Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Restauranttråden: Anbefalinger og avbefalinger

#1

Toffskij sa for siden:

Har du vært ute og spist? Ble du helt salig eller veldig misfornøyd? Har du et sted å anbefale eller avbefale? Da kan du skrive om det her – alt fra tips til fulle anmeldelser. Gjerne bilder! Og nederst kan du legge en «Passer best for …»-kommentar.


#2

Turban Smukk sa for siden:

Supert! Jeg kommer sterkere tilbake, forhåpentligvis snart.


#3

Tussa sa for siden:

Eg begynne med bygdeNorge:

XL Diner, Ålesund: Denne restauranten på kaia i Ålesund har spesialisert seg på klippfisk og bacalao, men har også anna veldig god mat. Blåskjella er dei beste eg har smakt. www.xldiner.no Passar for: Kjærestemiddagar, vennemiddagar. Ingen barn.

Restaurant Eik, Oslo: Dette var min første gourmetopplevelse og den sitte i. God mat, fin pris og koselig lokale. www.restauranteik.no Passar for: Kjærestemiddagar, vennemiddagar. Ingen barn.

Villa Paradiso, Oslo: Pizzarestaurant med fantastisk god pizza. Ungane elskar drinkane der! Passar for: Spise med barn, vennemiddagar. Ingen plass å velge for intim kjærestemiddag. www.villaparadiso.no

Gamle Tårnhuset, Kolbotn (Eg gir meg ikkje med den altså :humre: ) Overraskende god mat på bygda. Litt minus for kalde lokaler med vonde stolar. www.gamletaarnhuset.no Passar for vennemiddagar. Mangelen på intime lokaler gjer at eg ikkje hadde dratt dit aleine med kjæresten.

Alex Sushi, Oslo: Mange her inne hadde anbefalt Alex som det beste i Oslo. Og dei hadde rett. Alt var godt, fisken var råfersk og det var herlig å sitte og sjå maten bli laga til. www.alexsushi.no Passar til: Alt uten barn.

KaffiKari, Ulsteinvik: Litt patriotisme, men fleire her inne er på mine kantar så eg slenge den med. Knallgod kaffi, heimelaga skillingsbollar, gode lunsjrettar og veldig fine lokaler. :hjerter: [url]www.kaffikari.no[/url]


#4

ingling sa for siden:

Jeg henger med her! Så bra med anbefaling i Ålesund, Haugtussa, der er vi ganske ofte, nemlig. :) Hummer og Kanari likte jeg også godt i Ålesund.

Jeg har ikke så mange å komme med akkurat nå, men vi skal på Ekebergrestauranten på tirsdag, så kommer sterkere tilbake.



#6

Snippa sa for siden:

Jeg er veldig glad i Anarkali i Thorvald Meyersgt. Veldig, veldig god mat, stort sett god service og hyggelige lokaler.
Passer for alle som liker indisk mat :nemlig: Maten er ganske sterk der -greit å huske på når man bestiller styrkegrad.
newanarkali.net/

Et alternativ til fastfood midt på Karl Johan, er Jaipur på Egertorget. God og billig indisk mat. Passer ikke for pynta ut på byen helaften, men er helt fin til det meste annet.


#7

Turban Smukk sa for siden:

Forrige søndag spiste jeg lunsj på Hvalstrand Bad i indian-summer-vær, altså satt vi ute, to voksne og et barn. Estetikken er uovertruffen. Nydelig arkitektur og rett ved vannkanten, rolig og skjermet terrasse. Barnemeny, men dessverre av den kjedelige varianten - pølse og sånt. Hvorfor kan ikke restauranter tilby små porsjoner av voksenmaten? Vi voksne spiste fiskesuppe, som fås både som forrett og lunsjrett (stor) med et glass tørr Riesling til. Suppen var kremet og god, men kanskje litt salt. Servert med brød og aïoli (luerr på om de hadde fiskekraft i den, den smakte litt spesielt?) Pluss for masse fisk i suppen i tillegg til reker, blåskjell og kamskjell. Hit vil jeg igjen! Men kanskej vel så mye for omgivelsene og stemningen som maten.

Åpent bare i sommerhalvåret. Passer for: fint selskap (inne), kjærestemiddag, familiemiddag - og med barn, ialle fall dersom man sitter ute.


#8

Turban Smukk sa for siden:

Denne er jeg også veldig glad i! Nydelige stoler, god service og god mat.

Haugtussa: Villa Paradiso er en sikker vinner, synes jeg. Jeg har vært der på kjærestemiddager også jeg, det funker, men intimt blir det jo ikke. :knegg: Eik er også veldig bra, og de skal ha pluss for at de spør spesifikt etter allergier når man kommer.

Men jeg har ikke vært på Alex! Det må jeg gjøre noe med. Og jeg blir veldig nysgjerrig på Kolbotn. :knegg:


#9

Toffskij sa for siden:

Oscarsgate, Oslo
Man skal ikke leke med maten, heter det, men det er uten tvil leking med maten som gir de morsomste restaurantene. Og Oscarsgate er en sånn. De har ikke bare urtesmør, men også trøffelsmør (på Oscarsgate-tube!) og foie gras-smør (nam!). De serverer erter og oliven i kapselform, og kaviar sammen med syltet selleri og bruspulver i nydelige, runde Oscarsgate-kaviarbokser. (Synd jeg ikke fant det i meg å ta bilder.) De bryter opp nirettersmiddagen med en syndflod av hvileretter (røkt ålemousse, anyone?) og avslutter med så mange petits fours og trøfler at selv et langt framskredent sjokoladevrak som jeg nærmet meg et metningspunkt til slutt. Og de sender med deg en pose med gravet salmalaks og småkaker hjem. Kan man bli annet enn lykkelig av slikt?

Når det er sagt, brukte de litt tid på å imponere meg. Salmalaks og ravioli med hummer og kamskjell (og hvilerettene imellom!) var jo godt, for all del, men utmerket seg kanskje aller mest med at rieslingen vi fikk til var så god. Og de hadde varmebehandlet hummeren og kamskjellet litt hardt.

Men så kom posjert egg med potetpuré og trøfler (og potetgull på toppen!). Det smakte også helt normalt. Til den møtte den hvite burgunderen i munnen min og eksploderte i sublimert smørsmak. Aaaah!

Og så kom hellebarn med belugakaviar og sellerirotpuré, med de allerede nevnte erte- og olivenkapslene til. Wow. Kanskje kveldens aller beste.

Og så kom kalvebrissel, som nesten er det beste jeg vet i universet. Med søt spätlese-riesling til. Åh!

