Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å redigere bilder

#1

star sa for siden:

Jeg er helt blank, hjelp...!!!

Jeg har forresten Photoshop Elements 6.0 så er det sagt
Hvis jeg klipper ut en del av et bilde som tilsvarer f.eks 1/5 sånn ca av hovedbildet og limer inn på ny fil, blir det tull med oppløsninga da?
Bildet skal brukes på et takkekort som er 15*15 og fyller da ikke hele siden.

Jeg har virkelig ikke peil på dette, ei heller om jeg da skal redigere forslaget om pixler og hva nå annet det er som kommer når jeg velger ny fil

Hjelp!!


#2

Elise sa for siden:

Ikke lim inn noe sted. Bare crop (=beskjær) til størrelsen du vil ha, og lagre med nytt navn. Kvaliteten på bildet blir ikke like bra som på et bilde i full størrelse, men bør absolutt funke greit til det du skal bruke det til. :jupp:


#3

Katta sa for siden:

Om det blir bra eller ikke kommer an på den opprinnelige fila. Men du kan beskjære bildet eller du kan markere et område og kopiere ut og lage en ny fil. Oppløsninga bør uansett være minst 200 dpi.


#4

star sa for siden:

Bildene er på 3,75 mega og oppover


#5

Katta sa for siden:

Det sier egentlig ikke så mye, men det er jo rimelig store filer så jeg regner da med at oppløsningen er bra. Forresten tenker du megabytes eller megapixler? Uansett. Det jeg hadde gjort, var å croppe bildet slik at du har det utsnittet du vil ha, redigere størrelsen til den størrelsen du vil ha og sette oppløsningen til 300 dpi. Da tenker jeg det går bra.


#6

star sa for siden:

MB ja
Jeg vet jo ikke eksakt hvor stort det skal være da


#7

Katta sa for siden:

Men dette takkekortet, er det en sånn ferdigløsning slik at du bare skal kopiere inn bildet i et program hos fotobutikken, eller er det noe du skal redigere selv? Hvis det er det først, er det greit å holde seg ganske nær 10x15 cm og 300 dpi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.