Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus/tilbehør

#1

Mammateur sa for siden:

Jeg har kjørt meg litt fast i gamle vaner når det gjelder saus, kjenner jeg. Vi spiser mye fersk fisk og kyllingfilét, pluss poteter eller ris, og grønnsaker, og jeg synes ofte det blir litt kjedelig å ikke ha en slags saus eller "dip" ved siden.

Noe av det vi pleier å ha er:

Hollandaisesaus
Tomatsaus (hjemmelaget, med gulrot og spinat)
Tsatsiki (til ovnsbakte poteter eller ris)
Soppsaus (med fløte og champignon, krydret med persille)

Noen ganger bruker vi aioli, rømme eller kun smør, men jeg kunne tenke meg noe nytt. Noen som har forslag? Hva bruker dere sammen med fisk og kylling?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager VELDIG mye Tzatziki, det elsker jeg. Remulade er godt til stekt fisk. Ellers lager jeg sauser alt etter hva vi skal ha. Er veldig glad i grønnpepper-saus, da lager jeg vanlig fløtesaus og har masse halvknust grønn pepper i. :nam:


#3

Señora sa for siden:

Toro sin kylling bretagne saus er herlig til kyllingretter.


#4

Apple sa for siden:

Jeg trenger også litt tips, kjenner jeg.
Til kylling har vi ofte aioli eller fløtesaus. Av og til litt salsa, creme fraiche eller bare pesto.

Til fisk blir det enten bare smør, fløtesaus, rømme eller den creme fraiche-blandingen jeg fant i Mims ukemenyer.


#5

Søster sa for siden:

Guacamole er godt til stekt kylling eller fisk.
Stuing av sopp eller rotgrønnsaker er jo også godt, og da er det ikke alltid nødvendig med saus.

Også abonnerer jeg også, for jeg trenger også litt nye tips og triks. Bruker alt for ofte ferdigsaus.


#6

apan sa for siden:

Vi bruker lite saus egentlig. Bruker kesam til fisk og synes det er veldig godt som det er.


#7

Ibidelma sa for siden:

Jeg liker godt fløtesaus, og rosepeppersaus til biff
Til kylling liker jeg godt bretagne, og hjemmelaget karrisaus.
Creme fraiche er en god venn til mine sauser :)


#8

Elin sa for siden:

....og hvordan lager du din hjemmelagede karrisaus? Har en mann som elsker karrisaus på kylling nemlig, og jeg er ikke spesiellet kløpper på karrisaus...


#9

Olympia sa for siden:

Når det gjelder fiskeretter så synes jeg det smaker best med bare sitron over, faktisk.


#10

daffy sa for siden:

Jeg lager deilig karrisaus ved å blanke en halv, hakket løk i litt meierismør og olje. Tilsetter så skrelt eple i små, små biter, 5 dl kraft (vann+buljong) og karrikrydder.Kokes og jevnes med maizena hvis du vil ha sausen litt tykkere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.