Og så kom vaktel med sånn potetkake i mange tynne lag og enda mer trøffel. Og rød burgunder, Vosne-Romanée.

Og så kom blini med raclette og pæreskum og en søt fransk vin jeg ikke husker noe som helst om lenger. Bortsett fra at den var perfekt til. Oooh!

Og til slutt altså et aldeles vanvittig dessertrush med Recioto di Soave (god!) til. Variasjoner over bringebærsorbet og hvit sjokolade i ulike former. En mørk sjokoladedessert (sjokoladecrisp, trøffel, ganache, aprikoskompott og whatnot). Bringebærmarengs på små spidd og pasjonsfruktsorbet i kjekskremmerhus med limekrem. Et digert fat med petits fours (særlig en fantastisk en av mørk sjokolade med lakriskrem inni). Madeleinekaker. Og kaffetrøfler helt til slutt.

Var det verdt pengene? Oh yes.

Passer for: folk som er virkelig opptatt av mat. Det er nesten synd å snakke om noe annet enn mat under måltidet (som tar fire timer og vel så det hvis man velger niretteren, og det burde man).


#10

ingling sa for siden:

Ekebergrestauranten, Oslo.

Vi var tidlig ute, men fikk bordet vårt med en gang - ved vinduet, med utsikt over byen. :) Pluss allerede der. Kelneren kom raskt og tilbød drikke, og presenterte deretter chef-menyen der en kan velge mellom 1,2, 3, 4, 5 eller 6 retter. Så fikk vi tenke oss litt om, og endte med å bestille en treretter. Mannen tok parmaskinke med.. ja, hva var det da, finnner ikke på menyen. Men god var den. :knegg: Jeg valgte blåskjellsuppe med scampi, tilsmakt med chili, kokos, spinat og sitrongress. Vanvittig godt, passe sterkt, og med en god hvitvin til ble det perfekt. Jeg er ingen vinkjenner, så det er litt ekstra luksus når noen kan tilpasse vin til maten for meg så det høyner det hele. Til hovedrett valgte vi begge kalv, servert med en eplepuré, eplesaus, shitakesopp, spinat og en liten potetkake. Kjøttet kunne kanskje vært bittelitt mer stekt, men det smakte utmerket, og vi fikk en god rødvin til som også høynet smaken. Til dessert fikk mannen sjokoladekake og jeg ostetallerken, noe som forvirret kelneren ("Det brukar alltid vara tvärt om!"). Kaken var søt og mektig, men det var et lite stykke og det var med bær til. Det var tre små biter med ost på min tallerken, samt tørket aprikos og en bit grovt brød. Perfekt mengde, og fortsatt godt med rødvin til. :P

Konklusjon: nydelig mat, flott utsikt, god vin, veldig god service. Vi ble sittende ganske lenge etter at vi hadde spist ferdig, bestilte et glass vin til (trøtt i dag, ja), og det var ikke noe stress. Oppmerksom, men ikke påtrengende kelner. Veldig behagelig. Jeg synes heller ikke prisen var avskrekkende når en først er i den "kategorien" steder: en treretters koster 420 per pers.

Passer for: kjærestemiddager, sikkert også vennemiddager. Så ut til å være en del forretningsmiddager også. I utgangspunktet ikke et barnested, vil jeg tro, men det er kanskje annerledes tidligere på dagen og ute.


#11

venla sa for siden:

Emilies, Trondheim

Liten koselig restaurant ved teateret. Lurt å bestille på forhånd.
Serverer 3, 4 eller 5-retters menyer. Billig 3-retters på ukedagene (280,-) Menyen forandrer seg ukentlig etter råvarene

Vi var der i sommer og spiste en 3 retters med kremet fiskesuppe (i menyen var det egentlig aspargessuppe, men sambo er allergisk), ovnsbakt kveite og mangosorbè. Fikk en veldig god chablis som passet fiskerettene godt. Servitøren kunne mye om både maten og vinen og var dyktig i jobben sin.

Passer for: Kjæreste og vennemiddager. Folk som setter pris på god mat og vin.


#12

Pelle sa for siden:

Sjekk regningen på Solsiden, Onkel Donald og Lorry. De er flinke til å legge på et par ekstra øl eller flaske med vin hvis de tror gjestene ikke merker det. ikke SÅ full


#13

Turban Smukk sa for siden:

Hør på Pelle. :fullpåSolsiden:


#14

Apple sa for siden:

Har erfart det samme som deg. Og de ville ikke gi seg heller. :rolleyes:


#15

Toffskij sa for siden:

Oro, Oslo

Nja.

Oro har åpnet igjen, og har fått veldig gode anmeldelser, og følgelig hadde jeg også høye forventninger. De leverte ikke helt, synes jeg. Min hovedinnvending var i grunnen en usedvanlig snotty vinkelner, som rett og slett nektet å prøve å anbefale oss en flaske vin som kunne gå til torsk og hjort på en gang. OK, en krevende oppgave, men det er jobben hans å gjøre mer enn å nærmest kaste vinmenyen på oss og mumle at vi kunne se om vi fant noe vi likte. :mumle:

Maten var derimot gjennomgående god. Vi valgte femretters høstmeny. Det startet med kveldens eneste uannonserte hvilerett – veldig lettpochert laks med pepperrotkrem og lemon curd. Veldig godt. (Jeg elsker hvileretter. Det burde vært flere!)

Neste var trøffelpasta med traktkantareller. Veldig høy trøffelfaktor, og jeg elsker virkelig trøfler. Og dessuten hadde vi mer champagne igjen i glassene, og det er alltid deilig til sopp og kremsauser. Mmm.

Neste rett var torsk. Torsk er og blir en døll fisk, etter min mening, men det hjelper jo veldig når den er lekkert skinnstekt og kommer med hvitløkspotetpuré, soyasjy og granateplefrø. Men altså. Torsken selv smaker jo nada. Barbera d’Asti til, for vi ga opp å få noe ut av kelneren og gikk for ca. halv vinmeny i stedet.

Neste var hjort, og igjen var tilbehøret deilig – sellerirotpuré og jeg-vet-ikke-hvilken deilige skogsopp. Og ripssaus! Men kjøttet var litt overstekt (ok, jeg er vampyr), og dessuten relativt smakløst. Hmf.

Ost. Veldig gode oster, spesielt en muggchevre. Og kvedemarmelade. Og søt riesling til. Nam.

Og til dessert var det mørk og hvit sjokolademousse, med solbærsorbet og solbærgelé til. Veldig bra, her hadde de brukt eksepsjonelt god sjokolade. Og til kaffen fikk vi petits fours. Det synes jeg man bør.

