grillkrydder jeg har stående. Så dekker jeg med aluminiumsfolie og setter i ovnen på 100-150 grader i bortimot en time. Tar av folien, skrur opp varmen til 225 og setter formen inn igjen, og lar dem steke mens jeg lager potetstappe (gjerne med løk, hvitløk og gulrøtter i) og koker noen grønnsaker. Kanskje 25 minutter på denne temperaturen? Skrur ofte opp varmen til 250 på slutten så kyllinglårene blir skikkelig brunet.
De har noe pose-greier som funker veldig bra.. det blir en veldig mild karri.. :D flotters når små barn skal spise..
Römertopf er kjempe greie å ha når man egentlig vil få støvsugd og annet husarbeid, i tillegg til å få fikset middag.