Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fårikål

#1

Fløyel sa for siden:

Vi skal spise fårikål her på søndag.
Så lurer jeg på - hvordan er det å koke den i morgen (lørdag)
og bare varme den på søndag? Blir kålen veldig dvask og stygg tror
dere?


#2

Hot Lips sa for siden:

Fårikål er best dagen etter! :nam:


#3

Robyn sa for siden:

Fårikål smaker definitivt best dagen etter, men kålen blir mer grøtete.


#4

Fløyel sa for siden:

Men den blir ikke for udelikat til å servere middagsgjester?


#5

Misteri sa for siden:

Den ser mer delikat ut første dagen, men smaker bedre dagen etter. :nam:


#6

Tangina sa for siden:

For ikke å snakke om dagen etter der igjen ...

#7

Dixie Diner sa for siden:

Går det kanskje an å halvkoke det dagen før så det tar mindre tid på søndagen, om det var tiden du tenkte på? Jeg har ikke gjort det selv, så jeg aner ikke. Når jeg lager sånne langtidsmiddager så setter jeg det på omtrent i det jeg står opp om morgenen så står det der og putrer. :)


#8

Filifjonka sa for siden:

Hvis ikke det er noe problem med at dere skal ut og ikke kan være hjemme i dem tiden kokingen tar, ville jeg lagd den på søndag. Selv om den er god dagen etter så er den mer delikat nylaget.


#9

Input sa for siden:

Vi koker det til kålen er bittelitt hard og kjøttet nesten løsner fra beinet dagen før det skal spises, og så koker vi det ferdig (ca en time) dagen etter. Smaker definitivt best sånn. ;)


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg ser både her og ellers i verden at "alle" sier at fårikålen er best dagen derpå. Jeg er dypt uenig:niks:
Kjøttet blir overkokt, kålen blir gråaktig, grøtete og uappetittelig og matopplevelsen rett og slett trasig.
Nei, nykokt fårikål, der kjøttet såvidt begynner å løsne fra beina, kål som ennå er grønnlig og spenstig er det man skal by sine gjester:ja:


#11

Fløyel sa for siden:

Jeg får stå tidlig opp på søndagen og la den putre hele dagen.
Tusen takk for deling av erfaringer :)


#12

Ivars_mamma sa for siden:

Fårikålen trenger ikke koke mer enn tre timer da, ikke hele dagen :blunke:

Ser de fleste har kommenterte det, fårikålen er best dag to, men ser finest ut dag en.


#13

Filifjonka sa for siden:

Trenger ikke stå tidlig opp, nei - tre timer er nok i massevis. Og selve forberedelsene er jo veldig enkle - putte alt i gryta. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.