Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg lage klar lasagne nå og steke i kveld?

#1

kokosbolle sa for siden:

Det hadde nemlig vært så kjekt. Kan jeg gjøre klart alt og lage lasagnen nå, sette den i kjøleskapet og steke den i kveld? Ha over aluminiumsfolie kanskje?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Jupp. :nikker:

Jeg har i alle fall gjort det flere ganger og har ikke merket noe forskjell på smaken. (Men mulig jeg har primitive smaksløker.)


#3

Vianne Rocher sa for siden:

Klart du kan det! Det har blitt gjort ved flere anledninger her i huset, og til stor suksess hver gang.


#4

Marit K sa for siden:

Jada, det går helt fint.


#5

Ine sa for siden:

Det tror jeg går veldig fint!


#6

kokosbolle sa for siden:

Supert, da går jeg i gang.


#7

Maysen sa for siden:

Dette er en av de rettene vi bruker, når vi ser vi har dårlig tid fra hjemkomst til maten må være ferdig. Nettopp for at det er mulig å lege det til på forhånd. Vi har til og med laget det kvelden i forveien, uten noe problemer.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg lager ofte lasagne kvelden i forveien, og venter bare med å ta på ost og steke. Det blir faktisk enda litt bedre enn når den serveres umiddelbart etter at den er smelt sammen. Smakene får satt seg bedre.


#9

baltie sa for siden:

Lasagne er regnet for å være en av de rettene man kan sette sammen og så steke senere, ja. Sikkert lurt å dekke til med lokk eller folie. Jeg hadde kanskje ventet med å ha på osten til lasagnen skal stekes for at osten skal være så fresh som mulig.


#10

Ole Brumm sa for siden:

Vente med osten ja, ellers er det bare å knekke i gang!


#11

Bluen sa for siden:

Det er min erfaring også. :jupp:


#12

Señora sa for siden:

Vente med osten ja. :synger med:


#13

Apple sa for siden:

Jeg lager den alltid i forkant. Blir mye bedre, både smak og fastere konsistens.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har til og med frosset den, jeg. :vill og gal:


#15

Tjorven sa for siden:

Med helt harde lasagneplater? :confused:


#16

Mei sa for siden:

Lasagneplatene blir myke mens lasagnen avkjøles på benken. Deretter putter jeg den i kjøleskap for steking dagen etter, eller i fryseren.


#17

livit sa for siden:

Det har jeg gjort mange ganger, blir så god atte :nam: Og har også fryst den slik som mim :jupp:


#18

Ema sa for siden:

Etter at den er stekt?


#19

gnuri sa for siden:

Jeg har laget flere gang og frosset før det har blitt stekt. Tar så opp, tiner, har på ost og steker. Blir kjempegodt :riktig:


#20

Harriet Vane sa for siden:

Peker ned:

Jepp. Det Mei sa.

Nei, før. Og så tar jeg den bare opp av frysen om morgenen og smeller den rett i ovnen når jeg kommer hjem om ettermiddagen.


#21

Mei sa for siden:

Jeg er forøvrig på jakt etter aluminiumsformer til å fryse slikt i - det har jeg vært noen år uten å lykkes. Enten er formene for store, eller så er de for små. Hva bruker dere?


#22

Nextlife sa for siden:

Du kan legge bakepapir i formen før du legger ingrediensene nedi, fryse inn i forma, ta den ut av forma og pakke i alufolie, så rett i forma når du tar den opp av fryseren .


#23

Ema sa for siden:

Wow, man lærer noe nytt hverdag her inne. :ja:


#24

Harriet Vane sa for siden:

Wow, det var jo kjempelurt! :tilber: Det kan man vel gjøre med gratenger og alt, ikke sant?

Jeg har ellers sett de har aluformer på coop maxi og obs, europris og store Rema 1000.


#25

Nextlife sa for siden:

:ja:


#26

Sonar sa for siden:

Her var mange god tips. For jeg har liksom lurt på hvordan jeg skal fryse ned. har bare en ildfast form, og har ikke ville fryse den ned.

Idag har jeg forberedt middager for uken; laget 5 l tomatsuppe (for første gang), laget lasagne og lagt til rette for kyllingfiler som vi da skal ha imorgen. (egentlig idag, men vi ville smake på tomatsuppen, så det ble dagens middag isedenfor)

Så fornøyd med meg selv :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.