Konklusjon: gjennomgående god, men ikke helt perfekt mat – nydelig tilbehør er fint, men det hjelper ikke når hovedråvaren faller igjennom – men altså småkjip service. Jeg var ikke så begeistret for stemningen heller, det er litt stort og sterilt og mye forretningsmiddager. Ikke noe romantisk sted. Plusspoeng for det morsomme åpne kjøkkenet.


#16

celebelen sa for siden:

Vi prøvde gourmetrestauranten på Kiel-fergen fra Oslo i høst, og den var fantastisk! Knallgod mat med viner som passet til, og hyggelig betjening. Relativt dyrt, men vel verdt det.


#17

Candy Darling sa for siden:

Eik Annen Etage

Jeg er svak for både interiøret og stemningen, og har vært her flere ganger, sist på Rhetts lommebok og bursdagsmiddag. Maten når ikke helt opp til det øverste toppsjiktet, men den ruler i klassen rett under. Morsomme og litt fiffige kombinasjoner, og veldig oppmerksomme kelnere denne gangen. Stort plusspoeng for gratispåfyll på vinmeny. Ikke at det egentlig trengtes. :sparke:

Jeg var der en gang som gravid også, og fikk strålende kompensasjoner for all spenstig fymat.

Egentlig trives jeg aller best her om vinteren, når det mørke interiøret kommer til sin rett, men det funket fint som smør en sommernatt også.

Passer best for: kjærestepar og uformelle jobbsamlinger. Det er ikke her du tar med de internasjonale foredragsholderne, hvis du ikke vet med sikkerhet at de liker stilen. Ei heller svigermor på 80-årsdagen.


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg leste restaurantanmeldelsen av Grefsenkollen i Aften i går, og jeg og mannen fikk veldig lyst til å teste det ut. Så satt vi og fantaserte litt om å dra dit sammen med noen som var like matglade som oss. Våre venner blir ikke like euforiske over god mat som vi gjør.

Er det noen som har lyst til å være med?


#19

Anda sa for siden:

Jeg avbefaler Restaurant Strand. De har god mat og kule lokaler, men for stive priser til å forsvare den aldeles ubehjelpelige dårlige servicen de har. Irriterende dårlig service, og jeg er ikke spesielt fin på det.


#20

Candy Darling sa for siden:

Der satt vi i dag morges også. :knegg:


#21

Divine sa for siden:

Ah, godt å vite. Vi var der i fjor, før oppussingen, og jeg ble sjokkert. Jeg trodde det var en finere restaurant, men det var bare plastbord og -stoler ute. Og elendig service. Vi ventet så lenge på maten at jeg til slutt gikk inn og direkte kjeftet på dem.

Mannen og jeg hadde tenkt å teste stedet igjen nå etter oppussingen, men kanskje vi skal droppe det, da, hvis servicen er like elendig som sist.


#22

Anda sa for siden:

Ang Strand; De glemte serveringsbestikk. De fortsatte å anbefale tung rødvin, (til kjøtt, som servitøren sa), til tross for at vi flere ganger, tydelig, sa at vi ville drikke hvit. Servitøren spurte om flere "hadde bolle i ovnen". De tullet med regningene. De klarte ingen av betalingsautomatene. De fylte ikke på brød eller vann før vi spurte. Vi fikk ikke mer smør. De tok 155,- for en ostetallerken. Den besto av to bittesmå osterskiver (gode, riktignok), to tynne kjeks/skiver og noe syltet. De tok 245,- for en fiskeforrett (!). Vi hadde tre forskjellige servitører. De var utsolgt på mat. Og så videre, og så videre. Jeg tror det passer for de som bestiller "Dagens treretter" og tar den vinen de får. :nemlig: Men som nevnt; maten var god, og lokalene virkelig lekre.


#23

Divine sa for siden:

Å himmel, jeg hadde klikka. De var utrolige dårlige på servicen i fjor, også, men dette høres ti ganger verre ut.


#24

Nessie sa for siden:

I Trondheim: To rom og kjøkken; www.toromogkjokken.no/
God mat til en ikke alt for dyr penge. De har også mat/vinkurs. :jupp:
Passer både til vennelag og kjærestemiddag. De har også barnemeny.
Det er også et fint sted å ta en øl eller to.


#25

zepetos sa for siden:

Foreslår restaurant Luna på Alexander Kiellands plass. Hyggelige folk - og svært behjelpelige med barnestoler og så videre :)


#26

Mumfins sa for siden:

Anbefaler Markveien Mat og Vinhus på Grünerløkka. Var der på fredag med Mannen og vi hadde en veldig hyggelig og romantisk middag. Tok dagens meny - 5 retter med vinmeny og det var helt himmelsk! Traktkantarellsuppe med en god Østerrisk hvitvin som vi helt sikkert ALDRI hadde valgt ut selv, fortsatte med løyrom med pisket rømme og vaktelegg - også server med en nydelig hvitvin, til hovedrett var det bakt kveite med to fantastiske sauser og gode poteter (også en flott hvitvin...), fortsatte med ostetallerken som var både trygg, litt spennende og ALTFOR spennende... he he, men med god dessertvin og avsluttet med noe sjokoladegreier med sorbet til............. Og da var både jeg og mannen veldig mette, blide og trøtte.... Yummi! Og pluss for påfyll på vinmenyen mens vi ventet på neste rett, deilig brød og god service.

Passer for: Kjærestemiddag, familiemiddag, vennemiddag......

Kan også anbefale vinbaren samme sted hvor du kan få dagens 3 retter til en hyggelig pris og masse gode viner.... :)


Mumfins


#27

Candy Darling sa for siden:

Xích Lô var et overraskende bra gjenbekjentskap her forrige helg. Jeg er veldig glad i den slags mat, smakssterk med mye innslag av lemongrass og ingefær, og vi tok en såkalt smaksmeny. Der fikk vi smaksprøver av 6 forretter, en hovedrett og en dessert. Det var virkelig mye deilig smak for pengene!

Vinmenyen, derimot, var lite å skrive hjem om. Neste gang velger vi ut en hvit og en rød selv, og blir godbrisne på bedre varer.

Passer for: kjærestemiddag, vennetreff og uformelle jobbmiddager.

[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTr8GNVUrV8jUqkSoj1utgCOs9620oOCB6_9wOoNRISaYGAOTM&amp;t=1&amp;usg=__S9ulnRYckr9KIXcbHkDGqJAEYTM=[/img] [img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8xH2e5ji-4OQb3DnKUB1cXyyNXpuAn_aT1j1b-8PbGITPCdk&amp;t=1&amp;usg=__kxURgW1cBJXKmR3-vBwSEAND5_E=[/img]


#28

Tjorven sa for siden:

Da har jeg endelig fått testet ut Carls. Og det ble et besøk som fristet til gjentakelse.

