Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til middag med masse poteter

#1

Divine sa for siden:

Det har hopet seg opp med poteter fra Kolonihagen, så jeg trenger tips til middagsretter hvor jeg må bruke fantastisk mange poteter. ;)

Ev. tips om hva som er godt til ovnsstekte poteter.


#2

cilen sa for siden:

komper??


#3

Nenne sa for siden:

Jeg har råstekt potetbåter med olivenolje, havsalt og sitronpepper og brukt til kokt torsk. Revet gulrot ved siden av. Det passer bra.

Potetmos er alltid godt, du kan bruke det og lage en form ovnen med karbonadedeig, tomatsaus og potetmas lagvis og med litt reven ost over.

Eller så kan du lage gulasj slik som jeg ser for meg på søndag eller lapskaus.


#4

Røverdatter sa for siden:

Fløtegratinerte poteter :nam:
Potetmos
Moussaka
Råstekte/ovnsstekte poteter passer til det meste av kjøtt syns jeg. For eksempel store urtemarinerte båter til lammekjøtt. Små, sprøstekte båter til kylling og svin. Bakte poteter eller pommes frites til oksekjøtt.
Bakt potet med rømme og bacon.

Gu', jeg er så sulten. :dåne:


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Potetmos de luxe, hvor mosen er stappet full av hvitløk, fløte, smør og parmesanost. Da blir mosen så god at man spiser vanvittige mengder. :D Så kan du jo servere et par kyllingfileter til, sånn for syns skyld.


#6

tiddelibom sa for siden:

Det er jo så mye som er godt til ovnsstekte poteter - fisk, kjøtt..

Har du prøvd Hasselback-poteter? Nammenam!
Hasselback poteter

[url="javascript:sprettOpp(document.bilde1.src);"] [/url]
[color=#0000ff][/color]Tid ca 60 min

Til 4 porsjoner

4 store bakepoteter
4 ss smør
Salt og pepper
50 g nøtter
(etter ønske)
Evt. brødrasp

Skrell potetene og skjær dem i 2 – 3 mm tykke skiver, men ikke helt igjennom. Poteten skal være skivet, men henge sammen. Bruk en blyant på skjærefjelen for å stoppe kniven, eller skjær snittene med poteten i en dyp skje. Legg potetene i en ildfast form, ha på smør, salt og pepper. Stek ved 200 °C til de er møre (ca. 40 min.).


#7

Divine sa for siden:

Oj, her var det mye godt, gitt. Jeg er potetelsker av rang, så det skal ikke bli noe problem å få spist dem opp bare jeg får lagd noe. ;)

:tenker:
:vurderer:


#8

Mams sa for siden:

Grønnsakssuppe.
Lag en stooor posjon og frys ned restene til dager med litt dårligere tid.

Jeg er ikke glad i rent kjøtt (skrekkopplevelser i barndommen hos en tante) så her i huset har vi i kjøttpølser.

Man trenger ikke å ha all verden av grønnsaker i heller, har laget med bare potet, gulrot og kålrot jeg. (og pølsebiter da).


#9

Karamell sa for siden:

En annen luxus potetmos er å koke potetene i elejuice! :nam:

Man skreller poteter og kutter de opp i terninger som normalt.
Så kommer trikset:
Kok potetterningene i eplejuice!

Når terningene er ferdig kokt, heller du ut juicen, tilsetter litt smør og fløte/melk. Salte og pepre etter behov.

NAM, NAM!!


#10

Eia sa for siden:

Spansk omelett:

Hovedrett til 2 eller forrett til 4
Ingredienser:

  • ca. 1kg poteter
  • ca. 4ss hakket løk
  • ca. 50ml olivenolje
  • 4-5 egg
  • ½ ts saltFremgangsmåte

Skrell potetene og kutt til terninger. Varm opp oljen godt i stekepannen og ha i poteter og løk. Rør til alt er godt dekket av olje. Ha på lokk, senk varmen og stek potetene møre uten å bli brune. Her lønner det seg å røre ofte. Hakk gjerne litt ekstra i potetene så de deler seg ennå litt mer. Når potetene er møre (ca. 15 min.) heller du overflødig olje av (spar den) og legger potetene og løken i en bolle.

Pisk sammen eggene og tilsett saltet. Hell eggemiksen over potetene og rør godt til eggene har "festet seg" til potetene. Hell oljen du har spart tilbake i pannen og varm den opp. Hell i potet- og eggemiksen og la den sette seg (svak varme her). Bruk gjerne stekespaden til å "runde" kantene på omeletten. Rist pannen ofte for å hindre at omeletten setter seg fast i bunnen. La steke i ca. 15 min.

Legg et fat oppå pannen som et lokk og "snu" omeletten over på det, hell litt mer olje i pannen og skli den deretter over i pannen igjen. Stek ca. 10 min. Skli den over på fat igjen, og den er klar for servering.

Tips:
Tortillaen er også veldig god kald. Spar evt. rester.


#11

Tove sa for siden:

Åh, det er godt! Men jeg bruker hvitløkssmør til og litt revet ost på toppen (som legges på 20 minutter for potetene er ferdige) :)


#12

Hunter sa for siden:

Torsk og poteter i form

Legg lag med torsk og potet i form. Skjær torsk og potet i cmtykke skiver. Legges lagvis i ildfast form som er smurt med litt smør og litt løk i bunn. Stekes i 90 minutter på 130 grader. Kanongodt!


#13

Hunter sa for siden:

Jepp hasselback er godt, men dropp smøret. Bruk en god kaldpresset olivenolje istedet!


#14

Gremli Skremli sa for siden:

Mannen min moser dem og lager potetkaker. Dypper dem i et eller annet (egg?) og steker dem. Veldig godt. Det er noe de spiser i Mexico under fasten, for da skal de ikke spise kjøtt.


#15

Ibidelma sa for siden:

Ja, dette er godt!!

Jeg er glad i potetmos, og det hadde jeg laget mye av om jeg hadde masse ekstra poteter!!


#16

Harriet Vane sa for siden:

Potet- og purresuppe? Raspekaker?


#17

Pope sa for siden:

Du kan levere noe her hvis du ikke rekker å spise det opp! :riktig:


#18

Beathe sa for siden:

Du kan jo koke litt ekstra poteter en dag, mose et par poteter og ha i vaffelrøre :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.