Må nesten dele min egenimproviserte/komponerte lakris-iskrem! :)
Jeg liker kombinasjonen lakris og is og savner denne i norske butikker og prøvde da denne oppskriften med stort hell:
-kjør 1 pose Pandalakris og en pose tyrkisk pepper i blender sammen med 3 dl vann
-varm det på medium varme i mikroen til alt er smeltet
-avkjøl det til det når kjøleskapstemperatur
Sett en 2liters vaniljeis til tining (jeg foretrekker Sørlandsis). Når den er litt myk, tilsett lakrissausen og rør den godt inn i isen på alle plasser.
Sett tilbake i fryseren. Nam!
Lakrisen kan selvfølgelig varieres. For mildere lakrissmak kutt ned på tyrkisk. Skal teste Haribo saltlakris neste uke - den har jeg tro på. Fåes dessverre ikke i norske butikker, men på flyplasser/taxfree derimot.
Jeg spiste masse lakris-is i Danmark i sommer, og oppdaget til min store glede st det finnes en her hjemme også. Men den er ikke fullt så god, desverre. Denne oppskriften må testes! Blir det ikke vannete med vann?
Knalldigg. Jeg lager noe lignende, men da med smeltet lakris-twist. Nå er det jo også kommet salt lakris-strøssel til is, står i hylla med daimstrøssel, sjokoladesaus osv.
De selger jo denne nye Isabella-ispinnen med lakristrekk i butikkene nå, den er veldig god! Jeg spiser i grunnen bare trekket og bittelitt av isen.
Det hørtes godt ut. Jeg vurderte tidligere i sommer å lage iskake uten bunn (altså kun is) med knust Tyrkisk Pepper oppi. :nam: Men så gikk det i glemmeboken. Tror jeg må forsøke snart.
Man må ha litt vann for at det skal blendes. Men man kan jo ha som utgangspunkt så lite vann som mulig og så spe på mer inntil det er nok til at det blendes.
ellers fant jeg ut at en saltere lakrissaus passet best sammen med en relativt nøytral vaniljeis (sørlandsis) mens til en mer eksklusiv og smakssterk vaniljeis (mövenpick / Haagen-D) passet det best med ren søtlakris (kun Panda). Ellers passer lakris godt til sitron og jeg har en mistanke om at en søt lakrissaus vil passe ypperlig til f eks sitronfromasj (Isbjørnis lager god sitronfromasj).
Noen som memorer smaken på lakris/sitron-Kick? Slik blir det...