Restauranten har ikke a la carte meny, men har 4 forskjellige menyer (3, 5 og 7 retter samt en 4 retters vegetar). I tillegg kom det rikelig med appetittvekkere og hvileretter. Jeg var der med jobben, og 5 personer var akkurat nok til å slippe unna å måtte bestille mat på forhånd. :puh:

Vi gikk for 5-retter med vinpakke (totalpris kr 995 pr pers).
Til menyen fikk vi chips av potet, mais og bacon med hvitløksdip. Det var en god start. Så fulgte et par appertittvekkere til. De var gode, men ikke fantastiske. Så var det tid for litt jordskokk- og kastanjesuppe. Det var spennende.

Så var det klart for første forrett: Hav 2.0.
Det var en komposisjon med blåskjell og blekksprut servert med buljong. Det var godt og spennende.

Andre forrett: komposisjon av neper
Det var rødbete, hvit nepe og flere andre neper jeg aldri hadde hørt om. Jeg syntes dette var litt kjedelig, men resten av de jeg spiste med syntes dette var helt fantastisk.

Første hovedrett; torsk (kveldens desiderte høydepunkt)
Dette var helt hinsides. Jeg har aldri i mitt liv smakt så god torsk, tilbehøret var også godt. Særlig falt sprøstekt torskeskinn i smak; overraskende nok.

Andre hovedrett: grisekjake og pølse
Jeg var ikke positivt innstilt, men tok skammelig feil. Grisekjaken var som smør, og delte seg bare man satte gaffelen borti. Smaken var også upåklagelig. Pølsa var spennende og tilbehøret godt.

Dessert: klementin i forskjellige variasjoner
En liten nedtur. Jeg synes det bør være sjokolade til dessert, men det får man jo ikke alltid. Desserten var god nok, men litt kjedelig. Klementin-isen var kornete, og klementinpepperkaken for grovkornet. Vel, vel ......

Heldigvis fikk vi servert noen konfektbiter til slutt. De var betydelig bedre enn desserten. Jeg setter stor pris på oster før desserten, men det har Carls hoppet over.

Som dere ser har jeg ikke kommentert vinen. De var flinke til å velge vin, men jeg klarer aldri å feste meg ved navn på vin. Dog fikk vi aldri den opplevelsen av smakseksplosjon i kombinasjonen vin/mat, slik de virkelig gode restraurantene er så gode på. I tillegg synes jeg at vinglassene var vel beskjedne .... men siden det skal serveres 5 glass er det kanskje greit nok.

Carls var et hyggelig nytt bekjentskap. Passer for vennegjenger på felles middag, og kjærestemiddager hvis man ikke trenger det ekstremromantisk. Det er ikke egnet for barn.



#30

Christinamor sa for siden:

Vi feiret 9 års bryllupsdag på Grefsenkollen i sommer, og kan anbefale den på det varmeste. Dette var på St.Hansaften, så jeg husker ikke hva vi spiste, bare at det var innertier fra vi satte beina innenfor dørene, til vi dro derifra. startet med et glass champagne på terrassen, så treretters middag med tilpasset vin. Vi hadde Robert Lie som vinkelner, og vi fikk en fantastisk service. Passer kjempebra for middag med din kjære, eller f.eks feiring av livets store dager.

I Trondheim for halvannet års tid siden, var jeg på KOS - et lekkert lokale (vi var der tidlig lørdag ettermiddag) og spisete nyydelig asiatisk mat. Skal HELT klart tilbake, og gleder meg allerede. Ser på sidene deres at de har startet med sushi, noe jeg ser frem til å prøve!!


#31

Palmen sa for siden:

Jeg er her for en kjærestemiddaganbefalig denne uken, hvor i Oslo/Bærum hadde dere gått?

Ellers kan jeg anbefale Bølgen og Moi, både Hennie Onstad og Tjuvholmen, for helgelunsj både med og uten barn. Nydelig fiskesuppe og småretter, passe barnevennlig og som regel god service i hyggelige lokaler.


#32

Dragen sa for siden:

Bølgen og Moi, Sandvika storsenter: herlig hektisk, veldig god mat. Passer for venninner på shoppingtur på beste vestkant.

Grefsenkollen: Utrolig god mat, flott utsikt. Konserter i juni, for dem som vil høre musikk samtidig som de ser hele hovedstaden.

Leangkollen: østlandets beste lunsj! Middagen er heller ikke dårlig, men lunsjen er det virkelig store trekkplasteret.

Ostehuset, Stavanger: god kaffe, god mat, god service. Passer for utskremte konsulenter på jobbreise, for gode venner som vil ha god mat.

Sola flyplass, alle spisesteder: Ta med matpakke.


#33

Nessie sa for siden:

Jeg skal på Ostehuset OG Bølgen og Moi i Stavanger i mars er planen! :D


#34

Pelle sa for siden:

Strand Restaurant!!
Gikk faktisk inn i denne tråden for å anbefale stedet. Supergod mat og kjempegod vin.


#35

Katta sa for siden:

Jeg kan virkelig anbefale fiskekompaniet i Tromsø. Nydelig mat og god service. Fisk fikk ny mening for meg der, men billig var det dog ikke.


#36

Candy Darling sa for siden:

Jeg skal på Oscarsgate! :lykkelig:


#37

Toffskij sa for siden:

Gled deg! :D


#38

Turban Smukk sa for siden:

Heldiggris!!! Den har jeg ønsket meg siden den åpnet, og så har jeg ennå ikke vært der. Kom med rapport etterpå da!


#39

Candy Darling sa for siden:

Å, gjett om jeg gjør! Og vi har barnevakt dagen etter også. :glis:


#40

scilla sa for siden:

Jeg vil være med på Oscarsgate:trasser:


#41

Turban Smukk sa for siden:

Jeg også! :trasser:


#42

Tjorven sa for siden:

Jeg kunne også tenkt meg en tur til Oscarsgate. Mannen skal feires i morgen. Vi tok et overblikk over likviditetsstrømmen, og skal i morgen på Eik - Annen Etage.

Jeg kommer med anmeldelse etterpå. Kommer jeg til å få bedre service hvis jeg har med meg en liten notatbok og skrivre ned alt vi spiser og drikker og setter terningkast ved siden av hver rett?


#43

HSJ73 sa for siden:

Signerer! Var der forrige uke, og det var en surrealistisk, men fantastisk matopplevelse, selv for meg som ikke kan påberope meg å være noen gourmetperson.


