Jeg bakte Pavlova for første gang i går. Men jeg synes den ble altfor luftig. Den var ganske høy og hadde endel hulrom inni. Jeg savnet også den "seige" delen på midten av kaken. Hva har jeg gjort galt? Jeg brukte vineddik og lagde en liten grop midt i kaken.
Lage den "flatere" på bakeplaten? Jeg bruker vanlig eddik i sånn plastflaske, og den får det gode seige i midten. Jeg stryker den ganske flatt ut og lager kantene ganske høye. Men den blir temmelig høy likevel, og får hulrom inni. Men jeg synes egentlig ikke det gjør noe.
Jeg bruker også vanlig eddik og den blir seig. Min ble kjempehøy sist, men ikke noe særlig med hulrom for det. Foreslår også at du prøver å stryke det mer utover plata:)
Sist jeg lagde pavlova fyllte den hele stekeplaten. Før den ble stekt. Det er den største pavlovaen jeg har sett i mitt liv. Svigerinnen min måtte nesten tørke en lykketåre da hun så den. :knegg: (Hun elsker pavlovaen min. Svigermor lager bare med bær, men jeg bruker fersk ananas, moden banan og røde druer. Bananen sammen med vaniljekremen er himmelsk! )
Jeg bruker det også. :jupp:
Kanskje litt mer eddik? Brukte bare en halv tskje. :gruble:
Kaka var kjempegod den, brukte hakket Melkesjokolade som pynt (bestilling fra lillebroren min), men jeg følte meg litt snytt når det var mer luft enn marengs. :knegg:
Samme opplevde jeg da jeg lagde pavlova. Fulgte oppskriften til punkt og prikke med maizenna og eddik; den ble utrolig luftig og sprø, var vanskelig å skjære av den osv. Skal forsøke å stryke mer utover neste gang, høres smart ut!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.