Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kylling gått ut på dato

#1

Syrin sa for siden:

Utbeina kyllinglår, over dato med to dagar. Det er vel berre å kaste? :(

Magefølelsen seier ja... Kylling er bittelittegranne ekle greier.


#2

Mikkeline sa for siden:

Kylling som er utgått på dato kaster ihvertfall jeg. Synes kyllingkjøtt er litt lumsk, og vil helst spise det ferskest mulig.


#3

ingling sa for siden:

Ja, akkurat med kylling er jeg også nøye. :hatt skrekkopplevelse: Du kan jo selvsagt åpne og lukte først, da.


#4

Syrin sa for siden:

Vel, eg må nok det. Teit at eg ikkje sjekka dette tidlegare i veka :( Sånne utbeina kyllinglår er supre å mose til kyllingkjøttdeig og lage kjøttboller av. Mykje betre enn kyllingkjøttdeig.


#5

allium sa for siden:

Er det rått ville jeg bare kastet. Er det stekt ville jeg luktet/smakt.


#6

Matilda sa for siden:

Jeg er kresen på sånt og hadde ikke spist. Kylling og farseprodukter som er utgått på dato gir vi til bikkja, men ofte vil ikke han ha heller. Mulig bikkja også er kresen. :knegg:


#7

Floksa sa for siden:

Dersom det er fileter, ikke kjøttdeig og kjøleskapet ditt er kaldt og kjølekjeden har vært ubrutt ville jeg i allefall luktet nøye før jeg kastet.


#8

Morella sa for siden:

Jeg hadde kastet det, uten tvil.


#9

United sa for siden:

Lett å lukte om de er dårlige. Hvordan de har blitt behandlet har mer å si enn et par dager fra eller til på den datoen.


#10

Syrin sa for siden:

Det er uåpna pakke, men er ytterst skeptisk.


#11

Floksa sa for siden:

Åpne pakken og lukt på den delen som har ligget mot plastikken/den teppebitetingen.
Der samles blodet og blodet er det første som harskner. Lukter det bare kylling er det ikke noe problem.


#12

United sa for siden:

Klipp et hull og lukt. Noen ganger er maten stygg før datoen, andre ganger lenge etter. Ikke alltid butikkene og transporten før de kom dit, har holdt maten konstant kald nok.


#13

mkj sa for siden:

Jeg hadde nok kastet det, men antar at det kan være fint om det er uåpnet, det er jo litt sikkerhetsmarginer på de datoene.

Men jeg ble interessert i at du lager egen kyllingkjøttdeig. Hva moser du med?


#14

Carrera sa for siden:

Jeg kaster sjelden mat bare fordi at det er utgått på dato, men når det kommer til kylling så er jeg hysterisk. Har datoen passert, så kastes det uten videre.

Kjøper ikke kylling som er nær utløpsdato heller. Noe jeg vet er bare tull, men som sagt; jeg er hysterisk når det gjelder kyllingkjøtt.


#15

Syrin sa for siden:

Her :)


#16

gnuri sa for siden:

Syrin- det så fantastisk godt ut :nam:
Hvilke butikker er det som selger de utbenete kyllinglårene?-og hva koster de?


#17

Syrin sa for siden:

Dei kostar ein del, men eg kjøper dei nå likevel. Kan ikkje hugse prisen. Eg har kjøpt dei på meny bl.a. Elles hender det at min nærbuikk, coop prix har tatt det inn, men det er sjeldan.


#18

mkj sa for siden:

det så godt ut.

Vi bruker ikke kyllingkjøttdeig, rett og slett fordi vi ikke liker det - men smaker dette såpass annerledes at vi bør prøve det?


#19

Syrin sa for siden:

Kyllingkjøttdeig? Ja, det smakar annleis enn kjøttdeig av svin og storfe. Syns nå eg da. Absolutt. Det smakar jo kylling :) Eg har også prøvd å lage kyllingkjøttdeig av brystfilet, men det er så magert at kjøttbollene blir for tørre. Lår er feitare og egnar seg derfor betre til kjøttdeig.

Eg kjøper aldri MUK-deig, eg syns produktet er uapetittelig (eller korleis det nå staves).


#20

gnuri sa for siden:

Enig med deg i at MUK-deigen smaker vondt. Vi hadde faktisk nettop slik til middag, og jeg tenkte at dette absolutt ikke smaker ok. Skal definitivt prøve oppskriften din, for det MÅ jo bare bli mye bedre!


#21

Bluen sa for siden:

I forrige uke måtte vi kaste en uåpnet pakke kyllingfilet som hadde to dager igjen til utløpsdato - den stinket skikkelig. :eek: Følgelig hadde jeg nok kastet den kyllingen din også.


#22

amor sa for siden:

Bakterier kan jo ikke lese og forholder seg ikke til uløpsdato. Lukt på innholdet i pakken før du kaster. Du vil ikke være i tvil om det er riktig å kaste! :)


#23

Syrin sa for siden:

Da har eg opna og lukta. Intens svovellukt - den der typiske eggelukta som ofte kjem frå desse kyllingpakkane. Eg pleier å akseptere det, men her var det ganske sterkt.

Det går i bøtta -kunne nok ha laga til meg sjølv, men er jo to barn som skal ha.


#24

Mrs. Longbottom sa for siden:

du må åpne, lufte ut svovellukten, og så lukte. Da kjenner du raskt om det er en "annen" lukt der. Jeg skjønner forøvrig ikke hvorfor kylling skal være annerledes enn annet kjøtt, det er jo bare å lukte, så vet man. Er du i tvil, begynn å stek en liten bit. da kjennes det enda tydeligere om noe er galt.


#25

Interference sa for siden:

La kyllingen lufte seg i noen minutter før du lukter, svovellukten er da bare gassen de bruker når de pakker.
Forresten, er det slike fra vestfold fugl eller noe sånt? fylt med urter og hvitløk?
Isåfall så er vel de bakte og kan fint ligge noen dager over holdbarhetsdato.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.