#44

Turban Smukk sa for siden:

Det skal du ikke se bort fra. :knegg:

(ta gjerne bilder av hver rett med mobilen også. :D)


#45

scilla sa for siden:

Kanskje hvis vi slutter og trasse og trampe i gulvet så får vi være med Candy? Hvis vi oppfører oss litt mere sånn :neie: kanskje? God plan!


#46

scilla sa for siden:

Eller kanskje jeg skal gå ut av rommet mitt når jeg hinter om Oscarsgate-besøk til mannen min?
Det er jo det dumme med at man skal hinte kun på sitt eget rom. Da er det jo ingen som hører meg. :gruble:


#47

Dragen sa for siden:

:knegg:

Vi fikk torsk som en av rettene i Grefsenkollen, den var veldig god. Men det er mulig det skyldtes tilbehøret.


#48

Toffskij sa for siden:

Hanami

Jeg tror dette er en anbefaling, men med en del forbehold. Ikke tro at dette er et gourmetmattempel, det er mye mer et nokså uformelt sted med tidvis veldig gode småretter. De har litt høyere ambisjoner enn de klarer å innfri, og jeg mener bestemt at det er noe dyrere enn det er verdt. Men det var ganske gøy likevel!

Pro:
– De kan virkelig lage cocktails. Jeg drakk en mojito-aktig kreasjon med zubrowka-vodka(!!!), knust is, mynte og superfrisk eplesmak, og mannen drakk en fantastisk pasjonsfrukt-og-chili-cocktail. Nam!
– De har en virkelig veldig morsom meny med mye flott sjømat. Det er sjømat de kan. Velg det.
– Jeg liker smårettkonseptet. Det er gøy å bestille fire retter, og så fire retter til! Og selv om jeg mener de er overpriset, synes jeg egentlig ikke det var så ille å betale 2500 kr for overdådig fråtsing i menyen, to cocktails, en flaske (veldig god!) Alsace-riesling, en dessert på deling og to kaffe.
– Skikkelig gode ting vi spiste: torched laksesashimi med lakserogn, sjøkreps med grønn chilisalsa, tunfisksushi med ordentlig, ordentlig god tunfisk, Hanami-maki med tempura-softshellkrabbe. Mmm!
– Jeg angrer på at jeg ikke bestilte lettrøkt kveitesashimi servert i en liten røykfylt glassklokke!
– De kunne sannelig lage sjokoladefondant. (Men det kan jeg også. :overlegen: )

Contra:
– Flere av rettene var akkurat litt for mye stekt. Ikke nok til at jeg sendte dem tilbake, men nok til at jeg ble irritert. Det tristeste var at dette også gjaldt hummeren med foie gras-smør, som i utgangspunktet var aldeles smaskens. Kamskjellene hadde riktig konsistens, men var småsvidd på utsiden. Og kalvebrisselen var også overstekt.
– Et par av rettene var ikke helt vellykkede – tunfisksashimi med pæresaus var altfor store stykker temmelig smakløs tunfisk med en nokså aparte saus, og rødvins- og fenikkelsausen til den stakkars kalvebrisselen var også altfor søt og et stykke over på den merkelige siden. I tillegg til at de altså hadde overstekt brisselen. :hylgrine: Og dette er retter de har hatt på menyen lenge.
– De var tomme for flere ting på menyen, blant annet «Seks østers på seks måter», som jeg hadde gledet meg til. :hylgrine:
– Servicen var stort sett kjapp, vennlig og effektiv, men jeg var ikke akkurat imponert over kunnskapsnivået. Legg til at de i tillegg ga uttrykk for høylytt forundring over at vi greide å velge mat som passet sammen helt selv. :snurt:
– Både mannen og jeg er naturlige observatørtyper, men selv vi ble til slutt lei av å smugfnise av styrtrike pappagutter og stivpyntede vestkantbabes som ikke så ut til å like mat i det hele tatt. Jeg tror ikke det lover godt for nivået på restauranten om dette skal være grunnklientellet.


#49

Pepper Lemon sa for siden:

På hjemmesiden til Hanami står det at dessertene deres er hjemmelagde. :gruble: Er det uvanlig på en restaurant, lizzåm?

Jeg fikk ikke så lyst til å dra dit etter å ha lest anmeldelsen over her. Egentlig høres det ut som om det føyer seg inn i rekken av Tjuvholmen-stedene, som bare er overpriset, med kleint klientell og kun helt grei mat.


#50

Toffskij sa for siden:

Maten var en god del mer enn helt grei, men den er ikke så god som den burde være.


#51

Tjorven sa for siden:

Hanami har fått masse skryt av kollegene mine etter at en avdeling var der på middag for litt siden. De syntes den var utrolig bra, men så er ikke de så restaurantvant som Toffen og betalte ikke for gildet selv.

Den står fremdeles på lista over steder jeg vil spise. Selv om jeg hadde håpet det var mer tradisjonell japansk mat. :vetikke:


#52

Toffskij sa for siden:

Det er jo en fusion-restaurant, ikke en japansk restaurant i den forstand.


#53

Tjorven sa for siden:

Det var bare jeg som håpet at den skulle være japansk fordi den het det den het.


#54

Syrin sa for siden:

Potetkjelleren, Bergen

Her er det DYRT, men ikkje snobbete likevel. Vidunderlig mat. Eg og mannen hadde eit fantastisk måltid her i sommar, 6 retter med vinpakke. Ei oppleving vi lever lenge på. Anbefales til den spesielle anledningen ( hos oss var det barnefri dag etter fleire års venting :) )

Nama, Bergen
Veldig bra asiatisk. Gos sushi, men mykje anna spennande på menyen. Barnevennlig. Greie prisar.


#55

Tussa sa for siden:

Dette er langt frå Hi-class men eg har ei sterk AVbefaling. Eg var på skule på BI forrige veke og var svolten, lei og lat. Ergo, finne mat rundt BI. Eg oppdaga Eat Nydalen og tenkte, var det ikkje her Eivind Hellstrøm (:hjerter: ) rydda opp? Og for å seie det sånn, han burde tatt en ny tur; elendig service, vin som holdt sånn cirka kroppstemperatur, dårlig mat.


#56

Tussa sa for siden:

Og på samme turen var eg som vanlig innom Alex sushi og eg rett og slett elskar maten der. Men fy filla kor dyrt det er når en ikkje velge meny! Sushien derimot, himmelsk.


#57

Juste sa for siden:

Nodee

Siden vi hadde barnefri et par timer en ettermiddag så tok jeg med Heiko på Nodee på Majorstuen. Kun ett minutt fra kontoret mitt og tidligere besøk har vært mer enn godkjent.

