Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et bollemysterium

#1

safran sa for siden:

Jeg baker boller med mel, melk, smør, gjær, egg, sukker, kardemomme og vanilje. Deilige, lette, aromatiske boller. Og hver gang jeg spiser disse bollene, skjer det noe som ikke er så behagelig. Etter et par timer kommer de merkeligste lyder fra magen, og luften rundt meg fylles av de besynderligste odører. Og da mener jeg virkelig ille lukter. Dagen etter er det massive greier på retur, uten at jeg har tenkt å gå i detaljer. Det er i alle fall ikke helt som vanlig, så mye kan jeg vel si.

Jeg tåler alle ingrediensene hver for seg, har ingen problemer med å spise brød. Hva er det da som gjør at magen min reagerer sånn på boller?


#2

Bokormen sa for siden:

Er det mye gjær i deigen?


#3

Adrienne sa for siden:

For min del er hveteboller oppskriften på luftig mage og dårlig dagen derpå, og jeg antar det har noe med gjær, hvetemel og sukker-kombinasjonen. Spiste jeg sånt da jeg ammet storebror var jeg forresten garantert at guttungen fikk massivt med luft i magen.


#4

safran sa for siden:

10 dl hvetemel og 2,5 ts gjær. Det blir 24 boller av deigemner på ca 60 g.


#5

Libra sa for siden:

Jeg reagerer også slik på fersk fin hvetebakst. Hvis det derimot har vært en tur i fryseren, så blir jeg ikke like ille.


#6

Azi sa for siden:

Jeg reagerer slikt på hvete. Og boller og pizza er de verste tingene. Jo mindre hvete jeg spiser jo mer reagerer jeg på det.


#7

Teflona sa for siden:

Ferske hveteboller er jo noe av det verste for en som ikke tåler gluten.


#8

Interference sa for siden:

Jeg reagerer slik av fersk gjærdeig jeg. Jo lysere deig jo større reaksjon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.