Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tyttebærsyltetøyet mitt vil ikke fryse!

#1

Mei sa for siden:

Jeg har kokt opp masse deilig tyttebærsyltetøy og frosset ned i posjonsposer. De vil imidlertid ikke fryse og bli harde, slik annet syltetøy blir!? Er det på grunn av det høye sukkerinnholdet? Blir det ødelagt nå? :buhu:


#2

Veronal sa for siden:

Hvorfor vil du fryse tyttebærsyltetøyet?


#3

Mei sa for siden:

Fordi jeg har så mye og vi spiser det ikke så ofte. Tenkte det ville være greit å ta opp en posjon når vi har vilt/kjøttboller etc. Jeg vet at tyttebær holder seg godt - men SÅ godt? Hele vinteren? Jeg synes det er tryggere å fryse det. Om det nå lar seg gjøre. :sukk:


#4

Veronal sa for siden:

Tyttebærsyltetøy holder seg i mange år.


#5

Mei sa for siden:

Så det jeg holder på å koke nå kan jeg bare fylle i glass og sette i kjøleskapet? Selv om det bare inneholder tyttebær, sukker og vann og ikke noe konserveringsdilldall?

Helt sikkert? Jeg liker ikke kjøpetyttebærsyltetøy og det ville vært krise om mitt hjemmelagede ble ødelagt.

Og hva gjør jeg med det som ikke fryser i fryseren? Lar det være "løst i fisken"? Det blir vel neppe dårlig da? :vetikke:



#7

Skilpadda sa for siden:

Hvis det ligger i fryseren, så har det vel samme temperatur som de andre tingene i fryseren, samme hva konsistensen er - så da burde det være like beskyttet mot bakterier og mugg og sånt, regner jeg med? Det er jo temperaturen, og ikke hardheten, som er poenget med å fryse ting.


#8

GydaG sa for siden:

Vi spiser tyttebærsyltetøy vi lagde i 2004 fremdeles. Like godt, og det har stått i en bod i lang tid, før det ble satt i kjøleskap for et par år siden.


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å fryse rørte tyttebær, og når de ligger i dypfryseren så er de da frosne uansett konsistens? Tyttebær holder seg lenge også uten frysing, men de holder seg friskere i fryseboksen syns jeg da.


#10

Mei sa for siden:

Jeg frøs dem. Da blir de i allefall ikke dårlige.


#11

Minerva sa for siden:

Jeg mener min mor, orakelet, pleier å fryse tyttebærene hele før de er behandlet. Tenk så mye jeg kunne ha lært meg hvis jeg bare hadde hørt etter opp i gjennom årene. :knegg:


#12

allium sa for siden:

Jeg har aldri laget syltetøy på noen annen måte. Det holder seg uansett sort, hvis man er nøye med å helle det på rene, kokte glass av typen som blir hermetisk tette.


#13

Mei sa for siden:

Før behandling er ikke aktuelt. Jeg orker ikke lage syltetøy før en kjøttbollemiddag. :niks:


#14

Rug sa for siden:

Det er ikke noe stress å lage syltetøyet samtidig som middagen. Jeg tar opp en passe dose, hiver noe sukker over, og før potetene er ferdige, er de passe tinte hvis de står i nærheten av komfyren. Mer sukker oppå, rør litt med en gaffel, så er det akkurat så skummende og nyrørt som det skal være. Da får jeg lettere akkurat passe, for det vi ikke spiser den middagen, blir sjelden spist.

Vi har også tyttebær fra 2004, smaker utmerket.


#15

Mei sa for siden:

Jeg liker det best når det er kokt. Og jeg tror fryste posjonsposer er helt perfekt for meg. :jupp:


#16

maggypop sa for siden:

Jeg har smakt frysetørrete tyttebær. De var ganske seige, og hadde langt fra samme konsistens som frysetørret kaffe. Neppe mye sukker i dem, desto mer konsentrert benzosyre, vil jeg tippe.
Koker du syltetøy og har de på hermetisk lukket beholder etterpå, holder det leeenge i kjøleskap.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bare rører med sukker og fryser ned i porsjonsposer.


#18

Mei sa for siden:

Blir ditt stivfrossent da, Mim?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.