Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp. Gulrotkakemuffins

#1

Pasta sa for siden:

Jeg baker r.o.o.m. gulrotkake og fant ut at det var lurt å lage muffins.
Så begynte jeg plutselig å lure på om det var dumt. Kaken skal jo steke en time. Muffinsene i 15 minutter, kanskje? :confused: Blir de ferdige på den tiden? Altså om gulroten blir ferdig stekt?


#2

Tjorven sa for siden:

:abonnerer:

Har lurt på det samme. I kaka så "forsvinner" jo gulrøttene, men jeg er usikker på om det skjer hvis de bare stekes i 15-20 minutter sånn som store muffins skal.


#3

Kaktus sa for siden:

Jeg har stekt gulrotmuffins flere ganger med stor suksess. Muligens litt lenger steketid, men ikke mye.


#4

Skilpadda sa for siden:

Hvis kakedeigen er gjennomvarm/gjennomstekt, så er nok gulrøttene det også. Revet gulrot er veldig små og tynne biter - hadde du kokt dem i vann, ville de blitt møre på veldig kort tid.

Grunnen til at en stor kake tar lengre tid å steke enn muffins er jo bare at den er større, så det tar tid før varmen når helt gjennom - midten av kaken er jo rå inntil de siste minuttene i ovnen, så de gulrotbitene som er i midten, de blir jo ikke stekt mer enn noen få minutter, selv om de ytterste blir stekt i en time.


#5

Alexa sa for siden:

Jeg har gjort det med suksess, stekte de vel i 15-20 min tenker jeg (i muffinsbrett). :)


#6

Pasta sa for siden:

Etter 22 minutter i ovnen ser det veldig bra ut. :D


#7

Matilda sa for siden:

Lurt med muffins, det skal jeg lage neste gang! Jeg elsker den kaka, men mannen synes den er for mektig. Muffins blir lettere å fryse! :nam: Greit at noen andre alt har testet steiketida da. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.