Jeg baker r.o.o.m. gulrotkake og fant ut at det var lurt å lage muffins.
Så begynte jeg plutselig å lure på om det var dumt. Kaken skal jo steke en time. Muffinsene i 15 minutter, kanskje? :confused: Blir de ferdige på den tiden? Altså om gulroten blir ferdig stekt?
Har lurt på det samme. I kaka så "forsvinner" jo gulrøttene, men jeg er usikker på om det skjer hvis de bare stekes i 15-20 minutter sånn som store muffins skal.
Hvis kakedeigen er gjennomvarm/gjennomstekt, så er nok gulrøttene det også. Revet gulrot er veldig små og tynne biter - hadde du kokt dem i vann, ville de blitt møre på veldig kort tid.
Grunnen til at en stor kake tar lengre tid å steke enn muffins er jo bare at den er større, så det tar tid før varmen når helt gjennom - midten av kaken er jo rå inntil de siste minuttene i ovnen, så de gulrotbitene som er i midten, de blir jo ikke stekt mer enn noen få minutter, selv om de ytterste blir stekt i en time.
Lurt med muffins, det skal jeg lage neste gang! Jeg elsker den kaka, men mannen synes den er for mektig. Muffins blir lettere å fryse! :nam: Greit at noen andre alt har testet steiketida da. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.