Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har masse epler - trenger oppskrifter

#1

Divine sa for siden:

Vi har fått ca. seks kilo epler på døra, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med dem.

Jeg kunne tenke meg ENKLE oppskrifter med ikke altfor fænsi ingredienser.

Anyone?


#2

Inagh sa for siden:

Hjemmelaget eplemos er jo veldig godt å ha på skiva da. Jeg minnes vi bare kuttet eplene i småbiter og kokte til de kunne moses. Mulig mor hadde bittelitt sukker i?

Ellers er jeg også vokst opp med hjemmelaget eplesaft - en haug eplebiter i en saftkoker, minnes det var veldig enkelt. (Har saftkoker om du vil låne, tror jeg.)


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Eplemos, eplegele og eplesaft er vel enkle ting, uten for mykje anna dill.


#4

Divine sa for siden:

Jammen, jeg trenger OPPSKRIFTER! Jeg kan liksom ikke lage eplegelé sånn utfra eget hode. :kokke-blond:


#5

Inagh sa for siden:

Jeg aner ikke, men lages eplegele som vanlig gele, tro? Altså at man lager eplesaft, og så rører gelatinplater ut i det? :vetikke:

Noe senere, etter at jeg husket at Google er min venn:

www.matoppskrift.no/sider/oppskrift18556.asp



#7

Divine sa for siden:

Takker!


#8

Fløyel sa for siden:

(oppskriften er hentet fra frukt.no)Jeg syntes også dette er utrolig godt som tilbehør til f.eks. ost og kjeks.

Eplechutney :love: Et pikant krydret chutney som passer godt til retter av svin, lam, storfe eller vilt. Er også et spennende tilbehør til julens middager og til karriretter og pateer.
Ingredienser:

  • 1 kg eple
  • 500 g løk
  • 1 ts salt
  • 2 ½ dl klar 7 % eddik
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 350 g sukker
  • 2 ss hakket frisk mynte

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter. Rens og hakk løken og kok dem mør med saltet i halvparten av eddiken. Rens chilien for frø og hinner og hakk dem fint (NB. Ikke gni deg i øynene etterpå. Du kan også bruke engangshansker). Rør inn eplebåter, chili, ingefær og resten av eddiken i løken og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig. Rør inn hakket mynte (kan sløyfes) og fyll chutneyen på små glass som skrues til med det samme.

Porsjonen gir ca. 5 dl chutney.


#9

Skilpadda sa for siden:

Jeg lagde "apple butter" en gang i tiden, det er en slags marmelade av eplemos som er kokt inn veldig lenge med en god del krydder i (og lite sukker). Tykk, brun marmelade med kraftig smak. Jeg har ikke noen oppskrift som jeg har brukt, men det er mange oppskrifter på google, og jeg gjetter at de fleste av dem er enkle.


#10

Divine sa for siden:

Hmm, jeg ser jeg trenger syltetøyglass, og da særlig sånne små, hvis jeg skal lage noe slikt. Hvor får jeg tak i det?


#11

Susse sa for siden:

Du kan fint kjøpe frysebokser i steden, jeg synes det er greiere. Små plastbokser med lokk, fås i vanlige matbutikker. Fordelen med å fryse er jo også at du slipper konserveringsmiddel, sterilisering av glass osv.


#12

Fløyel sa for siden:

IKEA, Jernia, Nille, Europris, Pytt og Panne :)


#13

Ole Brumm sa for siden:

Epledessert:
Skrell og skjer opp epler til det fyller paiformen (eller den formen du har tilgjengelig, kan like gjerne være en hvilken som helst ildfast form avhengig av hvor mange som skal spise).
Bland sammen en del sukker med en del hvetemel (1 dl av hver f.eks, om det er i en paiform så er det passelig) og strø over eplene.
Skjer smør med en ostehøvel og spre det over hele formen.

Stekes på 180-190 grader i ca 40 min (til toppen er gyllen)
Om ønskelig kan man strø på rosiner og/eller kanel i tillegg på toppen.

Utrolig godt sammen med vaniljeis. (kan også fryses)

Samme oppskrift kan brukes til en pai, men da tar man og blander sukker, mel og smør til en paideig som smuldres over eller kjevles ut til et pai-lokk.


#14

Divine sa for siden:

Men da må man fryse den i den ildfaste formen, ikke sant?


#15

Divine sa for siden:

Eplegeleen så litt for komplisert ut, men jeg skal prøve meg på eplemosen i dag. Og en eplekake - oppskriften er fra skolekjøkkenet i femte klasse, så den burde jeg vel kunne klare å få til. :fnis:


#16

Adrienne sa for siden:

Smuldrepai. Kjempeenkel og skikkeliggod, bare spør Polyannamannen.


#17

Fibi sa for siden:

Søk på vaniljekake/vaniljesauskake her inne, og bak fantastiske eplekaker. Finfine å fryse, og smaker fantastisk om de er litt lunkne med krem/iskrem til. Jeg bakte en gang to langpanner, delte alle i fire, og hadde kake i frysen i et år. :glise:


#18

Harriet Vane sa for siden:

Bak eplekaker og frys ned innpakket i folie:

Denne er fantastisk god, serveres varm med is, krem eller bare som den er.
Oppskriften er til rund form, men om man ganger den med 1.5 er den super i langpanne.
Kan bakes et par dager før og varmes opp i ovnen igjen rett før servering.

200 g. smør
250 g. hvetemel
80 g. melis
1 pk. vaniljekrem
4-5 epler
200 grader i ca. 45 minutter.

Lag smuldredeig av mel, smør og melis.
Strø 2/3 i en smurt form
Klipp et lite hull i vaniljekrempakken og klem ut kremen jevnt utover deigen.
Legg skrelte eplebåter tett i tett, og hell siste rest av smuldredeigen over.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Eplekake til stor rundform eller liten langpanne, halvér til liten form

250 g. mykt smør
250 g sukker
250 g. hvetemel
2 ts bakepulver
4 egg

Masse epler skrelles og skjæres i tynne skiver og stikkes ned i deigen

sukker
kanel
evt. hakkede nøtter eller mandler

Stekes i ca 30 min. på 175 C, men sjekk med pinne.


#20

Inagh sa for siden:

Den kaka som Mim nevner er knallgod! :vilha:


#21

Storm sa for siden:

Den høres ut som selv jeg kan klare - den skal lages i morgen!


#22

Daisy sa for siden:

Kan man bruke vaniljesaus istedenfor krem? :-D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.