Jeg trenger litt inspirasjon til bursdag med Star Wars som tema. Jeg er temmelig idiot på kakepynting, så jeg trenger litt steg-for-steg innstruksjoner. Og jeg lager gjerne en type Star Wars-romskip (som alternativ til sjokoladekakepiratskute), hvis noen har monteringsinnstruksjon på det. :blafre:
Advarsel: Å google "star wars cake" kan man bruke hvor mye tid som helst på. :knegg: Den særeste jeg har funnet så langt er en bryllupskake(!) formet som en død tauntaun med Luke stappet inn i bukhulen og tarmer hengende ut av åpningen.
Fnis. Nei, jeg postet min før jeg så at du hadde postet din. Opprinnelig stod det bare "Denne ser vel enkel og grei ut", men så endret jeg kjapt etter å ha sett din.
Kjøpe sukkerbilde fra pictureoncake.com. Det har jeg gjort to år på rad med stor suksess. Du får runde og rektangulære i ulike størrelser. De kommer fra Sverige men siden prisen er under 200 er det null problem. I år hadde jeg bildene i postkassen 4-5 dager etter bestilling, men jeg tror det tok litt mer tid (8-9 dager?) i fjor.
Jeg kjøpte en sånn på ebay i fjor. Den la jeg på en langpannekake (to stk fra Toro) som var fylt med sjokoladesmørkrem. Jeg farget smørkrem svart med wilton-farge og "icet" den rundt hele kaken. Deretter la jeg risarket med Star Wars på og vips!
Når du bestiller, så blir du bedt om å skrive hva som skal stå på risarket.
Jeg synes Darth Maul høres enklere ut å få til fint, siden det er så veldig enkelt, tydelig, geometrisk mønsker på ansiktet. Det kan jo skjæres ut i farget marsipan og legges på kaken, kanskje?
Har du vært på Cacas-butikken ved Pascal i sentrum? Det kan jo være de har fått inn noen Star Wars-effekter. Hvis du vil gjøre det enkelt kan du lage en svart sjokoladekake, og så sette på noen plastfigurer. De er jo ikke så high maintenance disse femåringene.
Ellers så den Darth Maul-kaken til Skilpy her, den med mandlene, ikke så helt håpløs ut å lage.
Jeg tror jeg hadde skrevet ut malen i den størrelsen du skal ha, og så kledd inn kaken i rød marsipan. Tegn det over på smørpapir og legg på og så bruker du nål eller tannpirker til å markere hjørnene for strekene/feltene. Så hadde jeg tegnet omrisset til de svarte feltene med melisglasur som blir helt stiv (finn recipe på royal icing, og kjøp meringue powder på cacas). Da blir det felter med "kant" av glasur, og så hadde jeg laget litt mer flytende glasur for å fylle ut. Om du skal ha noe svart så er det bare Wilton sin svart som funker, kjøp sånn geletype, ikke flytende.
Tusen takk, Esme. Det hørtes veldig lurt ut og vi kommer til å prøve å gjøre det sånn. Mannen syns Darth Maul-kakeideen var kjempekul, så dette blir fellesprosjekt. Jeg er best på baking, men han er helt klart stødigere på hånden og mye flinkere til å tegne. Så dette kan bli bra. :jupp:
Bra familieprosjekt! Bare vær nøye på å piske melisglasuren sånn at den blir "stiff peak" og test at den blir hard, den må være litt hard for å kunne være kant for den mer flytende, vanlige, konsistensmelisglasur. Test ut på matpapir eller noe. Legg inn hvit marsipan til øyne før dere tegner på det svarte, ville jeg tenke. Æh, dere er smarte mennesker og får det til helt fint.
Jeg trenger virkelig alle tips jeg kan få, altså. Det mest avanserte jeg har laget hittil er sjørøverkake. Og det er ikke så veldig avansert... Nå har jeg "safet" ved å bestille et kakebilde, i tilfelle full katastrofe, som kan benyttes til helgens familieselskap dersom det (forhåpentligvis) blir overflødig i barnebursdagen.
Og så skal Snupp og jeg bake kjeks med disse (:hjerter:), som broren min tok med hjem fra New York i sommer:
Bør jeg velge marshmallowfontant eller marsipan til lokket? Planen er å lage sjokoladekake, og sjokoladekake med marsipan virker litt, eh, ekkelt. Og sjokoladepasta smaker vel pju?
Er ikke marshmellowfontant enklere å jobbe med enn marsipan?
Søsteren min ga meg et godt råd om å lage vanlig sjokoladeglasur under fondanten, for den smaker jo bare sukker.
Jeg har gitt opp å finne noe som man dekker med som smaker spesielt godt. Det er bare til å legge vekk lokket omtrent, være seg marshmallowfondant, marsipan, sjokoladepasta eller sukkerpasta. En fordel med MMF er at man kan lage den temmelig tynn, tynnere enn marsipan.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.