I tillegg til å prøve å gå videre ned i vekt, så tømmes kroppen min veldig fort for vitaminer og div, så jeg må tenke lurt i matveien.
Jeg prøver å lese meg frem til hva en skal spise, hva som er "ett must".
Sånn kosten min har vært de siste månedene nå er:
ryvita med kyllingpostei og paprike, smellgodt, jern og c-vitaminer frokost og formiddagsmat.
blåbær, minst en pakke pr uke. Sunt!
1 avokado i uka, fordelt over 2 dager.
2-3 paprika, masse c-vitaminer + annet snadder?
kyllingmiddager 1-2 ganger pr uke, med gulrøtter og masse brokkoli.
Grovt brød, sjeldent jeg spiser brød, men da er det grovt.
Reker, par skiver i uka, eller i salat.
salat 1-2 dager pr uke, "vanlig" kjedelig salat, men jeg liker det!! tomat, agurk, mais, minimais, ost (kalsium!) pinjekjerner, kylling eller reker, hodesalat. (liker ikke paprike i salat).
Jeg har kuttet helt ut brus, så jeg har ikke det sukkerinntaket nå som tømmer kroppen for vitaminer, men har startet med te - som jeg sukrer godt. Det skal jeg prøve å la være!!!
Jeg spiser også en del solsikkefrø og nøtter, en neve her og en neve der.
Akkurat med denne tråden her så tenker jeg ikke "gå ned i kilo-råd og tips" mer: "du må få i deg nok næring-råd og tips".
Hva er det jeg ikke tenker på?
Jeg har de siste ørti-årene jevnlig tatt masse b-vitaminer (b-total), sink, selen, jern, kalsium, c-vitaminer m.m som kosttilskudd, men det er vist litt vanskelig for kroppen å ta det opp i tablettform, så jeg må prøve med mat.
Jeg synes ikke man "må" spise noe bare fordi det er sunt, det finnes nok av gode ting å spise som er sunt i tillegg. Matglede er viktig.
Men for å få i seg nok av vitaminer og mineraler er det viktig med variasjon. Spis grønnsaker og frukt, og pass på å variere med alle de forskjellige sortene som du synes er gode. Det er ingen spesielle grønnsaker som i seg selv er så sunne at du bør spise bare den, men kombinasjonen av mange er bra! Fisk er også bra, og det finnes jo uendelig mange typer og tilberedningsmåter, så det er bare å ikke gå seg fast i en bestemt tralt sånn at man har det samme bestandig, så blir det bra. Generelt kan man gjerne spise mer fisk og vegetarmat enn kjøttmat. Når det gjelder kjøttmat, velg rent kjøtt, ikke jalla-farse-produkter med masse tilsetningsstoffer. Fett fra kjøtt er ikke farlig om man ellers spiser mye grønnsaker, grove kornprodukter og fisk. Mye smak i fettet. Men farseprodukter med tilsetningsstoffer er ikke bra.
Jepp, fisk. Makrell i tomat, laks - du trenger de gode fettsyrene. Magrere fisk er også bra. Og kanskje litt rødt kjøtt eller andre gode jernkilder, synes det kan se ut som om d får litt lite jern.
Tror jeg har godt av å følge med i denne tråden, jeg har et utrolig tragisk kosthold. Ikke at jeg spiser så ufattelig usunt, men jeg spiser veldig lite og lite variert. Noterer tips.
Når jeg lager lavkarbobrød og -knekkebrød, bytter jeg ut solsikkekjernene med 50/50 mandler og gresskarkjerner som jeg kjører litt i kvern. Det smaker utrolig godt.
Havre (i form av knekkebrød og grøt) må jeg ha, noe fisk (røkt laks, makrell i tomat, fiskekaker), samt tomat og agurk der jeg klarer å putte det inn. For tiden er dessuten sånne bunter av gulerøtter ekstra gode. Øver meg på å ta en slik om kvelden om jeg får et søtsug. Er bra for huden også.
Vi liker litt sterk smak på salaten i form av gul løk. Romanosalat, masse tomat, argurk, masse løk. Hvis vi skal ha noe ekstra på, blir det fetaost. Serveres ved siden av kyllingbryst.
Havregrynsgrøt: Lag ferdig blanding og ha på glass så slipper du å blande for hver gang du lager den. Min blanding består av havregryn, linfrø, hvetekim og kruskakli. I tillegg har jeg tørket aprikos i små biter. Jeg bruker kanel på.
En smoothie per dag dekker kalsium og gir diverse vitaminer. Slik jeg lager den får jeg i meg minst tre frukter: jordbær/bjørnebær/bringebær (en av disse), banan, melk eller yoghurt naturell, havregryn, kruskakli og juice.
Brokkoli spiser jeg helst flere ganger i uken.
Makrell i tomat dekker tranbehovet og bidrar til at fiskekvoten blir fylt hver uke. ;)
Grønn te Jeg drikker flere kopper hver dag, det kjennes godt og det er visst bra for forbrenningen og mye annet. tesiden.no/te_helse/
Til dere begge, jeg har virkelig virkelige prøvd å like det, men det smaker jo ingenting.. Og jeg syns at det lukter så godt, at jeg har virkelig prøvd altså!!
Det vanker egg, både kokt, stekt og eggerøre!! :stolt:
Cordon Blue spiser jeg hvertfall en gang pr uke, om det tells.. Vi har utrolig lite "rein" fisk.. Her skjønner jeg at jeg har en jobb å gjøre!! :highfive:
Jeg har hatt ett utrolig rødt-kjøtt-sug de siste månedene, jeg sluker nesten biffen. Det har vi somregel på fredager, og indrefile av svin søndager (eller er det hvitt kjøtt??)
Som en kan ha i salat altså? Det har jeg ikke prøvd! Will try it!!
OI, så moro, har jeg lagd en inspirerende tråd?? :danse:
Røkelaks spiser jeg i perioder, og utenom periodene så klarer jeg bare ikke. Men ser den med tran, noe jeg absolutt burde "henge" meg på! Men det er jo så inst i He..... vondt.. :sparke:
Jeg lager meg ganske ofte hummus med godt brød, og der er det hvertfall kikerter..
Og jeg har byttet ut cola med grønn te med sitron, og drikker ikke kaffe. Problemet med teen er at den drogner litt i sukker.. Skjerpings er underveis!!
Så morsom tråd dette ble da!! :hyper:
Plenty med brokkoli!!!
Tror jeg må finne d-vitaminer, kalsium og omega-3 fra annensteds altså..
Jeg spiser litt banan da hvertfall..
Eplejuice drikker jeg ca ett glass av pr dag!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.