Huff, så kjedelig. Det er mange tråder her inne med tips på begge deler, så hvis du søker på eggallergi og melkeallergi får du nok opp en del. Slo det ut på melk uansett eller på laktose? Det gjør jo litt forskjell på hva du kan bruke i stedet. Ser at hun er under ett år, så da vet jeg ikke hvor mye av mine råd som voksen med intoleranse mot egg og melk teller, men det finnes gode erstatningsprodukter for både egg og melk, og når en venner seg til å bruke dem går det veldig greit. Eggerstatning finnes i store butikker og helsekost, og havremelk synes jeg er en god melkeerstatning i mat. Det burde også være uproblematisk å bruk til en ettåring, jeg kjenner i hvert fall mange som har gjort det. Lykke til!
Hun slo ut kraftig på prikktest på melk, +2/3 mens +3 på egg.
+1 og 2 på dyr.
Så da vet jeg ikke om det er melk generelt jeg..?
Satt på venteliste på ny barnehageplass siden hun egentlig skal starte i gårdsbarnehage, men vi skal prøve og se hvordan det går frem til vi får ny plass.
Kosten var viktigest i flg lege.
Min minste var allergisk mot melk og egg, og det var litt omveltning i matveien for oss ja. Erstatt smør med blå soft, melk med rismelk eller soyamelk. Istedet for egg har jeg brukt (i for eksempel pannekaker) 1 -2 ss potetmel. Og blå soft i røra for at de skal slippe stekepanna litt lettere. Du kan selvfølgelig bruke nutramigen i stedet for ris/soyamelk, men den smaker pføy.
Du må lese på pakningen til alt av brød og ferdigmat, for melk og egg er det i mye. Melk kan kamufleres som andre navn, feks laktose, melkeprotein, kasein osv.
Les deg opp på nett, der er det mye info, se feks her: utenmelk.no/
En mager trøst, men det er mye lettere med matvarer nå enn for et par år siden bare. De fleste velassorterte matbutikker har en solid hylle med "allergimat". Ris- eller havremelk, eggeerstatninger, osv.
Du kommer til å bli dreven i å lese innholdsfortegnelser, både på norsk og andre språk. :knegg:
Jeg synes havremelken fungerer veldig godt i mat, som sagt. Rismelken er søtere på smak, så den kan det hende hun liker å drikke etterhvert. Soyamelk mener jeg å ha lest at ikke anbefales til så små barn fordi de lett kan utvikle intoleranse / allergi mot det. Legen må jo kunne hjelpe til mer enn som så?
Vi fikk beskjed om motsatt, at rismelk skulle unngåes fordi det var for mye av ett eller annet og at rismelk generelt skulle gransks av ernæringstilsynet pga dette. Havre var visstnok best, og soya ett meget godt alternativ. Nutramigen er forsøkt, og enda så lyst hun hadde så maktet hun bare noen svelger.
Ammet henne litt i stedet, selv om jeg ikke har vært egg og melk fri idag :-( det er ikke mye mm igjen, men hun skal få så lenge det er.
Kjøpt inn melkefri grøt, koster skjorta!
Hun har vært i elendig form lenge med oppkast og diare siden jeg kuttet ammingen, fælt og tenke på at allergi nok er grunnen.
Gætt ned i vdkt, og generelt pjuskete.
Må få inn kunnskap om det her så vi får opp formen hennes igjen.
Litt av wn bursdagsgave for mor det her.. masser med dårlig samvittighet og enda fler bekymringe for lillegull.
OK, det visste jeg ikke. Selv bruker jeg lite rismelk fordi det er så søtt, og ernæringsmessig sett er det jo ikke spesielt nyttig. Jeg heier på havremelk jeg, da.
Synes ikke du skal ha dårlig samvittighet for at hun er allergisk, det er da ikke din skyld!?! Det er tøft i starten, men en blir vant til det, altså. Og det er mye mat som kan lages uten melk og egg. Det blir selvsagt lettere når hun er litt større og kan spise flere typer matvarer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.