Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapasretter uten kjøtt?

#1

Drømmedama sa for siden:

Skal servere tapas i helgen, og to av gjestene er vegetarianere. De spiser altså ikke kjøtt, men spiser både skalldyr, fisk og meieriprodukter. En annen gjest har ekstrem skalldyrallergi. Jeg skal nok ha marinerte scampi uansett, er bare nøye med at tilbereding og oppbevaring gjøres adskilt fra annen mat. Kommer til å servere både kjøttboller og asparges med Ceranoskinke også, så kjøtteterne skal få sitt.
Enkle tapasretter med fisk - anyone? Eller kanskje aller helst med grønnsaker?
Skal ha tomatsaus (varm), pesto (grønn) og aeoli, couscoussalat og foccacia til.


#2

Mistral sa for siden:

Patatas bravas og tortilla er jo klassikere. Grillet paprika og aubergine, toast med hvitløk og tomat, oliven, spyd med ost/cherrytomat...


#3

Mjau sa for siden:

Sjampinjonger som du tar ut stilken på, legger på "rygg" og fyller hulrommet med blåskimmelost. Stek i ovnen til osten er smeltet og soppen er varm og god. :) Det er skikkelig godt. :)

Hvitløksstekte scampi eller reker er snadder.


#4

Mjau sa for siden:

Saltbakte poteter!


#5

Slettet bruker sa for siden:

Oliven, gode oster, grillede marinerte artisjokkhjerter, fylte cherrytomater (fylt med pesto er det fantastisk godt).


#6

Slettet bruker sa for siden:

champignonene kan bare stekes med kryddersmør i også, det er snaskens.



#8

Nextlife sa for siden:

Bare et tips. Dersom det kommer en gjest med ekstrem skalldyrallergi burde du ikke ha skalldyr. Greit nok at du ikke kryssforurenser, men det er lett at folk bytter bestikk på rettene, bruker samme bestikk på flere fat, eller rett og slett mister ned noe de har på tallerkenen.
Med ekstrem skalldyrallergi regner jeg med du mener anafylaktiske reaksjoner, og jeg vil tro at å ha scampi på bordet betyr mindre enn liv og helse til vedkommende gjest?


#9

Bayone sa for siden:

Tortillalefser med CF (eller smøreost), røkt laks og ruccolasalat rullet sammen og delt i biter :nam:


#10

Drømmedama sa for siden:

[quote=Nextlife;2440570]Bare et tips. Dersom det kommer en gjest med ekstrem skalldyrallergi burde du ikke ha skalldyr. Greit nok at du ikke kryssforurenser, men det er lett at folk bytter bestikk på rettene, bruker samme bestikk på flere fat, eller rett og slett mister ned noe de har på tallerkenen.
Med ekstrem skalldyrallergi regner jeg med du mener anafylaktiske reaksjoner, og jeg vil tro at å ha scampi på bordet betyr mindre enn liv og helse til vedkommende gjest?[/quote

Det går fint, dvs det er min søster som har allergien så vi vet hvordan vi skal forholde oss. Alle gjestene er vant til å ta hensyn og er obs på dette, men takk for tips uansett.


#11

Nextlife sa for siden:

[quote=Drømmedama;2440713]

Okei :)

Det var ikke meningen å virke belærende, men har samme allergi, og min erfaringsbaserte læring er at det ikke funker å gjøre det slik ;)


#12

Nextlife sa for siden:

Men altså, selve temaet :
Saltkokte poteter (kok amadinepoteter i lik mende salt og vann, hell av vannet når de er ferdigkokt og damp godt).
Aioli
Fylte champinjonger (sist jeg lagde hulet jeg ut modne champinjonger og fylte de med en krem av Philadelphia, lettrømme, masse vårløk, litt fersk chili og finhakket paprika, krydder etter smak).
Gode oster, f. eks Manchego, Gruyere, Pecorino, Blåmugg, Brie med litt søtt tilbehør (ripsgelè, valnøtter i honning, tørkede aprikoser o.l
Grillede asparges med parmesanflak.
Artisjokkhjerter surret i olje, med chili, bladpersille og hvitløk.
Foccatia
Oliven i forskjellige varianter

Lykke til :)


#13

Acsa sa for siden:

Gratinerte tomater. Halvstore, faste tomater skjæres i to, legges i fat. Ha på salt, pepper, timian og revet port salut, ridderost e.l. Stek til osten er lysebrun og boblete, men ikke hard. Kan stå og serveres romtemperert også. Veldig kjapt, veldig godt!


#14

Susse sa for siden:

Tynn skive jalapeno med en solid firkant cheddar oppå, rulles i brødkrisp og friteres.


#15

maggypop sa for siden:

Tapenade, gjerne på toast.


#16

Drømmedama sa for siden:

Tusen takk for gode ideer! Lurer på et par ting;
Hvordan griller du asparges? Jeg har tidligere kokt asparges i et par minutter, så surret skinke rundt og inn i ovnen noen få minutter. Hvordan gjør du det? Skal parmesanen smelte i ovnen, eller bare på når det skal serveres? Serverer du dem varme?
Artisjokkhjerter - hvor og hvordan? Er det ferskt eller på boks eller hva? Serverer du dette varmt, lunt eller avkjølt?
Champigning med fyll ser jeg at flere har foreslått, tror jeg forsøker litt forskjellig fyll, noen med bare blåmuggost og noen slik som du foreslåt. Et lite spørsmål her også; Pensler du med noe på utsiden før steking i ovn? Serveres varme/lune, regner jeg med?
Godt jeg har to stekovner(har en leiilighet i sokkelen vi ikke leier ut), hvordan gjør egentlig andre det i.f.t. oppvarming?


#17

Nextlife sa for siden:

[/COLOR] Jeg har vanligvis bare en komfyr med 4 plater tilgjengelig, og det går helt fint dersom man planlegger hva som kan inn først, deretter ut å stå på benken for å bli lune. Ellers bruker jeg mye varmluft slik at jeg kan fylle ovnen med ulike ting. Når det blir for fullt er det bare å ta i bruk kasseroller. Jeg måtte f. eks sette kyllingspydene i en kasserolle med litt kyllingkraft, og tette oppe med alufolie, og slik dampe de varm. Det var bare ikke mer plass i stekeovnen:rolleyes:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.