Jeg står litt fast i matrutinene om dagen, særlig i forhold til frokost. Jeg har følgende kriterier:
Frokosten kan ikke inneholde hvete eller rug, og bør helst ikke være brødmat
Jeg prøver å unngå melkeprodukter
Jeg tåler ikke egg
Jeg tåler ikke svinekjøtt
Det bør helst ikke være store mengder frukt, men litt går bra. Bær er ok
Jeg prøver å være forsiktig med raske karbohydrater
Sukker og søtningsstoffer er ut.
Noen gode forslag? Jeg spiser havregrøt med linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og havrekli, med blåbær og kanskje litt banan på, men det blir jo litt ensformig i lengden. :)
Ja, jeg brukte en del av det før, med kokosmelk eller havrefløte i. Det er mulig jeg hadde for lite oppi dem, for jeg ble ikke så veldig mett av det. Men takk, skal prøve igjen! Gjerne tips om hvordan den blir mer "fyldig". :)
Nei, det er det som er så skrekkelig upraktisk og en av grunnene til at jeg ikke er helt lavkarbo - egg er så praktisk og godt, men jeg kan bare spise det en veldig sjelden gang imellom uten å bli dårlig. Bacon, skinke og sånt utgår også.
Ja, Cocosa har jeg, det hjelper på. Proteinpulver har jeg ikke prøvd, må finne et som ikke inneholder hvete i så fall. Risproteinpulver, er ikke det noe?
Valleprotein er i hvert fall hvetebasert, tror jeg. Får se om jeg kan få smakt på soyaprotein før jeg evt kjøper en sånn stor bøtte. :) CC går ikke, det er melk. Salat kan gå hvis jeg ikke skal ha det til lunsj.
Jo, myseprotein var det visst. Hvor i alle dager har jeg det fra da skal tro... Nuvel. Får ta en kikk på det, det jeg fant ved å søke på nett nå inneholdt aspartam. Skrekk og gru. Havregryn og rismelk er godt, ja, selv om rismelk er litt søtt for meg sånn til vanlig. Lager egen frokostblanding med gryn og kjerner som jeg rister i ovnen, det er godt.
Ja, det har jeg også gjort. Problemet er at det kanskje blir vel mye havre til tider. Skal prøve med avokado i, tror jeg. Pleier å ha solsikkekjerner og linfrø i også.
Hurtigbrød av litt vann, gresskarfrø, linfrø, sesamfrø, og hva har du av frø, litt fiberhusk - visp sammen, smør utover en tallerken som tåler micro, og kjør på full effekt i ca. 2 min.
Tja, jeg lager den litt på slump hver gang, så har ikke noen nøyaktig oppskrift. Bruker havregryn, havrekli, solsikkekjerner, linfrø og evt. andre frø og flak jeg har i hus. Sist ble det bokhveteflak og hirseflak. Sesamfrø med skall er bra å ha i. Har også brukt cashewnøtter (usaltede). Hvis en tåler andre nøtter er det garantert kjempegodt, det gjør ikke jeg.
Blander alt i en langpanne. Tilsetter evt. litt kanel og vanilje (rein vanilje, ikke vaniljesukker). Rister i ovnen på 150 grader i rundt 10 minutter, følg med så det ikke blir brent. Blir veldig godt, og så er det greit å kunne bestemme innholdet selv. :)