Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Etterlyser oppskrift fra Norsk Ukeblad nr. 35

#1

Benzo sa for siden:

Det var et slikt tilleggsblad med sjokoladekaker og inni der var det en oppskrift på Stratoskake. Den vil jeg gjerne ha. :D
Anyone?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Den vil jeg også ha, kjenner jeg.


#3

Nin sa for siden:

:leter:


#4

Benzo sa for siden:

:håper:


#5

Nin sa for siden:

Phu. Den sto i nr 36.

STRATOSKAKE.
200 gram sukker
400 gram ekte marsipan
3 eggehviter

STRATOS-KREM
3 dl fløte
1 pakke ferdig vaniljekrem
1 plate stratos sjokolade

FYLL
65 gram mørk sjokolade 65%
1 dl fløte
1 ss honning
1 ss smør

PYNT
1 plate stratos sjokolade

Kjør marsipan og sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin og tilsett eggehviter litt etter litt til det blir en deig.

Fordel deigen i to runde kakeformer, ca 20 cm i diameter.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 8-10 minutter.

Pisk fløten stiv og bland i vaniljekrem og finhakket stratos sjokolade.

Begynn med den ene bunnen og smør på stratos-kremen. Legg så på den andre bunnen og sett kaken kjølig mens du lager fyllet.
Kok opp fløte og honning og hell det over sjokoladen.
Bland det godt sammen så sjokoladen smelter. Tilsett smøret og kjør det glatt med en stavmikser.

Hell fyllet oppå stratos-kremen, og la kaken stå kaldt en stund før du drysser hakket stratos på toppen.



#7

Benzo sa for siden:

Åh, du er en engel, Nin!


#8

Malama sa for siden:

Det er ganske eksakt min reaksjon også...


#9

Mei sa for siden:

Nam!

Jeg vil gjerne ha rapport (og se bilder) dersom noen baker denne!


#10

Benzo sa for siden:

Jeg skal bake denne til klubb på onsdag, skal prøve å huske bilder.


#11

Mei sa for siden:

:hyper:


#12

Ine sa for siden:

Hm, er spent på rapport, "ser" for meg at den kan bli litt kvalm?


#13

Pingis sa for siden:

Man tager marsipan og tilsetter sukker? :skremt:


#14

M&amp;S sa for siden:

gjett om denne skal testes!!!!


#15

Neket sa for siden:

Jeg vil gjerne ha rapport - må finne på noe nytt og lurt på kakefronten til familiegreier til helgen.


#16

Benzo sa for siden:

Denne kaka bør smake himmelsk for at jeg skal lage den igjen, mye klin og et tonn av usunnheter.:knegg:


#17

Benzo sa for siden:

Håhå, den var sinnsykt god. Falt i smak hos alle. Jeg droppet den siste stratosplaten på toppen, kaka var mer enn mektig nok uten.


#18

Neket sa for siden:

Så bra! Da skal den prøves til helgen. På tide å imponere med noe nytt, kjenner jeg.



#20

Benzo sa for siden:

Sorry, jeg glemte bilde. Nå er det for sent, gubben spiste nettopp opp restene. :knegg:


#21

Camomilla sa for siden:

Den hørtes god ut ja, skal lagres tll neste kakebaking.


#22

Honda sa for siden:

:Sukk:

Hørtes god ut, minus marsipanen.

Men kan ikke lages i vårt hus så lenge turbo er hjemme .
Like greit,så blir man ikke tykkere:P


#23

Curly sa for siden:

noen som har testa denne??


#24

Benzo sa for siden:

Jepp, og den var veldig, veldig god. :nam:


#25

Curly sa for siden:

da tror jeg at jeg prøver denne idag :)
Hvordan blir deigen med marsipan da? Hva smaker den liksom? Er ikke sånn kjempeglad i marsipan.... :sparke:


#26

Divine sa for siden:

Hvilken størrelse Stratos? 200 grams-platene?


#27

Benzo sa for siden:

Det smaker marsipan.

200 g Stratos. :ja:


#28

Tove sa for siden:

Jeg ble veldig glad for å høre at det smaker marsipan, for da liker jeg den helt sikkert ikke! :puh:


#29

Bomull sa for siden:

:åsså lettet:

:lettet:


#30

Dixie Diner sa for siden:

Marsipan er jo guds gave til alt som lever og puster på denne jord. Marsipan er helt fantastisk!


#31

Divine sa for siden:

Smaker det mer marsipan enn det smaker sjokoladekake?


#32

Benzo sa for siden:

Det smaker en herlig blanding, men det jo ikke sjokoladekakerøre hvis du skjønner.


#33

Divine sa for siden:

Skjønner. Høres spennende ut. Yngstemann har bursdag i helga, så da har jeg vel en unnskyldning for å lage kake.


#34

Benzo sa for siden:

Hvis du ikke liker den, er det bare å ringe. Jeg henter. :knegg:


#35

Curly sa for siden:

Men den bunnen blir jo så tynn og seig,hvordan klarer jeg å ta den av forma og over kaka uten å masakre den?


#36

Benzo sa for siden:

Har du bakt i 20 cm former og bakepapir i formene? Det gikk greit for meg, altså. Litt klin blir det jo, men det dekkes av sjokoladen.


#37

Benzo sa for siden:

Har du stekt bunnene lenge nok?


#38

Curly sa for siden:

Brukte ikke bakepapir må ha ting inn me t-skjestekte dem lenger for å se om det hjalp men den er fortsatt kleimete.satser på de bli bedre når de har blitt kalde.


#39

Benzo sa for siden:

Tror du skal slite uten bakepapir, men det gjør ingenting for smaken om det blir litt smulete.


#40

Mei sa for siden:

Jeg vil fortsatt gjerne se bilder. :blafre:


#41

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg også. Må jeg virkelig lage den selv for å se hvordan den ser ut? :dramaqueen:


#42

Benzo sa for siden:

Jeg glemte helt å ta bilder, sorry. Kan ta neste gang jeg baker. :knegg:



#44

Curly sa for siden:

Kan ta når jeg er ferdig med min,om jeg får den til.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Sjå der ja. Ser utrolig digg ut!


#46

Tilde sa for siden:

Kan den lages uten marsipan mon tro?;)


#47

Curly sa for siden:

Mohaha! Sånn ser IKKE min ut! Prøvde å skrape den ene bunnen av formen i går og kladdet den over kaka. Selv etter å ha stekt i 15 minutter på vår over gjennomsnittet varme ovn, var bunen seig og "rennende" inni. Kremen var så rennende at jeg frykter at den renner utover når jeg tar av ringen rundt forma i dag. Men god er den nok!! :D Vi får spise den som en mousse/dessert i stedet.


#48

Benzo sa for siden:

Min ble heller ikke like delikat som bildet viser, altså. Sjokoladen ble bl.a. ikke stiv...neste gang skal jeg hive litt kokosfett oppi. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.