Veldig lite folk når vi kom, vi ble motatt og etter litt forvirring rundt hvilket bord vi skulle ha (det er lite sjarmerende når to servitører småkjekler på dårlig engelsk rett foran kunden) så fikk vi et bord ut mot gaten.

Vi hadde ikke all verdens tid, så vi gikk for en relativ kjapp meny.

Vi spiste (jeg klipper fra menyen på nett)

Hovedretter:
Grillet lammecarre
Marineres med asiatiske krydder, og serveres med wokkede Pak choi og sopp med en chilisaus med sate og hvitløk.

Grillet kjempescampi
Marinert med hvitløk, shizo, chili, korriander og smør. Servert med yuzumarinerte cherrytomater og sølvløk.

Dim Sum:
Innpakket kongekrabbe
Kongekrabbe, safran, ingefær og babymais blir innestengt sammen
med hvitvinsaus i en plastinnpakning som pannestekes på høy varme.
Dette skaper et miljø i pakken som sperrer all den gode aromaen
inne i pakken og gjør råvarene saftige og smaksrike.

Wagyu Kow - Fried Wagyubiff and okse indrefilet
Innbakt med gressløk og reker. Serveres med hvitløk/satésaus tilsatt Hoi Sin saus.

Dessert:
Epleslang
Créme Brûlée - et shot med eplemos og eplegelé laget av epler fra Ringi gård, toppet med pasjonsfruktkrem - og en fløyelsmyk pæresorbet.

Dessert Combination ”Asian style”
Et shot med mangopudding, en asiatisk kokosbolle, panna cotta av ingefær
med ananasskum, hvit sjokolade- og wasabiis og eksotiske frukter utgjør et
fat av asiatiske smaker som vil bringe dine sanser på en ørliten ferie til Asia.

Hovedrettene var bra. Min lammecarre var kanskje bittelitte kjedelig, hadde forventet litt mer smak men kjøttet var utmerket og tilbehøret var førsteklasses. Heikos kjempescampi var usannsynlig gode, tror jeg må bestille dem neste gang.

Dim Sum'en var litt samme historien, Wagyu-og indrefileten var litt kjedelig, helt klart måltidets svakeste del. Jeg hadde forventet mye mer av det som skal være verdens beste kjøtt. Kongekrabben var nydelig, og kom i en plastpose som ga en skikkelig aromabombe når du åpnet den. Morsom.

Nodee kan virkelig lage gode desserter, og våre var ikke noe unntak. Mine eple og pærevarianter var nydelige og jeg snek meg til å smake på Heikos wasabi-is også som var helt uforlignelig god.

Vi hadde en veldig hyggelig og oppmerksom servitør, noe som slett ikke er en selvfølgelighet på Nodee og regningen ble vel på 1500 kr, som er helt akseptabelt.

Jeg sitter vel litt med følelsen at Nodee ikke helt greier og ta skrittet opp. Maten er bra (vi spiste ikke sushi som vel er deres sterkeste kort), men det mangler det lille ekstra for å ta steget helt opp. Servicen er normalt heller ikke noe og skryte av, jeg har vel spist der en 4-5 ganger og dette var eneste gang jeg har vært fornøyd med servicen. Allikevel gir jeg det en anbefaling, det er jevn over bra kvalitet og selv om det ikke er det billigste stedet i byen så er maten verdt prisen.


#58

Njulaif sa for siden:

Smalhans - St.Hanshaugen i Oslo: www.smalhans.no

I går var jeg, mannen og et venne par på den nye restauranten som bl.a. Tom Victor Gausdal driver på St.Hanshaugen: Smalhans. Jeg anbefaler den på det varmeste!! Fantastisk mat til en latterlig billig penge rett og slett.

Vi prøvde krøsus-menyen på 9 retter, og det kostet kun 585 kroner per person (!). Da var det retter som blåskjell, indrefilet av hjort, hjortekebab ("kjøttkaker" av hjort med kebabkrydder - overraskende godt), hvalcarpaccio osv. Man kan også velge en halv meny (Smalhans-menyen til 385 kroner per person).

Konseptet er sånn at rettene ikke blir lagt opp på tallerken til hver person, men kommer i boller/på fat, slik at hver enkelt gjest kan forsyne seg selv. (Kjekt når det kom blåskjell, som jeg egentlig ikke liker, så vistes det ikke hvor lite jeg spiste av det... :knegg:).

Jeg tror det eneste minuset jeg kunne finne umiddelbart med stedet var at akustikken i lokalet var litt dårlig, så støynivået var ganske høyt til tider. Ellers: God service, fantastisk mat, kult lokale, god drikke (de har masse forskjellig kul øl bl.a.).

På dagtid har de egen lunsmeny, og mellom 16 og 18 har de "dagens rett" som er husmannskost ala torskegrateng, fiskekaker og biff bourguinon. Gleder meg til å prøve det også kjenner jeg. :jupp:

Les mer om menyen og konseptet på hjemmesiden deres: www.smalhans.no



#60

Njulaif sa for siden:

Det får man jo håpe. Var der selv i fjor (eller var det året før?) på seminar, og da fikk vi god mat (ikke helt fantabuless, men god) og ingen ble syke i alle fall. Får håpe det var et engangstilfelle og at de raskt finner ut hva som er årsaken. :jupp:


#61

GinaK sa for siden:

Vi tar det egentlig med ro, jobben min har brukt det på alle serminar, større møter/feriringer og styremøter i konsernet og jeg har vært der flere ganger de siste 10 årene så jeg tror de bare har hatt litt uflaks med ett eller annet.. :)


#62

Candy Darling sa for siden:

Der har jeg vært på lunsj, og burgeren er himmelsk (om enn ikke den største). Jeg skal definitivt tilbake og prøve Krøsus.


#63

Lavender sa for siden:

Vi var på Baltazar Enoteca i går. Spiste veldig god forrett av kalv og baccalao til middag.


#64

Tussa sa for siden:

En resturant som virkelig fortjene at vi drar opp igjen denne tråden er Restaurant Kontrast i Parkveien, Oslo. Vi var der på fredag, valgte menyen Kontraster (795,- pr pers) med vinmeny. Og vi fikk gode, gode smakar og for kvar rett steig entusiasmen.

Vi begynte med grava sei med agurk, vidare andelever, kamskjell og lam. Første dessert var kraftkar-osten med eplekompott. Den siste desserten var jordskokkis på karamell med røsta gjær (!) som hadde følge av ei øl av alle ting. Magisk!

Eg har spist på mange flotte restaurantar siste åra, blant anna NOMA i København. Og Kontrast er til no min største matopplevelse, og at det i tillegg var halve prisen av NOMA gjorde den enda bedre.

