Nenne sa for siden:
Det er så og si alltid gulrøtter og løk i grøntkassa vår og jeg rekker ikke å få brukt det opp. Gode idéer?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nenne sa for siden:
Det er så og si alltid gulrøtter og løk i grøntkassa vår og jeg rekker ikke å få brukt det opp. Gode idéer?
Skilpadda sa for siden:
2-3 gulrøtter i potetstappen har i alle fall blitt standard hos oss. :)
Kirsebær sa for siden:
Løl har jeg liten erfaring med. :nemlig:
Veronal sa for siden:
Vi dytter alltid minst 3 store gulrøtter og 1 stor løk (i tillegg til mye spinat) i enhver tomatbasert rett.
Røverdatter sa for siden:
Rå gulrot i alle matpakkene.
Gulrotstaver og terninger i alt av gryter og tomatsauser, samme med løk.
Gulrotstuing.
Muffins og kaker med revet gulrot.
Løksuppe til forrett en gang i uken. :p
Hønni sa for siden:
Vi og.
Løksuppe er digg! Det tror jeg blir forrett i morgen.
Nenne sa for siden:
Løksuppe høres ut som en super plan! :riktig: Jeg synes suppe smaker ekstra godt nå som det er blitt litt kaldere.
Jeg skal forresten lage gulasj en dag også, da får jeg bruk for begge deler når jeg tenker meg om.
Ungene har fruktordninger på skolen og i barnehagen, men litt ekstra gulrot i nistene er ingen dum idé det heller når jeg tenker meg om.
Kanskje jeg skal lage opp en stor porsjon tomatsaus og fryse ned slik Polyanna har snakket om?
Jeg ser muligens en ende på lageret her. :)
Takk skal dere ha! Flere idéer?
Mams sa for siden:
Sende med ungene en gulrot i matpakka. Skrelle den og pakk den inn i plastfolie så er den like fin når maten skal spises. (og nå så jeg at det hadde du kommet med selv ja....)
Ungene mine vil ikke ha løk, men ofte når vi har noe med kjøttdeig hakker jeg løken i så små biter at de ikke ser den og da sklir det ned.
Eia sa for siden:
Dette er godt, altså:
[size=3][/size]
Gulrotsuppe (til 2 personer)
Ingredienser;
Skjær gulrøttene i grove biter. Rødløken kuttes i ringer, hvitløken og chilien finhakkes.
Varm 5 ss. olje i en kasserolle og tilsett gulrøtter, løk, hvitløk og chili. Fres alt i ca. 3 minutter. Tilsett appelsinskall, appelsinsaft og 5 dl vann - kok opp. Tilsett sukker, salt og nykvernet pepper - så kokes det hele i 20 minutter.
Ta kasserollen av platen og la den avkjøles i ca. 10 minutter, så har man alt i en blender og kjører til en kremet konsistens. Så helles suppen over i kasserollen igjen og man tilsetter 1 dl. vann. dette kokes i 5 minutter.
Server med litt nykvernet pepper, eller med en klatt naturell yoghurt på toppen!
Tove sa for siden:
Det er veldig godt med tynne gulrotstaver stekt i pannen med hvitløkspepper på MMMmmm! Ser for meg at løken også bare kunne stekes med....serveres sammen med hvilken som helst middag nesten, men synes det er veldig godt sammen med uer.
Gulrot kan rives og has i spaghettisausen.
Løksuppe hørtes ut som et supert forslag, det er jo kjempegodt! :nikker:
Søster sa for siden:
Kok en høne
Plukk av kjøttet og kok det sammen med all løken og gulrøttene
turi sa for siden:
Gryterett..
svinekjøtt og biffkjøtt, kuttes opp og stekes med biffkrydder
løk og paprika skjæres grovt opp og stekes m biffkrydder
gulrøtter kuttes litt finere opp
puttes i en kjele med sjysaus og peppersaus
kokes til gulrøttene er ferdige
serveres med salat, ris og hvitløksbaguetter
apan sa for siden:
Ovnsbakt fisk i aluminiumsfolie kan bakes med masse gulrøtter og løk, det er kjempegodt.
Dixie Diner sa for siden:
Gulrotkake. :nam: Verdens beste oppskrift ligger i kaketråden min.
Løk og gulrøtter varer aldri lenge her i huset, jeg bruker stort sett alltid disse ingrediensene (og hvitløk) i middagene mine. Gulrøtter og løk kan moses i mikser og has i sauser, kjøttkaker osv. Nydelig, og ungene legger ikke merke til det. :knegg:
Nenne sa for siden:
Takk for trikset sleipe mor Iset. :)
Hva slags fisk pleier du å bruke apan?
Takk for oppskriften turi. :)
apan sa for siden:
Som oftest laks, enten stor filet eller fire sånne små som selges enkelt i firepakk i frysedisken. Torsk/ørret har vi vel også hatt.
Vi fyller på med masse grønnsaker av ymse slag, sånn som løk "forsvinner" nesten så det er bare å legge på. Hadde forrige gang stort hell med flak av hvitløk spredd over laksen (den hvitløken som ikke har fedd, men er hele små hvitløk, mye lettere å skjære opp synes jeg).
Pakker inn i folie og steker, synes det fort må stå en times tid hvis vi har mye grønnsaker.
Polyanna sa for siden:
Ungene liker ikke kokt gulrot, men spiser gjerne rå, særlig om den er delt i biter, er snadder.
Jeg lager nesten hver dag etter barnehagen en grønnsaksskål til hver av ungene, for å dempe den verste ulvehungeren. Storebror liker å slange seg i sofaen under et teppe, med et Donald og grønnsaksskål med biter av gulrot, agurk, eple, og kanskje noen rosiner, mens lillesøster vagler seg på kjøkkenbenken med samme. (Dette er de idylliske ettermiddagene. Andre ganger kjøres det rundt med grønnsaksskål balanserende på traktorrattet, og det fyker eplebiter veggimellom... :p )
Nenne sa for siden:
Høres deilig ut apan. :nam:
apan sa for siden:
Godt du presiserte dette siste, Polyanna. Jeg fikk et øyeblikk rimelig prestasjonsangst med tanke på mine ettermiddager med kun ett barn som jeg stadig finner på vei opp til knivblokken eller opp i oppvaskkummen.
apan sa for siden:
Det er veldig godt og enkelt. Lurt å helle på litt væske da, fløte eller vann. Forrige gang brukte jeg også frossen spinat og det ble en stor suksess.
Polyanna sa for siden:
Ja, jeg innså at å innbille dere at vi har det sånn HVER dag, ville være rett og slett løgnaktig. :p
Nenne sa for siden:
:humre:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.