Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Key lime pie

#1

Jinx sa for siden:

Noen som har smakt eller lagd det det? Smakte en limepai på et hotell i vår. Lurer på om det kan ha vært key lime pie. Finner to oppskrifter på detsøteliv,en med og en uten marengs. Men så finner jeg flere andre oppskrifter som er helt annerledes enn de på detsøteliv. Skal ha jentekveld på lørdag og tenkte å prøve noe nytt.

Så er det noen som har lagd det?Var det godt,og evt da oppskrift.


#2

Bluen sa for siden:

Mine svigerforeldre lager noe amerikansk som hete lemon mareng pie - kan det være det? Det er dessverre ikke godt. :skuffet:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det er ikke det samme, Key lime pie er en spesialitet fra Key West og skal inneholde en spesiell lime derfra, om jeg husker riktig. Jeg MÅ lage det en gang, høres så fantastisk ut. Jeg så en oppskrift i et ukeblad en gang, det skulle være en ekte Key Lime Pie derfra, men jeg finner ikke bladet igjen.


#4

Filifjonka sa for siden:

Begge deler er veldig godt. :nam: Har ikke oppskriftene på pc, men du finner masse gode oppskrifter på nett.


#5

Fruktflua sa for siden:

Her har du bilde av min mest vellykkede Key Lime Pie. Den var helt nydelig, og ikke så vanskelig å lage.

Jeg bruker Digestivekjeks (ca 200 gram) som knuses og blandes med ca 50 gram smør. Dette trykker jeg fast i en paiform. Deretter pisker jeg 4 eggeplommer (hvittene skal brukes til marengs) med en boks kondensert melk (ikke Vikingmelk!) og tilsetter saften fra 5 lime.
Så stivpiskes eggehvittene med ca 60-70 gram sukker. Halvparten av eggehvittene blandes i egge/lime-røren (som helles i paiformen), og resten fordeles på toppen av paien som på bildet. Stekes på 150 grader til toppen har fått en litt gyllen farge.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Oppskrift, FF? Den så nydelig ut.


#7

Jinx sa for siden:

Hva er kondensert melk?


#8

Dixie Diner sa for siden:

Viking Melk. Med mindre det skal være søt, kondensert melk, da er det noe annet (tror du får tak i det på større butikker som Meny, Ultra osv, og innvandrersjapper).


#9

tinkadott sa for siden:

Vi spiste Key Lime pai på Key West i vinter, det var aldeles nyyydelig!


#10

Observatøren sa for siden:

Jeg tenker bare på Dexter, jeg. :knegg:

Men det høres spennende ut!


#11

allium sa for siden:

Hva gjør Dexter med paien? Jeg tenker bare på Nora Ephron.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Dexter kjøper hundre forskjellige slike paier til ei dame som ligger for døden, han har lovet henne å finne den ULTIMATE Key Lime Pie før hun dør. :knegg:


#13

Observatøren sa for siden:

Hør på Iset. Men jeg må vel smake dette.


#14

Fruktflua sa for siden:

Nei, Vikingmelk fungerer ikke. Det må være tykk, søt kondensert melk.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Da er det noe annet ja (og så må du skrive det i oppskriften, for Viking Melk er jo kondensert melk, er det ikke?).


#16

Fruktflua sa for siden:

Nei, jeg tror egentlig ikke at det er det, for den er mye tynnere. I mitt hode er Vikingmelk melk som har lang holdbarhet.

:skynder seg å presisere i oppskriften:



#18

Fruktflua sa for siden:

Ja, leste det, men den jeg bruker (som jeg kjøper i Sverige) er mye tykkere enn Vikingmelk. Den er seigere enn sirup.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Ja men Viking Melk er likevel kondensert melk. :knegg:
Men det er en kjip kondensmelk. Den søte, tykke er jo den "ordentlige". :nemlig:


#20

Fruktflua sa for siden:

Ja, jeg leste det. :fnis:


#21

Jinx sa for siden:

I oppskrifta fra detsøteliv står det søt kondensmelk og som merknad at det IKKE er Viking melk. Får se på Meny her om de har det. Tror jeg skal prøve den oppskrifta der,men skal ikke ha marengs.


#22

Cuyahoga sa for siden:

Ikke marengs?!?!? :skingrestemme:


#23

Jinx sa for siden:

Jeg liker ikke spesielt godt marengs,og ene gjesten tåler det ikke.


#24

Cuyahoga sa for siden:

Hmm. Må vel bare innse at ikke alle har samme kjærlighetsforholdet til marengs som meg. :dramaqueen:


#25

Jinx sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.