Erica sa for siden:
Vi har en eldgammel electrolux kjøkkenmaskin, arvet etter min bestemor. Jeg bruker den nesten aldri, men i dag tok jeg den opp og tenkte jeg skulle bake brød i den. Vanligvis baker jeg Mims brød, som bare skal røres sammen, de gidder jeg ikke bruke maskin på. Nå skulle jeg bake mer vanlige grovbrød som må eltes, så kjøkkenmaskinen skulle til pers.
Når jeg var ferdig med å elte deigen husket jeg hvorfor jeg nesten aldri bruker maskinen. Eltekroken sitter fast nede i bollen, må DRAS opp fra deigen, det blir deig overalt og det er et skikkelig klin. Deretter er det et klin å få deigen ut av bollen. Rengjøre kroken tok 5-10 minutt, bollen 10 minutt. Alt for mye arbeid til at jeg gidder å bruke den en gang per uke.
Så - er det jeg som er så altfor lat - eller er mer moderne kjøkkenmaskiner enklere å rengjøre enn den gamle modellen her? Jeg ønsker meg egentlig en Kitchen Aid, den tar vel deiger på inntil 1 liter. Det holder for meg, egentlig. Men er den lett å rengjøre?