Er det nokon som kan litt om pensling av bakverk? Eg syns ofte det er vanskelig å få fin gyllen farge på rundstykker, hamburgerbrød og diverse (bakar glutenfritt). Kva er forskjell på å bruke melk og egg f.eks? Eg veit at vatn kan brukast, og at dette ikkje gir farge, men vil det gi sprøare skorpe?
Er det andre ting ein kan pensle med som gir farge?
Egg gir helt blank overflate. Det pensles på før du setter bakverket inn i ovnen. Melk gir litt blankere overflate enn ingen pensling, men ikke like blankt. Da pensler man på litt melk rett etter at man tar bakverket ut av ovnen.
Vann pensler man med for å få sprø skorpe - feks på brød.
Min erfaring er at glutenfritt bakverk ofte blir veldig blekt, ja. Evt prøve å skru opp varmen på slutten av steketida? Det aller beste er å pensle med egg for å få det gyllent.
Men blir det meir gyllent med berre eggekvite da? Eg ville tru at dersom plomma er med så blir det meir brunfarge? Eg er aller mest ute etter farge.
Sprø skorpe er fint på ein del ting, men det er ikkje heilt egna for glutenfritt har eg funne ut. Det blir triste rundstykker av det, sjølv om dei smakar godt. Kvite rundstykker liksom :D
Jeg bruker egg. Jeg tar gjerne et tomatpure-glass og tar et egg oppi, skrur på lokket og rister egget skikkelig sånn at plomme og hvite blir helt blandet. Jeg pensler rett før jeg setter inn i ovnen.
Jeg pensler brød med vann og rundstykker og boller/kanelsnurrer osv. med egg. Jeg bruker aldri melk.
Det blei egg i går, og dei blei ok :) Dvs. rundstykkene blei litt kompakte - dei heva veldig dårlig, men eg burde nok latt dei stå mykje lenger. Smakte veldig godt da, og heile familien forsynte seg godt av den glutenfrie baksten ;)
Skal prøve meg med olje neste gang :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.