Jeg har kjørt meg litt fast i gamle vaner når det gjelder saus, kjenner jeg. Vi spiser mye fersk fisk og kyllingfilét, pluss poteter eller ris, og grønnsaker, og jeg synes ofte det blir litt kjedelig å ikke ha en slags saus eller "dip" ved siden.
Noe av det vi pleier å ha er:
Hollandaisesaus
Tomatsaus (hjemmelaget, med gulrot og spinat)
Tsatsiki (til ovnsbakte poteter eller ris)
Soppsaus (med fløte og champignon, krydret med persille)
Noen ganger bruker vi aioli, rømme eller kun smør, men jeg kunne tenke meg noe nytt. Noen som har forslag? Hva bruker dere sammen med fisk og kylling?
Jeg lager VELDIG mye Tzatziki, det elsker jeg. Remulade er godt til stekt fisk. Ellers lager jeg sauser alt etter hva vi skal ha. Er veldig glad i grønnpepper-saus, da lager jeg vanlig fløtesaus og har masse halvknust grønn pepper i. :nam:
Jeg liker godt fløtesaus, og rosepeppersaus til biff
Til kylling liker jeg godt bretagne, og hjemmelaget karrisaus.
Creme fraiche er en god venn til mine sauser :)
....og hvordan lager du din hjemmelagede karrisaus? Har en mann som elsker karrisaus på kylling nemlig, og jeg er ikke spesiellet kløpper på karrisaus...
Jeg lager deilig karrisaus ved å blanke en halv, hakket løk i litt meierismør og olje. Tilsetter så skrelt eple i små, små biter, 5 dl kraft (vann+buljong) og karrikrydder.Kokes og jevnes med maizena hvis du vil ha sausen litt tykkere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.