Så til deg som er glad i mat, og kan leve med en litt arrogant svensk sommelier, book et bord på Kontrast!

Passar best for par, vennegjengar, kollegagjengar. Egentlig alt men ikkje barn.


#65

Lykken sa for siden:

Vi var på Lorry en fredag. De hadde tydeligvis begynt på julemenyen. Vi fikk ikke meny, bare ramset opp rettene UTEN pris. Kunne velge mellom pinnekjøtt, juletallerken, rakfisk og kveite. Det eneste vi ikke prøvde fordelt på oss fire var juletallerken. God mat. Ca 450 kr for pinnekjøtt. Når vi skulle ha drikke før bestilling av mat fikk jeg bare et kort nei når jeg spurte om Prosecco. Travelt og grei nok service.


#66

Tjorven sa for siden:

Jeg er enig med Tussa om at Kontrast er vel verdt pengene.

Ellers har mannen og jeg vært på Hitchhiker i mathallen. De hadde en smaksmeny slik at man fikk prøve alt på menyen, og det var svært variert og, ikke minst, godt. Jeg kunne nok gjerne ønske at de var litt flinkere på å foreslå passende drikke, men vi fikk til noe ålreit. Masse godt og spennende øl.


#67

Candy Darling sa for siden:

Så bra at dere var fornøyd, Tussa!


#68

Pelle sa for siden:

Jeg har vært på Jeppe på Stabekk/Bærum. Nydelig mat, men merkelig og ukyndig betjening. Etterhvert ble det ganske underholdende, så vi hadde en fin kveld uansett. Maten var som sagt supergod, jeg spiste hjort.


#69

Nina sa for siden:

Lunsj på Våghals er prøvd, og det innfridde ikke mine forventninger. Til tross for at vi sa fra da vi bestilte bord, virket det som tilpasninger i forhold til allergi kom overraskende på dem, og jeg kunne ikke spise noe av tilbehøret som kom med maten.
Det som ble servert var Rødspette og røkt svinekjøtt. Rødspetten var med grønnkål og sopp, helt grei men ikke veldig spennende. Svinekjøttet var så salt at jeg ikke klarte å spise mer enn et par biter, og jeg var tørst i flere timer etterpå, det var også tilbakemeldingen fra de andre som var med. Mens de andre fikk bakte rotgrønnsaker, poteter og to forskjellige sauser til, fikk jeg brunet smør i en skål. Sausene og tilbehøret var visst nydelig, så da var det kjipt å bli avspist med brunt smør må jeg si. :skuffet:
Det pleier ikke å være noe problem å tilpasse seg min allergi andre steder jeg har vært, sett i forhold til pris var dette en stor skuffelse.


#70

Pamina sa for siden:

Alle fortjener er vidunderlig middag på Curtisen. Det er en nydelig liten gourmetperle med beliggenhet i indre festning i Halden. Jeg spiste der i august 2015 og igjen i januar 2016 (bursdagsgave til mannen) og det har vært vidunderlig begge ganger. Du får små retter og deilig tilpasset vinmeny og hovmesteren er en sånn nydelig fyr som får alle i hele restauranten til å føle at akkurat du er den viktigste gjesten denne kvelden. Det er fem retter som er standard, men de lager hva man vil ha. Satser på kortreist, plukket i skogen rundt festningen og har en nydelig filosofi rundt lærlingene på kjøkkenet. Kjøkkenet ligger midt i restauranten oppe, det er chambre separe nede og i bygget har det vært drevet servering siden 1600-tallet.

Det ligger et koselig hotell i gangavstand som heter Fredriksten hotell, det er helt fint å sjangle lett hjem til når man har nytt fem retter og masse fin. :glis:

Jeg virkelig anbefaler stedet - det fortjener å bli oppsøkt av matinteressert folk.


#71

Eskild80 sa for siden:

Jeg vil på det sterkeste anbefale Le Benjamin på Grünerløkka!

Alternativt kan man få seg en rask, nydelig asiatisk dish på Rice Bowl like ved ;-) Prøv nr 20 til kr 125,-.


#72

Pelen sa for siden:

Jeg vil anbefale Kamai på Korsgata i Oslo. Jeg spiste syvretters meny og drakk vinpakken til. Fantastisk mat, mange uventede smaker, ekstremt kunnig, hyggelig og serviceminded servering. Anbefales sterkt! [url]www.kamai.no[/url]


#73

Lille meg sa for siden:

Jeg og mannen tok med 21-åringen på en slags dannelsesreise til Statholdergaarden i sommer. Jeg har vært der én gang før, og da var det fantastisk!

Det var fantastisk denne gangen også. De vet hva de holder på med, altså! Fantastisk service blandet med nydelig mat. De tilpasset blant annet laktoseproblematikken hos den ene av oss på en forbilledlig måte.

Jeg fikk trumfet gjennom smaksmeny på oss alle sammen. Mannen var tvilende på grunn av stort innslag av sjømat på menyen, men han angret ikke etterpå. Sjømaten var desidert best!

Hovedretten dielam, som jeg hadde gledet meg til ettersom lam er min favoritt, var dog en skuffelse. For mye kjøtt og for lite tilbehør. Ellers var det meste helt, helt fantastisk.

Passer for: Tja - Statholdergaarden kan sikkert passe for de aller fleste, men du bør jo ha en ganske full lommebok når du går inn døra. Vi ble ellers litt lattermilde av paret som kom inn rundt kl. 22. Mannen var høylydt og likte tydeligvis ikke bordet de fikk. Kelneren ordnet selvsagt diskret opp og skaffet dem et annet bord. Så sånnsett passer det vel for de fleste, bare lommeboka er tykk nok.


#74

Njulaif sa for siden:

Enig, Lille meg. Statholdergaarden er fantastisk. Og spesielt pga servicen.


#75

Tranyn sa for siden:

En av de mest favorit restaurangerna, tack för att du delar!!


#76

gnuri sa for siden:

Vi var i Trondheim i sommer og spiste på Troll. Virkelig en opptur.
Vi bestilte 5-retteren, og fikk servert fersk villaks og røkt blåkvelte som første rett, hval-carpaccio som andre, en dypvannsfisk som vi ikke fikk med oss navnet på som tredjerett, så himmelsk godt lammekjøtt før det ble avsluttet med suksessterte med vispet rørosrømme.
Fantastisk god mat, og vinmenyen passet glimrende til. Når det også var super service kan jeg ikke annet enn å anbefale på det varmeste.


