Jeg kjøpte en KitchenAid kjøkkenmaskin i desember. Den har fungert suverent når den har virket, og er vakker på kjøkkenbenken min. Problemet er bare at jeg har fått en mandagsmaskin. Den har vært inne på reperasjon tre ganger, og nå siste gangen så begynte den å hoppe på benken og bli slarkete med en gang jeg fikk den tilbake fra reperasjon.
Jeg har nå fått tilbud om å få ny Kitchenaid, aller om å bytte den til en Kenwood (ny Kitchenaid fra leverandør, eller så lar Jernia meg ta en Kenwood i stedet, siden de fører begge merker) Hva velger jeg? Kitchenaiden er finere. Kenwooden har mye bedre kapasitet, det er knapt så Kitchenaiden takler mine små deiger. (var det noen som visste at anbefalt kapasitet er deiger med max 4,5 dl væske??) Kenwooden kan ikke brukes om du bare skal piske bittelitt, den "krever" litt størrelse på det du skal lage.
Så, er det design eller kapasitet som skal vinne? Hva hadde du valgt?
Kenwood. :hjerter: Vi har i tillegg en billig mixmaster som brukes til sånne småting du nevner, og så bruker mannen den til å lage potetmos med. Ellers gjør Kenwooden alt. Vi har mikserskap da, så det er lett å finne den fram og gjemme den bort igjen etter bruk. Ellers synes jeg ikke Kitchenaid er så mye penere enn Kenwood jeg ... :sparke:
Det var da voldsomt så Kenwoodpro alle var i dag da. Jeg hadde gått for KA. Den er mye kulere å se til og, den er super til mindre mengder- Og det er tross alt det det er mest av i hverdagen.
Jeg elsker KAen min :hjerter: så jeg hadde garantert gått for en slik.Imidlertid så har jeg også en stor køkkenmaskin i skapet som dras frem til brødbaking. KA bruker jeg til ALT annet
Jeg har en Kenwood major, som har eltet seg ned fra kjøkkenbenken og rett i gulvet, og funger like fint 10 år senere. Ville ikke vært foruten.
Men, hadde jeg hatt enda større kjøkken og en matbod/grovkjøkken hadde jeg definitivt hatt en KA på benken og en kenwood i boden.
De er jo lekre da.
Jeg fikk kjøkkenmaskin av sambo til jul, mot at jeg satte meg inn i hva jeg trengte, og hva som kunne oppfylle det. Kenwooden hadde absolutt størst kapasitet og styrke, men i en ett-barnsfamilie fant jeg ut at det var ikke spesielt ofte jeg hadde behov for å lage brød til en armada. Defor gikk jeg for KA. Min har aldri slarket, og takler glætt deiger med over dobbelt så mye væske som du beskriver.
Det er det siste punktet du har der, glitter, som gjør at jeg blir i tvil. For har jeg bare vært uheldig innehaver av en mandagsmaskin? Jeg har aldri, og kommer aldri, til å lage 4 grovbrød i slengen. Jeg baker med max 1,5 mel, og det skjer en gang i jubelåret. Men standard bolleoppskriften min er på 5 dl væske (og da blir ca 1/3 av bollen på KA fylt før heving), og den maskinen jeg har nå har tydeligvis ikke tålt dette?!
Det ville min taklet helt fint, og jeg har heller ikke hørt om andre som ikke takler det. Da jeg gjorde research så så jeg at en del skrev at den kunne vandre litt når den står på full guffe, og det har jeg merket så vidt. Men ikke sånn at den hopper av benken, den bare rugger litt. Min takler fint 1 liter væske+ 1 kg mel, som f.eks. i Mims hellebrød.
Vi har begge. Mannen har KW,og jeg har KA. :knegg:
KA pynter benken min, den står fremme og er super til sånne hverdags røre/bake ting.
KW derimot har fått plass i en skuff. Den har større bolle så dersom man skal bake mer enn to brød er den et must.
Major Ken Wood.
Jeg liker min KW, men hadde glatt ville hatt en KA til "hverdagsbruk" og pynt på kjøkkenbenken, om jeg hadde hatt plass til to. Men siden jeg har måttet velge kun 1 av dem ble det KW. Enn så lenge. :moahaha:
Ken er fin. Jeg har han på en hylle inni skapet som kan trekkes ut og opp til kjøkkenbenk-høyde, og da er det bare å sette inn kontakten. Han slipper å stå fremme, og det er lite mas å dra han opp.
Min er forøvrig arvet og sikkert 20 år gammel, men det er aldri noe tull med den. Også har jeg en stavmikser til småtteri.