Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bursdagsmiddag med laks og diverse

#1

SpetakkelRandi sa for siden:

Trenger litt hjelp her.. skal lage en bursdagsmiddag til snuppa mi, hun har bestilt noe med laks... Jeg har hatt fokuset på klassebursdagen og glemte virkelig å finne noe å ha til middag i dag.:o

Jeg har laksefileter, poteter, diverse grønnsaker, kesam, evt olje/smør, krydder og urter... Kan jeg putte alt i en sånn:

og putte i ovnen???
(det er en slik leirgryte bare i "plast" fra tupperware...)


#2

Guttemammis sa for siden:

Fisken trenger vel mye kortere tilberedningstid enn potetene, hadde kokt de for seg.


#3

SpetakkelRandi sa for siden:

nei vi liker ikke kokt fisk. hehe.. det blir liksom en helt annen smak. men ok, jeg kan ta de i en ildfast form for seg selv da og alt det andre i en slik gryte.. (har utrolig lyst å bruke den formen skjønner du.. :rødme: )


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville ovnsbakt laksen med flytende honning og sesamfrø om du har, det er såå godt. Og så ville jeg kokt potetene for seg i en gryte, og hatt rømmesalat til. :nam:


#5

Guttemammis sa for siden:

Tenkte ikke å koke fisken, men potetene.
Du kan jo skjære potetene i tynne skiver og legge fisken i etter en liten stund sånn at potetene får litt tid i ovnen først.


#6

SpetakkelRandi sa for siden:

aha.. koke potetene.. :knegg: lurt.. men altså det er bare til å putte laksen i den grytesaken og hive oppi kesam og grønnsaker ++ og sette i ovnen`?


#7

Joika sa for siden:

Del potetene i båter og stek de i egen form en stund før du putter i formen med laks. :nam:

Jeg vet ikke om jeg hadde puttet kesam i formen, men jeg hadde puttet i grønnsaker, laks og noen klatter med smør.


#8

SpetakkelRandi sa for siden:

hva skal jeg gjøre med kesamen da? jeg må jo bruke den til noe..


#9

safran sa for siden:

Kesamen legger du på tallerkenen til slutt.


#10

Fluke sa for siden:

Jeg hadde ovnsstekt laksen og kokt potetene. Husk at den Tupperwaresaken du har der tar lengre tid å bli varm enn andre former. (Jeg har sånnen og bruker den ofte, men ville ikke stekt laksefileter i den)


#11

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg har virkelig trodd at kesam var som creme fresh.. hehe.. men det fikk jeg erfart at den ikke er.. den ble helt stiv.. :knegg:

Men maten ble dritgod..
puttet laksefilet, smør sopp, hvitløk, løk og kesam i en lasagneform.
og i den tuppervareformen, puttet jeg poteter i båter, smør, brokoli og gulrøtter og løk og hvitløk.. det ble dritgodt.. bortsett fra kesamen. hehe..


#12

Syrin sa for siden:

Bra middagen blei god! :)

Kesam er ein ost (ferksost), og dermed noko veldig anna enn creme fraiche :)

I følge denne linken skal den passe i varme rettar steikt i ovn, men tydeligvis ikkje i ditt tilfelle ;) no.wikipedia.org/wiki/Kesam


#13

apan sa for siden:

Kesam er magrere, og egner seg ikke så kjempegodt til oppvarming synes jeg da... selv om lenken over sier noe annet...? :vetikke: . Men bra det ble godt!


#14

Lhi-My sa for siden:

Da kan "Tupperware-dama" komme med et lite tips til neste gang du skal lage slik mat.

Du kan fint steke alt sammen i UltraPlus'en. Det er ikke nødvendig å styre med ekstra former i tillegg. Men potetene trenger noe lengre steketid, så du bør la de stå i ovnen en god stund før du legger i laksen. Du kan også ta av lokket og snu lokket opp ned oppå formen og legge laksefiletene der. Det funker like fint. Lokket er forresten fint å bruke om du bare skal steke noen laksefileter også. Det kan fint brukes som en lav ildfast form uten at selve bollen brukes.

Du skrev at du har lyst til å bruke formen mer. Har du prøvd å bake brød i den? Det gjør jeg ukentlig og jeg synes det blir utrolig gode brød. Lettvint er det også. Jeg bruker ferdig melblanding (lat!) og blander deigen direkte i formen. Jeg skyller først formen i kaldt vann, og måler deretter opp vann (litt mer enn det som står på posen) og tilsetter tørrgjær. Deretter blander jeg inn melet med en sleiv. Rører så rundt til alt melet er blandet . Deigen kan gjerne være relativt løs.

Deretter legger jeg på lokket på formen og setter den til heving i litt varmt vann i oppvaskkummen. Lar den heve til lokket begynner å løfte seg. Slår så ned brødet og lar det heve en gang til (det går fort!). Steker deretter brødet på ca 200 grader til det er så godt stekt at det løsner fra formen. I de minste størrelsene av disse formene, lager du brød med ca 1 kg mel. I de største har du fint plass til en 2 kgs deig.


#15

Fluke sa for siden:

Lhi-My: Jeg er tidligere Tupperberte (hadde nok vært det fremdeles om jeg hadde lappen og det ikke hadde vært evig verve-mas) og er enig i at UltraPlus kan brukes som du sier, men velger allikevel å bruke tynn stålform til ovnssteking av laks og sånt. Bruker som sagt UltraPlus ofte, men ikke til denslags -og må alltid huske at det tar lengre tid i den fordi den bruker litt tid på å bli oppvarmet.


#16

Lhi-My sa for siden:

Den nye utgaven (Ultra Pro) varmes raskere opp enn Ultra Plus. Fisk er kanskje ikke det som virkelig viser fordelene med disse formene, men det er fullt mulig å bruke de også til denne typen retter.

For meg er den store fordelen med Ultra-formene at du kan lage alt i en form. Derfor velger jeg å gjøre det på denne måten. Ellers hender det vel like ofte at jeg steker laksen i stekepannen og serverer med vanlige kokte poteter. Men det går helt greit å bruke Ultra Plus eller Ultra Pro også til fisk.


#17

SpetakkelRandi sa for siden:

så genialt med brødbaking. det skal jeg prøv;)


#18

Floksa sa for siden:

Kesam er melkeproteiner, mens Cream Fresh er melkefett.
Kesamen vil stivne når den varmes opp ja :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.