#77

Pøblis sa for siden:

Jeg anbefaler Cantina i Parkveien 1, Oslo, på det varmeste! Skikkelig meksikansk gatemat, nydelige smaker, ordentlig tilberedt - jeg ble helt salig av deres tostada med tunfisk - men alt var godt - og det er rimelig. Et kult sted å ta med tenåringer (og sikkert også mindre barn som tør smake på noe annet enn den norske fredagstacoen). Ikke et sted man sitter hele kvelden, men perfekt for et godt måltid etter jobb, eller før kino, teater eller konsert.

Jeg hadde med meg en ung dame fra California første gangen jeg var der - hun er oppvokst med meksikansk mat, og mente at Cantina var bare helt superbra.


#78

Palmen sa for siden:

Jeg stiftet et nytt og veldig hyggelig bekjentskap for et par uker siden - Miss Sophie som ligger mellom Nationaltheatret og Solli (der Havsmak lå tidligere). Superhyggelig art deco interiør, god mat, suveren service og fin ambience. Skal definitivt tilbake!


#79

Storm sa for siden:

Har dere vært på Brasserie Ouest på Frogner? Det var virkelig fabelaktig altså.

Bra denne tråden ble trukket opp igjen!


#80

Addison sa for siden:

Aymara Peru, anbefales! Beste måltid ute på lenge!


#81

Pamina sa for siden:

Skulle akkurat inn og anbefale samme restaurant. Veldig god mat og utrolig hyggelig service!


#82

Eia sa for siden:

Noen som har anbefalinger på restauranter i Kristiansand?


#83

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært der flere ganger tidligere, og vært veldig fornøyd, men så la de om meny-konseptet sitt litt og da var det ikke like fristende lenger. Men kanskje vi burde forsøke oss igjen?

(Jeg fikk litt for mye å drikke sist jeg var der. De hadde drinker som viste seg å stivere enn jeg hadde kalkulert med. :flau: )


#84

millact sa for siden:

Hva ønsker du og til hvilken pris?

Mother India har svært god indisk.

Jeg liker godt Le Monde for tapas i Markensgt. Ellers har La Famiglia god italiensk mat. Sjøhuset er aldri feil, men det er dyrt.


#85

Eia sa for siden:

Takk for tips, millact. Litt usikker, det er flere foreldre til barn på cup som skal spise. Selv foretrekker jeg litt a la Paleo / Sentralen - det DN kaller "uformell gourmet".


#86

millact sa for siden:

Fiskebrygga har også mange restauranter, men akkurat nå er det ikke særlig varmt. Usikker på om hvor mange av dem som har åpnet for sesongen.


#87

Pamina sa for siden:

Curtisen i Halden inne i Fredriksten festning. Har spist der to ganger, og det er noe av den bedre maten jeg har fått i mitt liv. Menyer og vinmenyer og utrolig personlig og hyggelig service.

Anbefales virkelig på det sterkeste.


#88

Strå sa for siden:

Oslo sentrum og litt utvidet: Noen som har anbefaling på spisested med både ute og inneplass? Det trenger ikke være fantastisk, vi er en venninnegjeng som skal ut på tirsdag og jeg kommer ikke på annet enn Lucky Bird på Vulkan.


#89

Tjorven sa for siden:

Jeg ville nok forsøkt meg på Taco Republica i Torggata, men der tror jeg kanskje at dere må bestemme dere for ute eller inne før dere reserverer. (Og reservasjon er sterkt anbefalt på det stedet.)


#90

Strå sa for siden:

Jeg har vært der. Hvis de ikke har gjort noen alvorlige tiltak med støyen inne er det helt uaktuelt å dra dit igjen. For meg altså. Men maten var god, det skal de ha.

Jeg burde kanskje tilføyd at det bør være et relativt rolig sted uten hard akustikk.


#91

Tjorven sa for siden:

Det med lyd synes jeg begrenser utvalget veldig. Jeg er ikke lydsensitiv, men skjønner godt hva du mener. Dette er en vanlig problemstilling mange steder. Dermed faller også alternativet Oslo Street Food i Torggata bort.


#92

Strå sa for siden:

Ja, det er innmari irriterende. Jeg tror vi lander på Lucky Bird på Vulkan, trafikkfritt ute og relativt grei lyd inne. Maten er OK+ og alle kan gå dit fra jobb. Men takk for forsøket Tjorven.


#93

Strå sa for siden:

Litt seint, men lydnivået inne var svært høyt og hardt, men vi hadde det nydelig ute. Matmessig kan stedet anbefales på det sterkeste.


#94

Nenne sa for siden:

Avbefaling:

Afternoon tea på hotel Bristol.

Smørbrødene:
Agurksmørbrødet hadde en underling blanding av geitost og agurk, i stedet for å bruke en mild smøreost til agurken. Det er godt gjort å få tre damer som elsker alle mulige geitoster til å legge fra seg skiva uspist. I tillegg var surdeigsbrødet helt skrekkelig. Laksesmørbrødet var godt, men det var ikke noe påfyll og når du får tre bittesmå "skiver", hvorav en er spisendes, blir det "litt" lite mat.

Sconesene:

Veldig gode, men så ørende små at de to vi fikk var mindre enn en normal scone bruker å være. Ikke noe påfyll her heller.

Småkakene:

Det var godt det var lite og få av dem, for ingen av dem var gode. Tørre og kjedelige.

Vi ba om påfyll, men fikk ikke noe og var sultne og sure da vi gikk. Så vi gikk tvers over veien til en pub og spiste der i stedet.

Selskapet var upåklagelig og dette blir en bitteliten notis i veldig lange vennskap, men avbefale gjør vi i øst og vest, for dyrt og dårlig er en skikkelig dårlig kombo!


#95

Tallulah sa for siden:

Jøss, så rart Nenne! Jeg har bare gode opplevelser med afternoon tea på Bristol, både i mengde og smak.


#96

Nenne sa for siden:

Forrige gang jeg var der var det både godt og nok. Det må være nye folk på kjøkkenet/i ledelsen.


#97

Tallulah sa for siden:

Ja, det er en stund siden jeg var der.


#98

Palmen sa for siden:

Var dette nå helt nylig Nenne? :planlegger en afternoon tea:


#99

Nenne sa for siden:

Forrige torsdag. Valget stod mellom Bristol og Oslo tea room A.C. Perch. Det er visst veldig bra har jeg hørt, men vi valgte Bristol denne gangen fordi det var bra sist og fordi de garanterte oss bordet i minst to timer.


#100

Tallulah sa for siden:

For en litt annerledes, men utrolig god afternoon tea anbefaler jeg nasjonalbiblioteket. Den er kjempegod! Og veldig hyggelig. Cafeen har skikkelig god vin, og klientellet er en morsom blanding av studenter, cafegjester og akademikere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.